Followers

Kereta Baru

Friday, March 6, 2009

Petang semalam seperti yg diberitahu
acu ke KL lepas opis...
tapi niat asal nak amik wife Mat terpaksa dibatalkan
sebab kursus nye abis lambat...
jadi acu ke KL sorang diri...pukul 6 lebih baru acu gerak dari rumah
wife dia akan terus ke Ikea dengan member dia

so, sampai kat KL si dia datang dengan Mat naik kereta baru
wah..wah...besar bagak...hahahaha
nak tau keta apa?
emm...Mat beli keta Toyoto Fortuner



lepas amik acu..terus kami gerak ke hotel Mat menginap...

setel apa yg patut, makan kek yg acu beli pastu baru gerak ke Ikea
syok nye naik keta baru...masih bau kedai lagi...hehehehe


kami sampai kat Ikea dalam 8.50
Mat call wife dia...tanya ada kat mana
sementara tunggu dia sampai, kami lepak kat Ikea restaurant
layan perut dulu...
saje je ajak Mat makan kat sini sebab nie 1st time Mat datang Ikea

acu makan salmon


dia makan meatball


Mat makan chicken


pastu kami order chicken wing untuk dinikmati bersama2...


masa tengah makan tu wife Mat cakap dah sampai
dia nak jalan2 kat Ikea tu ditemani kawan dia
maka nye acu lepak je la sama dgn diaorng nie

pelik kan acu tak shopping?
ya...acu pun pelik..acu boley tak shopping walau satu barang pun semalam
dah le Ikea tengah SALE lak tu...
nak tau sebab apa?
sebab nye, time tu dah pukul 9
semalam kan ari kamis..ari kamis Ikea tutup pukul 10
jadi gedebuk gedebak ada lebih kurang 1 jam je untuk shopping

acu malas nak rushing...
lagi pun SALE Ikea tu abis 22-03-2009
acu ada banyak lagi masa nak shopping
acu boleh datang semua la kemudian
sebab tu la semalam acu langsung tak tawaf Ikea tu
dia pun macam pelik bila acu tak nak masuk tawaf..hehehe

pukul 10 lebih baru wife dia keluar
tapi tak banyak pun dia shopping
rupa2 nye kawan dia cancel nak teman dia shopping
so, dia tak tau nak jalan2 kat dalam tu sorang
lor...sian nye...nape la dia tak bgtau Mat yg dia jalan sorang2
kalau dia cakap awal2 boley acu teman kan dia

emm...tak pe la Fini
tak de rezeki...next time datang i'Allah acu teman kan
semalam pun acu bagi buku katalog Ikea 2009
untuk Fini belek2 apa yg dia nak...

lepas tu kami gerak balik...
singgah minum jap kat Pelita Jalan Ampang
dalam pukul 11.40 baru Mat antar ke tempat acu park kereta
acu sampai rumah pukul 12 lebih...
terus acu zzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZ..penat!!!

13 xoxo:

Dj Epoi said...

Walaweeeeeeeiiiiiiiii

Memang besaq Bagk ponk!!!

Buat Tuan kreta TAHNIAH....

Buat Acu.....* Tak dapat keta baru..naik keta baru ponk jadiiiiiila.....*

Makan tak kciian beb!!!! heheheheheh harus! harus!!! hahahahah

SYAbAR said...

Baca title ingatkan ACU YANG BERKERETA BARU.

dapat ambil bau kereta dipelawa naik kereta kita OKlah 2. Teringin nak makan salmon.....

yatie81 said...

makanan bestnyer..membuatkan ku lapar..hehe

@cu SaYaNg said...

DJ Epoi::
hahaha...ya tumpang amik bau je..
keta acu dlm pembikinan wajah baru je..kui..kui..kui..


syabar::
dapat tumpang je..huhuhu


yatie81::
kontrol..kontrol...nnt tambah kembang...hehehehhee

sakurasa 2 said...

Wah acu sayang yang naik dulu kereta baru tu..

@cu SaYaNg said...

hahaha...
apa nk buat
time tu wife dia lum abis kursus lg
t'paksa le acu jd pompuan pertama..hehehee

aramis2177 said...

wohh...bestnyaa keter baru che Mat kita nih!huhuhuh..sakan dia ehh....
piah, semlm pun aku dinner kat IKEA gak..tp Ikea sini tarak sale pung........in fact brg2 dia lg mahai sket dr mesia punya....

kamalnzura said...

huh..menyelerakan betui tgk meatball...

amirul said...

Salam acu,
Tahniah buat Mat dapat beli kereta baru + besau! Plastik kusyen pun lom bukak g tu... kui3x...

Pasal makan... amboiiii sodap2 belaka...

@cu SaYaNg said...

w'salam...
mmg saje x mau bukak lg
mmg sodap...hehehehe

@cu SaYaNg said...

kamalnzura::
sedap...x sukup 10biji tu..hehehhee

@cu SaYaNg said...

aramis::
mat rezeki masyuk skrg nie..hehehe
ye ke?
emm...mesti besaq kan ikea sana?

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.