Followers

~Impak Maksima The Musical~

Sunday, November 16, 2008

Malam Sabtu yg lalu, acu & dia menonton Impak Maksima The Musical
bertempat di Istana Budaya, KL
dengan semangat waja acu nak tengok teater nie
sebab nye, 1st time nak tengok keta drift atas stage
tak leh nak bayang kan macam mana Ah Pai @ drifter tu buat
tapi semangat acu nie sedikit luntur bila baca
komen wartawan dalam paper...bad komen la

pukul 6.30 acu sampai opis dia
amik dia kat sana...pastu kami pi makan dulu kat Bangsar
sampai kat Istana Budaya dah pukul 8.35
dalam keadaan ujan yg teramat le lebat nye
abis basah baju acu...mapuh le...
sure sejuk gile dlm panggung nanti

lepas claim tiket kat kaunter Ticket2u
terus le kami masuk panggung...
penuh gak panggung...


sori le...gmbr latar belakang gelap
tak tau le setting camera nie mcm mana
tak nampak lak org2 kat belakang tu...
nie acu snap sebelum show start

apa yg acu dpt gambar kan keseluruhan teater nie MENGHIBUR kan
walau pun sedikit kecewa dgn aksi drift nye
terlalu sikit...setakat pusing2 je kat belakang stage
tak seperti di war2 kan...so, quite frust la

tapi ye lah kan...stage kecik mcm tu mana leh nak buat
banyak2 aksi drift kan...so, kira boley dimaafkan le
selain aksi drift, ada gak aksi mat rempit
kira nye ada aksi keta & motosikal atas stage nie

watak2 utama dalam teater nie ::

- Zulhuzaimy ~ DK @ Drfit King :: nie hero la kira nye
- Zed Zaidi ~ Ray :: musuh DK
- Zarina AF2 ~ Ika :: makwe DK & adik kepada Ray
- Dynaz ~ Mimi :: penyanyi kat pub
- Dina ~ Asmida @ Baby :: awek rempit

ramai lagi lah....yg lain acu tak kenal...hhehehee

acu paling suka watak Dina..dia nie watak sampingan je
tapi very the kelakar one...hahahaha
aksi dia memang lawak...setiap kali dia muncul
orang akan ketawa tengok aksi dia...

satu lagi watak yg kelakar, watak Kembang
tapi acu lupa sapa nama pelakon dia
muka tak brape familiar...
dia di panggil Kembang bukan sebab badan dia yg 'kembang'
tapi sebab rambul alfro nye...badan cekeding je
suka bergaya mcm org dolu2...ala2 Don Juan

lepas abis show seperti biasa la aksi sain otograp
acu tak amik pun otograp tu
sebab malas nak beratur....hehehee
cuma amik gambar diaorg je la

nie antara gambar yg sempat acu snap

from left :: Ah Pai @ Drifter, Dina, Dynaz & Zed Zaidi

From left :: Zed Zaidi, Zulhuzaimy (tak tahan tengok renungan dia) & Zarina AF2

acu kat depan poster Impak Maksima....

0 xoxo: