Followers

~1 Ramadhan~

Tuesday, September 2, 2008

Alhamdulillah semalam abis 1 ari kita berpuasa...
pagi2 lagi acu dah call dia
tanya jadi tak nak berbuka sama dengan acu
memang dah plan awal tapi dia tak confirm lagi
sebab mungkin mak dia nak diaorang berbuka kat umah
maklum le 1st day puasa kan...
acu pun faham...i don't mind pun if dia tak jadi
cuma litle bit frust..hehehehe...

tapi dia tak leh nak bg jawapan lagi sebab nye
lum tau lagi..mak dia tak cakap apa2 pun lagi
dia janji petang nie dia call bgtau...

acu nie bukan apa sebenar nye acu nak ajak dia pi
berbuka kat satu restoran nie...
sempena awal ada promotion
instead of bayar 58++ per head untuk makan buffet
kita cuma bayar 38nett je...
tu yg nak ajak dia pi situ...nak try

tapi acu call gak restoran tu untuk reservation...walau pun dia lum confirm
tak kisah la kan jadi ke tak jadi ke
takut nanti if tak book, penuh lak...
lagi frust...

memandang kan puasa, maka acu tak keluar ke mana2 pun
lepak umah je...guling sana guling sini
layan tv jap...bosan nye...
dalam pukul 2 lebey tu dia call
kata nye jadi berbuka sama...thanks a lot darling

disebab kan acu bosan, acu cakap kat dia
dia p amik dia kat KL
walhal nak makan nye kat Mines nie je
dekat dengan umah acu

lepas asar acu gerak ke KL amik dia
on the way nak ke mines tu
acu ajak dia pi Jln Peel
kat situ ada byk outlet barang2 branded
saje je usha2...
and hasil usha2 tu acu beli tshirt nike 1
dia pun amik 1...

lepas shopping tu kami pun terus le ke Mines...
sebenar acu ajak dia makan kat
Restoran Abdul & Charlie's kat dalam Mines Beach & Spa
kami sampai sana dalam 6.45pm
kira sedang elok la tu kan...
terus le dibawa ke meja yg tertera nama acu



sementara nak tunggu berbuka,
acu suruh le dia amik gambar acu dulu...
pompuan gile glemer nie...tak kira tempat
hehehehee....


dalam pukul 7pm orang dah mula le amik makanan
1st tempat yang acu tuju is Steamboat...
al maklum le diet...hahahahaha

kira nye semalam acu banyak makan seafood la
sesekali dia kesian gak kat acu
dia bg le acu rasa sikit daging kambing, ayam, itik
semua nye secubit je...


banyak kan kami makan...hehheheehe
erk..kami ke?dia je...
acu kacau2 je...cuma steamboat memang acu sorang le makan



ok gak le makanan dia...
dengan harga 38nett tu memang berbaloi le
pukul 8 lebey baru kitaorg balik...
sebelum kuar sempat le snap gmbr :D

6 xoxo:

mama danish said...

amboi piah...sakan noo duk berdiet la ni...
haku aja ni...bila nak start diet ni...
sok2 hang kuruih...aku sorang aja duk maintain gemokkks..

azlin hashim said...

slmt berpuasa acue,)

@cu SaYaNg said...

mama danish :: hahaha..la ni baru timbui kesedaran nk diet..kui..kui..kui...

aramis2177 said...

Waaaaaaa...piah...sedapnyaa steambot......huhuhuuhu....iskkk..taat noo hang diet..kalau aku mau tergoda ngan kambing , daging sumer tuh..huhuhuhu..baguih2!!chaiyok2 piah!!!!go darling go!

@cu SaYaNg said...

aramis::hahahaha...kena byk sabaq wei..ikut ati mmg la t'gugat gak :D

@cu SaYaNg said...
This comment has been removed by the author.