Followers

~2 Hari Sebelum Raya~

Monday, September 29, 2008

Pagi tadi acu + kakak + kakak ipar + anak2 sedara
dok pulun buat kuih...
sebenar nye nie saki baik adunan tepung yg kakak acu buat aritu
daripada membazir baik le kami reka2 buat kuih kan...
tak tau apa nama nye....bedal je lah

ada 'Kuih Snow White'....




ada 'Kuih Beauty & The Beast'...ahaks...


ada 'Kuih Whatever'...(sori lupa nak snap gambar)
kuih nie abis cepat sangat...
laris u....macam pisang goreng panas...
tak sempat nak tunggu raya...hahaahaha

tengok la kakak ipar acu


kakak acu


dan anak2 sedara acu


pulun semua nye buat kuih...hahhahahaa
best...memang best....
very sweet memory bila dapat berkumpul mcm nie

~Balik Kampung~

Sunday, September 28, 2008

ho..ho..ho..balik kampung...
ho..ho..ho..balik kampung...

hehehehe...Alhamdulillah acu dah selamat sampai
ke kampung halamanku yg tercinta
syok nye....

acu bertolak pagi tadi dalam pukul 5.30am
acu drive sorang2...
biasa nye tiap2 tahun anak2 sedara acu akan dtg
shopping then balik raya sama acu
tapi tahun memandangkan dioarg sekolah
so, tak dapat le teman kan acu

tak pe lah...uhuk..balik sorang pun sorang lah
pertama kali bawa balik keta turbo acu nie..hehehehe
(sejak tukar enjin nie 1st time le bawa balik..)

dengan kelajuan 140km/h (erk..)
acu selamat sampai kat kampung pukul 10am
(memang dah target dah..nak sampai umah pukul 10)

acu berenti 2 kali...
memula kat R&R tapah..solat suboh
dalam pukul 6.50pagi...
pastu sekali lagi berenti kat hentian Bukit Gantang
basuh muka...pakai bedak...sikat rambut
bagi nampak cantik...hehehehehe :D

pastu terus le pecut sampai umah...
iskh...tak sabar nye nak raya...ahaks....

~Kuku Cantik~

Friday, September 26, 2008

Memandangkan ari baik...bulan baik...
maka acu & suria dengan rasa bermurah ati nye

sudi 'mendermakan' wang bonus kami
kepada pekerja2 di Nail's Studio kat Mines
hehehehe....

maklum le kan nak raya...
kuku2 nie pun nak beraya gak...hahhahaaa
semalam acu buat manicure & pedicure
suria buat pedicure je...

kami pi sana dalam pukul 5.30pm
mula2 booking dulu utk berbuka kat restoran Lemon
pastu baru pi studio tu...

kebetulan ada ramai org lak...
walaupun dah booked pukul 5.30
tapi ada customer lain lak time tu

so, kena la tunggu...

dah pukul 6 lebey baru sampai turn kitaorang
awal2 dah bgtau, pukul 7.10 kena stop
sebab nak berbuka puasa...
konpiden je amoi tu cakap boley siap

last2 nye terpaksa buat separuh jalan
sebab nak p berbuka...
lepas tu sambung balik...








lupa lak nak snap gambar kuku2 ku yg cantik itu...hehehheee
puas ati dapat beraya dengan kuku yg cantik & bersinar2....

~Selamat Hari Raya~

Thursday, September 25, 2008

Create your own banner at mybannermaker.com!

~Jalan-Jalan Ke Kuala Lumpur~

Sunday, September 21, 2008

Jumaat lps kakak + anak2 sedara acu datang ke KL dari kampung
so, semlm acu bawa la diaorg ronda2 ke KL
sebab nak shopping raya kata nye...
malam tu acu dah tanya dulu mana diaorg nak p
senang nak plan jalan...maklum le sabtu kan selalu jam

Tempat pertama...kata nye nak cari kasut + baju utk mak2 diaorg
so, acu bawa diaorg tempat biasa utk pakaian perempuan
mana lagi kalau bukan kat Jalan TAR...hehheehe
acu parking keta kat Campbel

pastu jalan2 dulu dalam Campbel tu....diaorg nak cari kasut
usha sana...usha sini...last2 abg yeh sambar le satu sendel...
memandang kan tak de satu pun kasut yg diaorg berkenan
lepas tu kami masuk sogo...sebab nak usha baju kat dalam tu

ramai nye manusia...tokey sogo nie memang le untung gile nye...
sentiasa je penuh dgn manusia...



kakak acu beli kan untuk anak nye 2 helai baju kebaya...
cantik...warna itam sulam silver...after disc tggl RM39.90 each...
lupa lak nak amik gambar baju tu...
penat menunggu kakak acu beratur membayar
acu lepak kat tepi dinding dgn 2 lagi anak sedara acu..abg yeh + adik an
sempat snap 1 gambar dgn abg yeh...masa nie dik an tak de...


lepas kuar dari sogo, kami pi le jalan ke butik2 kat Jalan TAR tu
abg yeh nak cari baju kurung + tudung untuk mak dia
dik an pun nak cari baju untuk mak dia gak...

jenuh dok mencari baju utk mak dik an sbb nk cari baju glemer
mak dia nie bukan nak baju raya...
dia nak baju untuk pakai pi dinner...so, kena la cari yg glemer...
pusing sana..pusing sini..masuk butik sini..keluar butik sana
last2...dpt le sambar satu...

dah setel baju mak diaorg, abg yeh ajak acu pi wangsa maju
plan asal tak de pun nak pi sana
last minit dia nak ajak pi butik dockers kat Carefour Wangsa Maju
nak cari seluar...

nasib kami baik tak yah susah2 nak cari parking
tapi penat je pi tak de pun seluar yg dia nak
iskh...letih tau...dah la acu drive

acu bawa diaorg pi Pavilion
sebab nye nak cari butik Adidas...
both of them nak cari kasut....
kat situ je yg acu tau ada butik Adidas...

berbaloi le bawa diaorg ke sana
memang ada kasut yg diaorg nak...
adik an beli Adidas Good Year...RM299.00
abg yeh beli Adidas New Arival (tak ingat jenis dia..hehhehee)..RM269.00

masa tu dah hampir pukul 7pm...
acu ajak diaorg berbuka kat situ
tapi bila turun je ke food court..mak ai...
ramai nye umat....
last2 kami beli air, acu cakap nanti kita pi makan kat kg baru je lah

lepas beli air, kami terus bergerak ke Low Yat
sebab abg yeh nak beli memori kad
adik an nak beli mouse
kakak acu nak beli toner...

elok je sampai kat area low yat..azan berkumandang
so, berbuka dalam keta je la..
acu parking kat tepi jalan depan 7e
sementara tunggu diaorg shopping
acu dok dalam keta baca paper..malas nak ikut
sebab tak ada apa nk beli...
dan nie le aktiviti acu...


sana sini ramai umat manusia...


keta pun ramai gak yg beratur...


lepas diaorg setel shopping kat Low yat
acu bawa diaorg pi Petaling Street lak
both of them nak pi cari DVD cerita korea
kakak acu nak beli handbag untuk anak dia & dia....

nasib baik le parking tak penuh...
tapi umat dalam tu tetap penuh...hehehehehe


nie kira tempat terakhir yg dituju
lepas dapat apa yg diaorg nak, acu bawa diaorg pi makan
perut dah berkeroncong....dangdut...rap..rock..
adus...macam2 muzik yg keluar....

seperti dijanji kan acu bawa diaorg pi kampung baru
ingat kan nak makan tom yam kat Sukhumvit
tutup la pulak...memang tak de rezeki diaorg
tapi acu bawa diaorg makan kat kedai nasi goreng udang

sori le sebab dah penat terlupa nak snap gambar
sampai umah kakak acu kat Cheras dalam pukul 12++
terus tido kepenatan....

~Fish Spa~

Friday, September 19, 2008

Semalam acu kuar berbuka dengan kak Rozy
kat restoran apa ntah nama nye...acu lupa
kat giant bandar putri
makanan dia not bad..
ala2 kopitiam le...

lepas abis makan, kami jalan2 le kat dalam tu
sekali tengok ada le tertulis 'Fish Spa'
walau pun hanya terletak satu tong yg di isi ikan
ia nye tetap di panggil spa...hehehhe
RM10 untuk 20 minit...

acu ajak kak rozy try...dah lama nak try sebenar nye
bila ajak dia, dia tak nak...segan...
iskh...kali ni nekad acu nak try gak

mula2 celup kaki tu mak oii....geli nye...
geli yg x dpt nk d cerita kan..
acu asyik lari2 kan je kaki acu...
tengok le betapa banyak ikan berebut2 nak makan kaki acu..
hehehehehee....


kak rozy tak nak memula sebab kata nye tak tahan geli
hehehheee....bila dah lama2 acu pujuk
akhir nye dia setuju gak....
memang kecoh aaaa....sora kak rozy + sora acu
tahan geli...muahahahahaa

tak pasal2 org ramai datang tengok kitaorang....
hahahhahaaa...jadi perhatian ramai lak :D
tengok le muka kak rozy menahan geli



pusing sana konon2 nye usha beg kat kedai sebelah
walhal nak sorok muka tahan geli...
acu maintain cun...hahhahaa


kitaorg nie kira last customer
so, dia biar kan je lebih dari 20 minit...
and tq so much kat amoi nie
sebab nye dia cuma amik sorang RM5 je
walau pun kami rendam kaki for almost 30minit
hehehhehee...tocei..tocei..

~Posa 17~

Thursday, September 18, 2008

Semalam acu keje walaupun orang cuti...
banyak nye keje nak kena siap...fening..fening...
lepas asar acu bergerak ke KL...

janji nk b'buka sama dgn dia..
lagi pun dia nak ajak cari baju
kebetulan ada member's day sale kat Metrojaya
boley le cari apa yg patut...

acu sampai opis dia dalam pukul 5 lebey...
tunggu dia setel kan keje sikit...
sambil2 tu acu dok amik gambar sorang2..hahahaha
tak malu betul acu nie :D
apa nak buat..hantu gambo...


lepas dia turun terus la kami ke Bukit Bintang
memula ingat nak pi Mid Valley
tapi mcm malas lak maklum le ahad lepas je acu baru pi sana
on the way ke Bukit Bintang jam lak le jalan nye
sampai sana parking keta kat Plaza Imbi
tengok jam dah pukul 6.30 lebey dah

dia ajak berbuka kat Nando's..
ok la..ikut je la selera org posa nie...
oppss!! acu 'cuti' sekarang nie :D


mak oi...ramai gak orang kt Nando's nie
kitaorg dapat tempat tercorot...
tak kisah la...janji ada tempat duduk
order siap2...takut lambat dapat lak nanti

nie menu yg kami makan




sepatut nye ada sup..tapi sampai nak balik
tak sampai2 pun sup tu..uhuk..sedih tul...

lepas makan pi shopping kat metrojaya
dia beli sehelai kemeja...acu pilih...
acu pulak...beli sepasang kasut
untuk dipakai di hari mulia..hehehehe

abis shopping antar dia balik
acu pun terus balik...huarrrgggghhhh
ngantuk gile....zzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZ

~Ayah~

Tuesday, September 16, 2008

Tarikh :: 16 Ramadhan 1425H - 5.30pm
Lokasi :: Dalam bas Ekspres Jelita (KL - AS)
- masa nie kat area Bukit Merah

Acu :: (call kampung...tut...tut...tut... - telefon rumah engaged)
- 3 kali try
- kali ke-4 try

Acu :: Helo...

Kakak ipar acu :: Helo...(suara tahan nangis)

Acu:: Ayah mcm mana kak?

Kakak ipar :: (diam...)

Acu:: Ayah mcm mana???

Kakak ipar :: Acu kat mana? (suara tahan nangis)

Acu :: Acu ada kat Bukit Merah skrg nie. Ayah mcm mana????

Kakak ipar :: Tak pe lah...acu balik la dulu...

Acu:: Ayah mcm mana?? (dah mula nak nangis)

Kakak ipar :: Ayah dah tak dak....(menangis...) baru sat nie ayah tak dak...

Acu:: (terdiam...) Innalillah....ok...bye...


walau berlaku pada tahun 2004, tapi terasa mcm baru semlam je berlaku...
ayah yg acu sayangi...pergi meninggal kan acu untuk selama2 nye
pada ketika umat islam sedang mula buat persiapan raya...
lebih kurang pukul 5.20pm petang 31-Okt-2004 bersamaan dengan 16 Ramadhan 1425H
ayah acu menghembuskan nafas nye yang terakhir
di sisi emak acu & adik beradik acu yg lain kecuali acu...

sedih kan...
acu anak yg paling bongsu...paling manja dengan arwah ayah
tak ada di sisi nye ketika tu...
acu tak dapat cium tangan dia mohon ampun & maaf

acu tak dapat balik ke kampung awal sebab acu ada final exam
untuk semester tu...
exam acu abis pukul 12tghari..terus acu ke puduraya
cari bas yg cepat...dapat naik bas pukul 2 ptg
dalam ati berdoa semoga perjalanan lancar
cepat sampai ke kampung dgn selamat
dengan harapan dapat berjumpa dgn arwah untuk saat2 terakhir

tapi takdir Ilahi tak de sapa boley menentang kan
acu memang tak de rezeki untuk jumpa arwah...
masa sampai kat Bukit Merah, arwah dah pergi meninggal kan acu

tapi acu redha...
malam sebelum tu, acu memang tak tidur malam
study (apa pun tak masuk dlm pala otak) sambil berdoa utk arwah
pagi masa solat subuh, acu baca kan untuk arwah yassin
acu mohon pd Allah
"Ya Allah, jika penyakit ayah aku boley di sembuhkan..
Engkau sembuhkan lah penyakit nye...ringan kan lah penderitaan nye
tetapi jika sebalik nye, aku mohon Engkau ambil lah nyawa nye..
aku tak sanggup lagi melihat dia menderita...
jika itu yg terbaik...aku redha.."

acu sampai rumah pukul 7.30pm...
sampai je, terus minum & makan kurma untuk berbuka
lepas tu terus solat maghrib
abis solat, acu ambil quran baca kat sisi arwah...
acu tak tau mana acu dapat kekuatan
setitis pun air mata acu tak tumpah masa tu

acu tak mau menangis, acu nak tunjuk yg acu kuat
acu tak mau mak acu makin sedih bila tengok kami semua sedih
acu tau acu anak yg baik
anak yg baik tak akan meratap pemergian arwah...
acu nak baca quran, sedekah kan untuk arwah...
tu je yg acu boley bagi untuk arwah...

sepanjang malam tu acu tak tido...
lepas satu surah ke satu surah yg lain
acu baca kan untuk arwah...
acu tak mau tido...sebab tu je masa yg acu ada untuk bersama arwah
sebelum arwah di kebumi kan esok pagi...

lepas semua org tido termasuk la mak acu
baru le air mata acu mengalir...
ye acu menangis...acu sedih
tapi tak le sampai meraung...
acu menangis diam2..sebab tak nak kejut kan org lain
acu renung muka arwah
acu tak sempat minta ampun dgn dia
acu tau acu banyak dosa dengan dia
terampun kah semua dosa2 acu pd arwah???
sedih...acu dah tak ada ayah...
org yg paling rapat dengan acu dah tak ada...

tepat pukul 4pagi
mak acu terjaga...adik beradik lain pun terjaga
ye lah...org nak bersahur kan...
cepat2 acu kesat kan air mata
terus sambung baca quran...
sampai le ke subuh...

pagi tu memang ramai kawan2 arwah datang menziarah
arwah memang ramai kawan...
tepat pukul 11pagi arwah siap di kapan kan
2 kali acu cium dahi arwah...
masa tu baru le org dapat lihat air mata acu

acu iring arwah sampai ke kubur...
Alhamdulillah masjid penuh masa sembahyang jenazah....
rezeki arwah...

segala2 nye selesai dengan sempurna
Alhamdulillah....

tahun nie, genap la 4 tahun arwah tak ada
bermakna dah 4 tahun acu beraya tanpa ayah
jubah raya yg acu beli di Dubai 4 tahun lalu
masih tersimpan kemas di dalam almari...
tak sempat nak tengok arwah pakai...
kain pelikat yg dijadikan penutup untuk arwah
masih acu simpan sebagai pengubat rindu...

hanya doa, al-fatihah & bacaan yassin yg mampu acu hadiah kan utk arwah
semoga arwah aman di sana....
semoga semua dosa2 arwah di ampun kan Allah
semoga roh nye di tempat kan di kalangan org2 yg beriman...Amin...








Ayah..
aku rasa sunyi
sejak kehilanganmu di dunia ini
di saat ku meniti kejayaan ini

Ayah..
aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buatku
tak daya ku membalas jasa dan budimu
tanpa kamu hilanglah haluan hidupku

Terasa siksanya di jiwa ini
tak dapat ku membalas jasamu di dunia ini
Di pagi rayaku pohonkan kemaafan
keinsafanku doakan agar rohmu
dicucuri rahmat Ilahi
oh ayah...
tanpa kamu hilanglah haluan hidupku
terasa siksanya di jiwa ini
namun aku tetap redha apa yang mendatang
Di pagi raya ku pohonkan kemaafan
keinsafanku doakan agar rohmu
dicucuri rahmat Ilahi
oh ayah...
Ayah..
aku rasa sunyi
sejak kehilanganmu di dunia ini
di saat ku meniti kejayaan ini
Ayah..
aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buatku
di hari raya iniku merinduimu...

~Shopping Raya~

Last Sunday i went to Kuala Lumpur for shopping raya..hahahhaa
pukul 11.30pagi acu bertolak ke sana...
uish...macam jauh je perjalanan nye...hehehhee
sebenar nye keluar awal sebab nak elak jam le konon2 nye
hampeh...jalan langsung tak jam...

tempat tujuan pertama tentu nye lah Jalan TAR...
acu nak cari baju raya...
acu lalu belakang sogo sebab nak pusing balik nak parking kt campbell
mak oi...kat situ dah mula jam...
orang beratur nak masuk parking...
tapi Alhamdulillah rezeki senang aritu
acu tak payah susah2 nak beratur
dan tak payah nak susah2 pusing cari parking

masuk je dalam parking campbell ada kosong
bawah bumbung lagi
mungkin orang tak perasan kot sebab
tempat parking nye seberang jalan
terlindung lak dgn deretan kereta yg beratur kat traffic lite

lepas parking acu terus tuju ke butik yg selalu acu beli baju
betul2 depan sogo...
tengok bangunan sogo..iskh..ramai nye orang..
nasib baik le kat dalam butik tu orang tak ramai sangat

memandang kan acu ni kira cam regular customer kat situ
so, auntie tu dah tau dah size baju acu..maklum le budak gemok..hehhehe
dia tolong cari kan patern baju yg sesuai dgn acu
acu tinggal pilih je mana yg berkenan...

pilih punye pilih...acu amik 2 pasang...
satu putih


& satu itam...


itam putih kehidupan...ahaks...

memandang kan acu skrg nie kurus ckitttt je..
kena oter ckit baju tu
so, sementara nak tunggu baju tu siap
acu pun pi le jalan ke sogo kejap

mak datuk...ramai nye manusia...
sogo lak sale up to 70%...
maka berebut2 le orang membeli & membelah...
acu tengok barisan punye la panjang kat cashier...
iskh...letih la pulak nak beratur...

tengok le launtan manusia dalam sogo nie


kat mana2 pun manusia nye tetap ramai


emm...acu sebenar nye nak cari sling bag..
aritu acu tengok kat jusco cheras selatan
and hopefully ada le kat sini...
and seperti yg di jangka..
memang ada kat sini...
so, terus le amik...


memandang kan acu agak mahir dengan sogo
(hahahaa...nmpk sangat le acu nie kaki shopping)
so, acu tau cashier yg tak memerlukan acu beratur panjang
sebab nye cashier nie tersorok sikit...
kat sebelah belakang..area aksesori...
sambil lalu tu sempat le sambar sepit rambut


& subang


hehhehee...

lepas bayar, terus kuar nak pi amik baju...
ingat kan dah siap
rupa nye lum lagi
so, kena la tunggu....

dah siap tu malas lak nak balik lagi
acu pun pecut le keta pi mid valley lak
cadang nye nak beli kasut or sendel...
iskh..mcm budak2 kan...
baju raya...beg raya...kasut raya
semua kena lengkap
tapi puasa tak lengkap pun...hahhahaa...

nie le untung shopping sorang2..
mana2 pun leh pi...ikut kepala sendiri
masuk metrojaya...x de lak yg b'kenan
masuk jusco pun sama...

last2 bukan kasut yg acu beli
tapi kad raya untuk dia


dan adiah2 besday untuk anak2 sedara acu
ada 14 org semua nye yg acu belum lagi bagi adiah
abis je beli semua tu
acu beli makanan sedikit untuk di buat bekalan
terus acu balik serdang...

~Ping Pong~

Saturday, September 13, 2008

Lepas berbuka dengan dia semalam kat Outback Steakhouse BB Walk
kami gerak ke Kompleks Sukan Titiwangsa
saje je jumpa kawan2 dia...lama gak acu tak jumpa diaorg nie
sementara nak tunggu zaim sampai kat KL Sentral
kami lepak sini dulu...


layan diaorg nie main ping pong...
syok gak tengok...acu memang tak pandai main
tapi asyik ketawa kan org je...especially dia
hehehee...sori Yang...jagan marah nooo...

nie antara kawan2 dia




dia sempat layan 1 game


pastu terus kami ke KL Sentral amik zaim..
sebenar nye mamat nie baru sampai dari Singapore
tiap2 minggu tu le keja nye
ulang alik ke Singapore...

lepas amik zaim terus bawa dia pi makan
kat area kampung baru...
kami teman kan je dia...
pastu antar zaim balik umah...

antar dia balik umah acu pun balik umah gak
semua org balik umah...zzzzzzzzZZZZZZZZZZZZ

~Posa 09~

Wednesday, September 10, 2008

Bosan nak makan kat umah..
acu janji dengan dia kuar berbuka sama
acu amik dia kat opis


acu ajak dia pi OU...ingat nak makan TGI Fridays
tapi tengok pada keadaan dulu...

memandang kan kami sampai agak awal
maka nye pusing2 le dulu
sambil2 tu jengok2 le restoran mana yg menarik

tengah2 pusing tu jumpa le penimbang
hehehee...dah lama acu tak timbang berat badan acu
last timbang awal bulan Ogos
acu pun naik le penimbang tu risau gak takut berat naik
Alhamdulillah...berat acu turun lagi 3kg...
kira nye total lemak yg berjaya acu buang 13kg dlm masa 4 bulan
chaiyok acu...ACU BOLEH!!!!

pusing punye pusing, acu tertarik nak makan kat satu restoran nie
yg mana nye kami memang tak penah try lagi...
nama nye Jack's Place...memula ingat kan tak halal
sekali kuar dia nye staf pakai tudung...Halal rupa nye...hehehhe



dekat pukul 7pm kami masuk ke kedai tu
belek2 menu..acu memang tertarik dengan pizza nye
iskh...risau nye asyik makan keju je nie
nanti naik balik le berat acu..erk...

tapi nak buat mcm mana menu lain
tak nampak menarik sebab dah jatuh cinta kat pizza tu
order je lah...sokongan dari dia..hehehhee
dia order mix grill...


and sebagai pemula makanan kami order mix seafood
(nama sebenar menu tu acu dah lupa :D)
tapi ada gak ayam + cendawan goreng dalam tu





makanan dia sampai sejurus selepas azan...
mungkin sebab orang tak ramai makan kat situ kot...
sebab tu cepat sampai...

first time try kesimpulan nye SEDAP...
pizza dia sangat sedap..keju banyak..hehehhee
topping nye lobster + crab + chicken + vegi


air maggo float + jelly pun sedap gak


and acu order air tea fussion..(teh + campuran buah2an..)


abis makan rileks jap dalam pukul 8 lebey terus gerak
singgah jusco beli barang sikit
lepas antar dia balik..acu terus pecut balik serdang

~Suprise Gift~

semlm acu dpt call dr sykt kurier
ada parcel utk acu
tp skrg ni parcel tu t'sangkut kt kastam
ada masalah teknikal sikit
nak setel bende nie, kena le bayar kompoun
emm...nasib..nasib...


sebenar nye parcel tu di hantar oleh kawan
yg acu kenal thru cyber nie gak le
dia dok nun jauh di UK sana nun...

memang dia ada bgtau dia nk bg suprise gift kat acu
bila girl dr kurier tu bgtau apa bende yg ada dlm box tu
memang le tersangat le suprise nye
sampai terduduk acu di buat nye

apa bende nye???
tungguuuuuuuuuuuuuuuu...

dah dapat barang tu

nanti acu cite... :D

~Posa 06~

Sunday, September 7, 2008

One more time ari ni acu kuar dengan dia...
untuk berbuka sama2...
ari sabtu memang ari dating kami
tapi ari ni kami tak berbuka berdua je tapi berempat
kawan dia Zaim & Fahmi akan join sekali

ok gak le...best gak makan ramai2 nie...
riuh ckit...baru syok makan...

janji jumpa diaorg kat Chili's KLCC..(gara2 jumaat tak dpt makan chili's)
acu sampai dalam pukul 5.45 terus pi Chili's
diaorg pi Low Yat Plaza sebab si Fahmi nak beli PDA

nasib baik le acu kira sampai awal gak
pukul 6 Chili's amik nama masuk dlm waiting list
start panggil pukul 6.15pm
ramai gile orang...


acu kira nye orang yg ke-5 dalam tu
diaorg nie lambat la pulak
biasa nye Chili's tak benar kan kita masuk selagi tak cukup korum..

nasib baik acu kelentong sikit so, lepas le...Alhamdulillah...
tunggu diaorg datang rasa nak marah je...bosan tul...


dah nak pukul 7 pun tak sampai2 lagi
bila call..asyik jawab kejap lagi...
adus tension nye...

last2 dia cakap acu order dulu..
pastu Zaim suruh acu baca kan menu..so, acu order kan utk acu + zaim
dia + fahmi acu order coke je dulu...
makanan order kemudian...

sampai le azan diaorg tak sampai lagi
nasib baik le makanan acu sampai tak lama lepas azan tu...
sebelum tu Chili's sedia kan kurma so, makan kurma le dulu


dah 1/4 makanan acu makan baru diaorg sampai...





ha..baru tau nak kelam kabut...
zaim ok le..duduk je terus le makan


sebab makanan dia acu dah order...
si dia + fahmi kena la menuggu...padan muka korang
sapa suruh lambat...




memandang kan fahmi baru beli PDA
maka topik perbualan based on PDA fahmi tu le
dok godek2 PDA tu...try mana yg patut...
sambil2 makan chips cicah salsa sos


lama gak le lepak kat situ
almost 9 baru gerak kuar
tu sebab dia nak pi Butik AX nak beli tali pinggang
and zaim pun nak shopping gak...

lepas setel beli barang diaorg
acu gerak balik...malas nak follow diaorg
acu nak balik tengok Cerekarama 'Hanya Tuhan Yang Tahu'
chowwwwwww.....