Followers

~Shopping Raya~

Tuesday, September 16, 2008

Last Sunday i went to Kuala Lumpur for shopping raya..hahahhaa
pukul 11.30pagi acu bertolak ke sana...
uish...macam jauh je perjalanan nye...hehehhee
sebenar nye keluar awal sebab nak elak jam le konon2 nye
hampeh...jalan langsung tak jam...

tempat tujuan pertama tentu nye lah Jalan TAR...
acu nak cari baju raya...
acu lalu belakang sogo sebab nak pusing balik nak parking kt campbell
mak oi...kat situ dah mula jam...
orang beratur nak masuk parking...
tapi Alhamdulillah rezeki senang aritu
acu tak payah susah2 nak beratur
dan tak payah nak susah2 pusing cari parking

masuk je dalam parking campbell ada kosong
bawah bumbung lagi
mungkin orang tak perasan kot sebab
tempat parking nye seberang jalan
terlindung lak dgn deretan kereta yg beratur kat traffic lite

lepas parking acu terus tuju ke butik yg selalu acu beli baju
betul2 depan sogo...
tengok bangunan sogo..iskh..ramai nye orang..
nasib baik le kat dalam butik tu orang tak ramai sangat

memandang kan acu ni kira cam regular customer kat situ
so, auntie tu dah tau dah size baju acu..maklum le budak gemok..hehhehe
dia tolong cari kan patern baju yg sesuai dgn acu
acu tinggal pilih je mana yg berkenan...

pilih punye pilih...acu amik 2 pasang...
satu putih


& satu itam...


itam putih kehidupan...ahaks...

memandang kan acu skrg nie kurus ckitttt je..
kena oter ckit baju tu
so, sementara nak tunggu baju tu siap
acu pun pi le jalan ke sogo kejap

mak datuk...ramai nye manusia...
sogo lak sale up to 70%...
maka berebut2 le orang membeli & membelah...
acu tengok barisan punye la panjang kat cashier...
iskh...letih la pulak nak beratur...

tengok le launtan manusia dalam sogo nie


kat mana2 pun manusia nye tetap ramai


emm...acu sebenar nye nak cari sling bag..
aritu acu tengok kat jusco cheras selatan
and hopefully ada le kat sini...
and seperti yg di jangka..
memang ada kat sini...
so, terus le amik...


memandang kan acu agak mahir dengan sogo
(hahahaa...nmpk sangat le acu nie kaki shopping)
so, acu tau cashier yg tak memerlukan acu beratur panjang
sebab nye cashier nie tersorok sikit...
kat sebelah belakang..area aksesori...
sambil lalu tu sempat le sambar sepit rambut


& subang


hehhehee...

lepas bayar, terus kuar nak pi amik baju...
ingat kan dah siap
rupa nye lum lagi
so, kena la tunggu....

dah siap tu malas lak nak balik lagi
acu pun pecut le keta pi mid valley lak
cadang nye nak beli kasut or sendel...
iskh..mcm budak2 kan...
baju raya...beg raya...kasut raya
semua kena lengkap
tapi puasa tak lengkap pun...hahhahaa...

nie le untung shopping sorang2..
mana2 pun leh pi...ikut kepala sendiri
masuk metrojaya...x de lak yg b'kenan
masuk jusco pun sama...

last2 bukan kasut yg acu beli
tapi kad raya untuk dia


dan adiah2 besday untuk anak2 sedara acu
ada 14 org semua nye yg acu belum lagi bagi adiah
abis je beli semua tu
acu beli makanan sedikit untuk di buat bekalan
terus acu balik serdang...

5 xoxo:

aramis2177 said...

waaaa...rindunyaaaa nak sopping raya!!sini mana ada semua tuh?sopping apa bendanyaaaa......xmerasa laa sumer tuh....ntah raya ntah tidak pun.....huhuhh..aku nak balik!!!!Piahhh...............aku nak balik!!!

@cu SaYaNg said...

mai la balik...hehehhee
aku amik hang kat klia
kui..kui..kui...

x pa la..thn ni merasa la dulu raya tmpt org..
mana tau kot2 lebey meriah

Daffodil said...

wah meriahnya... sini xnmpk byg meriah shopping lagu tuh.. lagi la plak nk bkemas pindah uma time raya nih.. adus! thn lepas packing brg pindah hantar kg sbb nk ke mari, thn ni packing lg brg pindah uma baru la plak.. huhu sume time nk raya! Nak gak hadiah bday... sedey..

Daffodil said...

jemput ke uma amik tag.. ('',)

@cu SaYaNg said...

hahaha...sabaq la jas oi..
nak buat lagu mana...

erk..kena tag lg ke?