Followers

Hujung Minggu Pertama Di Tahun 2014

Monday, January 6, 2014

04-01-2014 (Sabtu)

Seawal jam 6.30 pagi acu keluar dari rumah kakak di BTHO
terima kasih kepada abang ipar yang sudi menghantar
acu dan kakak ke LCCT

Macam yang acu bagitau dalam entri sebelum [sini]
acu akan ke Ho Chi Minh Vietnam
untuk ambil stok Sophysonline
meh la Like sophysonline kat [sini]
oopp..!! Promote kejap... hehehehe

Lepas drop baggage acu dan kakak bersarapan
di Old Town White Coffee

 photo Picture14_zps31816e8a.jpg

Kakak nak makan roti bakar
lagi pun buat alas perut je
nanti sampai HCM kita lunch terus je kat sana :)

Sementara tunggu flight, acu sempat capai coklat nie
sebagai buah tangan untuk kawan-kawan di HCM

 photo Picture15_zpsec849deb.jpg

Flight acu berlepas tepat pada masa nya 9.10 pagi
Alhamdulillah tak delay
so, dalam 2 jam lebih sikit kami dah selamat mendarat di
Tan Son Nhat International Airport HCM
ambil beg, tahan teksi terus ke Hotel Lan Lan 2

Memandang kan acu sampai sebelum waktu untuk check in hotel lagi
terpaksa tunggu sekejap cleaner kemas kan bilik untuk kami

 photo Picture16_zps708ae9a6.jpg

Selama berulang alik ke HCM, Lan Lan 2 merupakan "rumah" kedua acu
memang ada hotel lain yang lebih murah tapi Lan Lan 2 menjadi pilihan
acu dah selesa di sini... bila-bila masa acu nak check in
or nak check out insyaAllah tak ada masalah
staf-staf kat sini pun dah jadi kawan dah dengan acu

Lepas letak beg and selesai kan segala hajat
acu dan kakak terus ke Restoran Serai
5 minit je jalan kaki dari Lan Lan 2

Kejadian lucu berlaku kat Restoran Serai
bila mana pelayan nye salah faham order daripada kakak acu
sebenar nya kami minta Nasi Goreng Kampung, Nasi Goreng Tom Yam dan
ayam goreng tapi yang kami dapat Nasi Goreng Ayam...!!!
acu tengok kakak, kakak tengok acu.... hahahahaha..

Pelayan tu pandai-pandai je cancel nasi yang kami order
di buat nya nasi goreng ayam nie.... aduih la..!!
makan je lah... malas nak komplen :)

Lepas makan balik hotel ambil teksi untuk beli stok
lepas tu ambil teksi balik semula ke Ben Thant Market
beli barang-barang yang orang pesan dan juga untuk diri sendiri

 photo Picture17_zpsf4baf9e6.jpg

Dah dapat semua barang-barang yang dicari kami terus balik ke hotel
lepak berehat, tengok tv sambil tunggu orang datang
hantar barang-barang yang dibeli tadi

Malam nye dalam pukul 8 malam waktu HCM
acu ke pasar malam Ben Thant
cari makan, cari barang-barang yang di pesan
dan juga jumpa kawan-kawan

Sempat layan orang Vietnam main sepak raga
eh.. ye ke nama nye sepak raga ek...
ala.. yang main sepak bulu ayam tu

 photo Picture18_zps1c54b2fa.jpg

Dapat lepas kan rindu pada vietnamese noodles soup dan kopi ais nie
3 bulan tau memendam rindu... huhuhu

 photo Picture19_zps813569bd.jpg
 photo Picture20_zps1d77f9e8.jpg

Kenyang perut suka hati baru le dapat bershopping dengan riang
sebelum balik tapau sotong kering goreng
sangat sedap dimakan ketika masih panas

 photo Picture21_zps0b00e4fd.jpg

dan juga roti canai yang yang berharga VND25,000
lebih kurang dalam RM4.60 sekeping..

 photo Picture23_zpsac887bd5.jpg
 photo Picture22_zps75b5e574.jpg

Balik hotel dalam pukul 11 malam
makan makanan yang ditapau sambil nonton tv
hajat hati nak packing barang konon nya
tapi kakak acu dah "hanyut" dah... zzzzZZZZZ



05-04-2014 (Ahad)

Bangun awal pagi
lepas subuh tak tidur terus packing barang

Dalam pukul 8 pagi kami turun sarapan

 photo Picture26_zpsa47eab67.jpg

Dah isi perut, acu dan kakak ke Ben Thant Market
cari barang untuk anak saudara acu
baru malam tu teringat nak watsapp minta beli kan
so, ada masa masih sempat kan cari kan barang-barang diaorang

On the way, singgah Restoran Serai tapau kan nasi untuk makan kat airport
sementara tunggu nasi goreng siap, kami order kopi ais... ngeeee

 photo Picture28_zps4cd38c71.jpg

Okay dah ready dah nak check out

 photo Picture24_zpscc4e2ef3.jpg

Dalam pukul 10.30 kami gerak ke airport
11.25pagi kaunter buka.. so, drop bag
terus kami ke balai pelepasan

So, lepak kat Gate 19 tunggu flight
kami makan nasi goreng yang kami tapau tadi

 photo Picture27_zps9a604921.jpg

Dalam pukul 1.30pm waktu HCM kami berlepas balik Malaysia
Alhamdulillah selamat landing di LCCT dalam pukul 4.05pm

Tunggu abang ipar datang terus balik ke BTHO

Weekend pertama 2014 berlalu dengan penat tapi gembira.. Alhamdulillah :)







Photobucket

3 xoxo:

KakNi Sihat Cantik said...

Best nyer dh terror jalan2 kat HCM, memang betul macam balik 'kpg'...

...dah liked dah page tu...

Afasz said...

asyik order kopi ais je. :D

❤Kamsiah❤ said...

mahalnya harga roti canai kat sana