Followers

Throwback #13 Jumpa "Kekasih" Setahun Sekali

Friday, January 24, 2014

Hari ketiga di Bukit Merah dan juga hari terakhir
pagi tu bersarapan kat hotel je
kemudian dalam pukul 10 pagi kami check out

 photo Picture25_zps7e0e27d9.jpg

Berhenti kat Taman Tema Bukit Merah
sebab nak bawa pengantin baru naik bot ke Pulau Orang Utan

 photo Picture19_zps3a49a5ca.jpg
 photo Picture18_zps64003ced.jpg

Nie le "kekasih" setahun sekali tu...hehehee
tiap-tiap tahun mesti akan ke Pulau Orang Utan nie
menziarah diaorang semua...hehehee

 photo Picture20_zps03cb4753.jpg
 photo Picture21_zpsb5ace0c1.jpg
 photo Picture22_zpsacaf778c.jpg

Penat ber"dating" dengan kekasih
perut dah menyanyi minta diisi
kami makan di food court Bukit Merah
malas nak pi jauh-jauh

 photo Picture23_zps423ea0b5.jpg

Perut dah kenyang kami meneruskan misi kami
membawa Abg Yeh berjumpa dengan pengasuh dia

 photo Picture24_zps81a3814a.jpg

Tok Bedah nie jaga Abg Yeh sejak umur 2 tahun sampai umur 6 tahun
masa tu keluarga Abg Yeh nie tinggal di Parit Buntar, Perak
umur 7 tahun mak dan arwah ayah Abg Yeh bertukar sekolah
diaorang dapat transfer mengajar di Kedah
so, terpisah lah Abg Yeh nie dengan Tok Bedah

Tapi Alhamdulillah silaturrahim yang terjalin tak terputus macam tu je
kakak dan keluarga Tok Bedah masih lagi berhubung bertanya khabar
bila ada kesempatan kami akan menziarah Tok Bedah

Puas hati Tok Bedah dapat jumpa dengan Abg Yeh
Alhamdulillah Tok Bedah pun sihat
cuma jalan nye je bertongkat sebab dia pernah jatuh sebelum nie

Percutian keluarga tahun nie kira tamat di rumah Tok Bedah
dalam pukul 4 petang semua bergerak balik
balik dengan rasa happy dan penat
insyaAllah panjang umur tahun 2014 nie kita bercuti lagi :)


 photo Picture17_zpsad2212f2.jpg







Photobucket

2 xoxo:

Kakcik said...

Mak hanya pernah pergi sekali saja ke Pulau Orang Utan tu...

NM03 said...

alhamdulillah, silatulrahim tak pernah putus... itu yang kita mahu