Followers

~Kota Keriangan~

Sunday, November 16, 2008

Seawal jam 6.35 acu keluar dari umah menuju ke KL
acu parked keta acu kat Kampung Baru...kat umah dia
pastu naik putra LRT menuju ke Gombak
awal nye acu keluar umah kan...

sebenar nye acu nak ke Genting Highlands...yehahhhhh
kakak acu bawa rombongan sekolah dia pi Genting
ada 3 org anak sedara acu join rombongan tu
sebab tu acu janji nak jumpa diaorg kat sana

acu nak kejar bas awal pagi...tak salah acu bas 7.30
tu kira bas paling awal la....
sekali kan, sampai je sana..bas yg paling awal ada pukul 10 je
yang lain semua nye dah penuh....uwaaaaaaaaaaa
bayang kan le acu nak tunggu kat situ sorang2
masa tu baru pukul 7.20 pagi...lama gile nak tunggu pukul 10

nasib baik le driver tu baik
kebetulan ada kosong bas 7.30 nye sebab ada org tak datang
so, dia bagi acu naik dulu....Alhamdulillah...
lega nye...syukur sangat2....


snap sendiri gmbr dalam bas...hehehehee














lepas amik gambar tu terus acu tido...hehehee
maklum le malam tadi tido lambat....

sampai je kat stesen cabel car, terus cargas nak naik cabel car
nasib baik le lum ramai orang...
tak yah nak berbaris pun...maklum le masih awal pagi
acu naik cabel car tu dgn 2 org ah so @ nyonya tua
dengar je la diaorg berbual
walau pun acu tak faham apa yg diaorg bual kan



nampak tak dalam gambar acu nie?
kabus tebal...sejuk gile...nasib baik le tak ujan

kakak + anak sedara acu 2 org Syikin & Ana
tunggu acu kat entrance outdoor game
acu suruh tunggu situ supaya senang acu nak cari
yang sorang lagi si Mimi memang dah hilang le
ikut kawan2 dia...

dah jumpa diaorg, kami berpecah...
kakak acu jalan sesama cikgu sekolah dia
acu, Ana & Syikin jalan sama...
kami 2 org nie melayan si Syikin je lah
sebab nye acu dah cakap kat Ana

"Acu nak bergambar je...game semua nye dah main"

heheheheee....teruk betul la minah glemer nie :-D
nak buat mcm mana lagi...dah memang hobi
nasib baik le Ana pun sama gak...
tak nak main sangat game...sebab dia takut
so, Syikin je la yg main...

memula sekali kami pi Dinasourland
disebab kan orang tak ramai, maka nye dalam bot tu
hanya ada kami 3 org je...


nampak tak kabus kat belakang tu?
memang tak nampak apa2 pun....semua nye berkabus je

nie gambar kat atas bukit Dinasourland tu
scenery nye cuma ada sebatang tiang space shot je


nie acu bergambar kat dalam Beryl's Chocolate Land
cantik sangat...sweet...acu suka...comel...
bukan acu ye...tapi chocolate land nie
geram je tengok keadaan dlm tu...
nie le anak sedara acu Ana (tudung cream) & Syikin (tudung itam)
sori le...mak sedara diaorg nie rugged sikit...hehheheee


lepas tu kami teman kan si Syikin nie main Spinner...
ala...yg kerusi pusing tu...
dia sorg je yg naik, acu & Ana berposing je...hehehee



lepas tu kami call kakak acu, tanya dia kat mana
sebab nak ajak makan...acu memang dah lapar sangat
pagi tadi tak sempat nak bekpes...
kakak acu tunggu kami kat Marrybrown
dekat je dengan spinner tu...

nie le kakak acu...dia kakak acu yg no 2
cikgu paling sporting kat sekolah dia...
nama nye Cikgu Khalijah...memang dia sporting


elok je kami abis makan, ujan turun dengan lebat nye
memang le tak leh nak main dah kat outdoor nie...
maka nye kami bertiga amik keputusan nak main indoor game je

memula sekali kami naik Venice Gondola...
ala..sampan ala2 kat Sungai Venice Italy tu...
indoor game nie ramai orang sebab nye
orang tak leh nak main kat luar sebab hujan...



lepas tu kan...acu beli kek kat Coffee Bean
untuk celebrate bufday Ana...
semalam bufday dia yg ke...(acu lupa...hehhehee)
kami celebrate atas Rio Float...
acu tau Ana terharu...hahahhaaa


sori le Ana, nie je yg acu mampu beli
nak beli kek besar, malas lak nak bawa nye
siap nyanyi2 lagi kat atas tu...heheheee

lepas tu kami naik Reindeer Cruiser lak...
on the way nak pi stesen Reindeer tu
kami singgah stall yg ada kat tepi2 jalan tu
konon2 nye nak le beli souviner
hasil nye...nie le souviner yg acu beli


bantal yg dicetak dgn gambar acu....
ingat nak adiah kan pd dia
tapi tak jadi...sebab nye ACU SUKA...hahahahaa

lepas naik Reindeer Cruiser tu
kami sempat tengok show maskot2 Genting
ada Tabby, Ellie, Joe & satu lagi tu acu lupa nama nye


lepas tu kami naik atas...
nak pi main game...
main kejap je sebab dah nak pukul 5 dah time tu
acu nye bas 5.45...so, sempat main dalam 5 game je
lepas tu terus jumpa kakak acu kat depan cabel car
kumpul semua budak2 sekolah dia
pastu dah cukup...terus balik

sampai bawah, acu salam dengan diaorg
pastu terus ke stesen bas
acu sampai kat Gombak dah pukul 6 lebey dah
naik putra terus ke Kampung Baru
acu amik keta terus gerak ke Sepang

dia tunggu acu di sana
malam tadi ada final Drag
huh...penat nye.....

just wanna say thanks to my sister
sebab belanja acu kat Genting semalam
i love u sis...

1 xoxo:

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.