Followers

Tak Dapat Yang Asli Patung Pun Boleh Lah

Thursday, January 2, 2014

Cuti awal tahun baru 2014 acu keluar jalan-jalan
dengan keluarga kakak acu dan pengantin baru.

Dah lama sebenar nya teringin nak ke Red Carpet di i-City
tempat yang dipenuhi dengan patung lilin beberapa selebriti,
ahli sukan dan juga orang kenamaan.

Kebetulan sekarang tengah ada promosi tiket ke Red Carpet
sempena tahun baru.. RM35 untuk seorang
tak pasti pula sampai bila promosi nya
tapi nanti akan back to harga asal iaitu RM80 seorang
mahai weiiiiiiii....

Seawal jam 10.30 pagi kami dah sampai di i-City
acu dan anak-anak sedara acu dah teruja
tak sabar nak bergambar dengan "selebriti"
yang ada kat sana.

 photo Picture1_zpsee14bcc4.jpg

Auuwww..!! Ramai nye paparazi ambil gambar i
malu i tau..!!!

 photo Picture2_zps545f1884.jpg

Antara orang kenamaan dan tokoh terkenal yang ada di Red Carpet

 photo Picture3_zps429822c2.jpg
 photo Picture6_zpsf1914a71.jpg
 photo Picture7_zps981fc662.jpg
 photo Picture8_zps4ff54e1d.jpg
 photo Picture9_zps63b8234c.jpg
 photo Picture10_zpsaf3c2344.jpg
 photo Picture11_zps702d35ff.jpg

Sebahagian patung pelakon-pelakon yang dipamerkan di sini

 photo Picture12_zps17d2309c.jpg
 photo Picture14_zpsaa4cb75e.jpg
 photo Picture15_zps7d22072e.jpg
 photo Picture17_zpsf1be9547.jpg
 photo Picture18_zpsf9dbec4e.jpg
 photo Picture19_zpseb31474d.jpg
 photo Picture13_zps224ba913.jpg
 photo Picture16_zpsd473b1e9.jpg

Tokoh sukan pun ada

 photo Picture20_zps2c9be154.jpg
 photo Picture23_zpsaa990a40.jpg
 photo Picture22_zps64a91810.jpg
 photo Picture21_zps6a5ce776.jpg

Beberapa patung manusia yang memegang rekod dunia pun ada juga

 photo Picture26_zps9c574007.jpg
 photo Picture25_zpsd22b0c2e.jpg
 photo Picture24_zps1e82e20b.jpg

Segmen terakhir ada lah segmen penyanyi
antara patung penyanyi-penyanyi popular yang dipamerkan

 photo Picture28_zpsc1b2f62f.jpg
 photo Picture29_zps8a7b96a8.jpg
 photo Picture27_zps383b7368.jpg

Penghujung jalan sebelum kita ke pintu keluar
ada kedai menjual cenderamata

 photo Picture30_zpse23a4da3.jpg

Kita juga boleh collect photo kita kalau kita
ada menggunakan khidmat jurugambar diaorang
macam group photo kami nie

 photo Picture31_zpsde81f2b0.jpg

Selesai di Red Carpet kami ke Trick Art Muzium
nanti acu sambung dalam entri lain ek :)








Photobucket

2 xoxo:

KakNi Sihat Cantik said...

wow... best nyer... teringin lah

Acu Sayang said...

Kak Ni:

sila lah pegi sementara promosi masih ada. lepas nie dah mahal tiket nye