Followers

~Jalan-Jalan Ke Kuala Lumpur~

Sunday, September 21, 2008

Jumaat lps kakak + anak2 sedara acu datang ke KL dari kampung
so, semlm acu bawa la diaorg ronda2 ke KL
sebab nak shopping raya kata nye...
malam tu acu dah tanya dulu mana diaorg nak p
senang nak plan jalan...maklum le sabtu kan selalu jam

Tempat pertama...kata nye nak cari kasut + baju utk mak2 diaorg
so, acu bawa diaorg tempat biasa utk pakaian perempuan
mana lagi kalau bukan kat Jalan TAR...hehheehe
acu parking keta kat Campbel

pastu jalan2 dulu dalam Campbel tu....diaorg nak cari kasut
usha sana...usha sini...last2 abg yeh sambar le satu sendel...
memandang kan tak de satu pun kasut yg diaorg berkenan
lepas tu kami masuk sogo...sebab nak usha baju kat dalam tu

ramai nye manusia...tokey sogo nie memang le untung gile nye...
sentiasa je penuh dgn manusia...



kakak acu beli kan untuk anak nye 2 helai baju kebaya...
cantik...warna itam sulam silver...after disc tggl RM39.90 each...
lupa lak nak amik gambar baju tu...
penat menunggu kakak acu beratur membayar
acu lepak kat tepi dinding dgn 2 lagi anak sedara acu..abg yeh + adik an
sempat snap 1 gambar dgn abg yeh...masa nie dik an tak de...


lepas kuar dari sogo, kami pi le jalan ke butik2 kat Jalan TAR tu
abg yeh nak cari baju kurung + tudung untuk mak dia
dik an pun nak cari baju untuk mak dia gak...

jenuh dok mencari baju utk mak dik an sbb nk cari baju glemer
mak dia nie bukan nak baju raya...
dia nak baju untuk pakai pi dinner...so, kena la cari yg glemer...
pusing sana..pusing sini..masuk butik sini..keluar butik sana
last2...dpt le sambar satu...

dah setel baju mak diaorg, abg yeh ajak acu pi wangsa maju
plan asal tak de pun nak pi sana
last minit dia nak ajak pi butik dockers kat Carefour Wangsa Maju
nak cari seluar...

nasib kami baik tak yah susah2 nak cari parking
tapi penat je pi tak de pun seluar yg dia nak
iskh...letih tau...dah la acu drive

acu bawa diaorg pi Pavilion
sebab nye nak cari butik Adidas...
both of them nak cari kasut....
kat situ je yg acu tau ada butik Adidas...

berbaloi le bawa diaorg ke sana
memang ada kasut yg diaorg nak...
adik an beli Adidas Good Year...RM299.00
abg yeh beli Adidas New Arival (tak ingat jenis dia..hehhehee)..RM269.00

masa tu dah hampir pukul 7pm...
acu ajak diaorg berbuka kat situ
tapi bila turun je ke food court..mak ai...
ramai nye umat....
last2 kami beli air, acu cakap nanti kita pi makan kat kg baru je lah

lepas beli air, kami terus bergerak ke Low Yat
sebab abg yeh nak beli memori kad
adik an nak beli mouse
kakak acu nak beli toner...

elok je sampai kat area low yat..azan berkumandang
so, berbuka dalam keta je la..
acu parking kat tepi jalan depan 7e
sementara tunggu diaorg shopping
acu dok dalam keta baca paper..malas nak ikut
sebab tak ada apa nk beli...
dan nie le aktiviti acu...


sana sini ramai umat manusia...


keta pun ramai gak yg beratur...


lepas diaorg setel shopping kat Low yat
acu bawa diaorg pi Petaling Street lak
both of them nak pi cari DVD cerita korea
kakak acu nak beli handbag untuk anak dia & dia....

nasib baik le parking tak penuh...
tapi umat dalam tu tetap penuh...hehehehehe


nie kira tempat terakhir yg dituju
lepas dapat apa yg diaorg nak, acu bawa diaorg pi makan
perut dah berkeroncong....dangdut...rap..rock..
adus...macam2 muzik yg keluar....

seperti dijanji kan acu bawa diaorg pi kampung baru
ingat kan nak makan tom yam kat Sukhumvit
tutup la pulak...memang tak de rezeki diaorg
tapi acu bawa diaorg makan kat kedai nasi goreng udang

sori le sebab dah penat terlupa nak snap gambar
sampai umah kakak acu kat Cheras dalam pukul 12++
terus tido kepenatan....

0 xoxo: