Followers

~Kalau Kail Panjang Sejengkal...~

Monday, November 10, 2008

7.15am

Acu called dia...
niat sebenar nak tanya kat mana lokasi dia
ingat nak pi join dia & kawan2 dia le
sekali tu dengar suara dia je dah tau
dia baru terjaga disebabkan bunyi call dari acu

Acu :: Yang...!!! Lum bangun ke?

Dia :: A'ah...baru terjaga...(sora sexy je...hehhehee)

Acu :: Yang tak pi Titiwangsa ke? Dah pukul brape dah nie?

Dia :: Tu la...baru terjaga..nak mandi lah nie...

Acu :: Ok Yang..bye

Dia :: Bye...


8.50am

Acu :: Yang kat ne?

Dia :: Baru sampai...

Acu :: Huh..nasib baik aku call tadi. Kalau tak, tinggal angan2 le 10 ribu tu..hahahhaa

Dia :: Hahahahaa...tu la pasal. Ijad pun baru sampai...

Acu :: Yang dok kat tempat mana? Nak datang tengok boley?

Dia :: Datang le...aku kat tempat...bla..bla..bla...(bgtau location dia)

Acu :: Ok lah...nak mandi dulu nanti aku terus pi sana..bye

Dia :: Bye..


Dalam pukul 10 lebih baru acu siap, sebelum keluar rumah acu sms dia

SMS Acu ::

Yang dh mkn lum?nk aku beli kn apa2 ke?

SMS Dia ::

Lum mkn...lapo..beli lebih skit..pastu kalu bole carik kedai jual cacing..



erk...nak kena beli cacing? adus...geli nye...
memang le kat area rumah acu ada kedai binatang
tapi memandangkan ari ahad, tak tau le buka ke tak..
iskh...bab2 cacing nie tak leh tahan aaa...geli geleman...

tapi tak pe lah, sian punye pasal acu pi cari kedai yg buka...
nasib baik le ada 1 kedai binatang yg buka
acu jumpa nyonya kedai tu minta cacing...jawapan nye

"Aiya...cacing abis lor...katak, cenkerik & ulat ada la..mau ka?"

iskh...nyonya nie...meremang bulu roma..geli nye...
Acu called dia...ya odar saja la noo....

Katak - 2 riggit (5 ekor)
Cengkerik - seringgit (30 ekor)
Ulat - seringgit (10 ekor)

pesan Acu pada nyonya tu...

"Nya...ikat kuat2 tau...bungkus jgn bg saya nampak. saya geli.."

nyonya tu ketawa kan acu...hampeh betul...
lepas beli bende2 tu semua, acu terus ke kedai mamak
beli kan roti canai untuk diaorg

lepas tu terus gerak ke Taman Tasik Titiwangsa

Ya Allah..lupa lak acu nak bgtau tujuan ke sana kan...
sori...sebenar nye dia & kawan2 dia masuk pertandingan memancing


Karnival Keluarga Pancing Air...(ada ke pancing air, org pancing ikan)
anjuran Kem Belia & Sukan...
lumayan gak adiah nye...wang tunai...

sampai sana, parked keta tepi jalan terus cari port diaorg...
nasib baik dekat je dengan parking acu tadi
ramai nye manusia...if tak salah acu
pagi tu ada larian beramai2, ada game netball dll
kebanyak kan budak sekolah & persatuan wanita
kaki pancing pun ramai...

ada yg berkhemah...


ada isteri yg setia, sanggup berpanas bersama2 dgn si suami
siap baring2 lagi kat tepi tasik tu..hehehehee


nie dia, sabar je tunggu ikan makan umpan yg d sediakan
dia & kawan2 sedia kan umpan dedak, roti, bende2 yg acu beli tadi...


nie ijad, kawan dia...sabar menanti si ikan idaman...heheheee


nie lak acu...tetap maintain walau pun panas nak mapuh...
huh...memang tak tahan...merah muka i tau...


hidangan tengahari untuk ikan idaman...hahahahaa


tengok le, berselirat tali tangsi tu...(erk..tolong abai kan kekotoran itu ye..)
macam2 hidangan yg disediakan utk ikan2 idaman diaorg


tengok le...macho je abg nie naik kuda...
nie unit berkuda DBKL...round2 tgk alam sekitar..


para2 hakim yg keje nye sembang, ketawa kuat2 sambil tunggu ikan mai untuk ditimbang


tapi dah tertulis kan..tak de rezeki dia & kawan2
semalam tempat pertama tak tau sapa yg menang tapi
org tu berjaya naik kan ikan Toman seberat 9.1kg

it's ok dear, this is your 1st try
may be next time ada rezeki Yang lak...
setel semua dalam pukul 1pm...kemas2 terus balik

2 xoxo:

aramis2177 said...

datin...
terror hang!!!kalau aku laa...tobat laa.....xsanggup ghasanya.....biaq laa ikat kaa....balut kaa....kalau aku tau isi lam tu katak....iskkk......eeiiii.....mampuih aku campak jauh2...pegang plastik pun xmau.....ni aku lak yg duk terbayang2......iskkk...geli aih!

@cu SaYaNg said...

hahhahaaa
hang nk tau dak
masa aku beli katak tu kan,aku mmg teringat kat hang
aku byg kan if juntox suruh hg beli...aku mcm dh leh byg hg nye reaksi..hahahahaa

mmg aku gelak sorg2 masa tggu nyonya tu bungkuih...hehehhee