Followers

Ibu...Nape Adik Tak Tinggi Pun???

Wednesday, March 4, 2009

budak nie anak staf kat opis acu...
budak nie suka makan calci yum..
tau calci yum???

ala..yogurt utk budak2 makan tu
menurut iklan if budak2 makan yogurt tu kunun2 nye akan cepat menjadi tinggi
sebab calci yum nie mambantu pertumbuhan tulang dengan cepat

apa kaitan calci yum dengan budak itu?
emm...let me story u...

satu petang lepas budak itu balik dari sekolah agama
mak dia singgah beli kan dia calci yum di kedai runcit berdekatan sekolah agama dia
satu dia bagi acu...sebab apa?

sebab dia tau acu memang suka makan yogurt...
sudah menjadi habit acu....makan yogurt setiap pagi
tak kira la apa jenis yogurt pun..nestle..anlene..termasuk la calci yum nie
biasa nye makan kat rumah, if tak sempat acu bawa ke opis...

petang tu masa dia menikmati calci yum sama dgn acu
tetiba je lepas abis tu dia cakap ::

"Ibu...nape adik tak tinggi pun?
sama je tinggi adik macam tadi...adik dah abis makan dah nie..."

hahahahaa....lihat le betapa besar nye pengaruh iklan terhadap kanak2 kan...???
tu je sebenar nye yg acu nak cite...hehehehehee

15 xoxo:

Linda Latip said...

ala siannye adik, tu sbnrnye advert nye strategi je dik, klu nk cpat tinggi..panjat kat bahu acu ye syg..naty tinggi la..tp hati² tau, tkut jatuh..

@cu SaYaNg said...

muahahaa...hampeh ko ummeh d ghazi..cis..idea x bernas langsung..hehehehe

fealize_eleanoer said...

ooo...adik nk tggi ehhh??

adik pakai kasut tggi la dik...

cari yang tggi 5 inch...kompommmmm tggi !

erkkkss!

echah_syed said...

combi pun suke calci yum nih..tp lom tinggi gak cuma kembang memanjang ekeke :p

Dj Epoi said...

Hik...hik..hik

Macam2 lah korang nyer tips....

Cik Kham & Co said...

hurmmm..sian bdk tuh..anak sedare aku lagi best!leh wat lawak lagi..setiap x pas mkn calciyum tuh jek mesti dia ckp kat ibu dia.."ibu...ajim dah tinggi sket lah bu..."neway..anak aku pun suke banget mkn calciyum nih....aku pun suke..sedapppp beb!

@cu SaYaNg said...

fealize::
tolong le bawa kn kasut pn fea yg 5 inci tu ye...hehhee


echah::
sama le kita...hehehehee...asyik mengembang je mcm kek terlebih yis je..hehehhee


DJ epoi::
diaorg x de keje la tu..sbb tu idea mcm2...hehehhe


cik kham::
tu la nama nye budak kan..cepat terpengaruh dgn iklan..

Yus Yusuf said...

Dedulu takde pun Calci Yum ni tapi gua tetap menjadi tinggi sebab bapak gua punya stail..
Kejam sikit laa cara beliau..

Masa kecik-kecik dulu ayah gua suka terbalikkan gua dari atas ke bawah dengan memegang kaki dan henjut macam nak keluarkan barang..!! Cam gila je bunyinya kan sis?.. Tapi tak taulah.. Mungkin sebab cara tu gua sekarang lagi tinggi dari ayah gua..

Tinggi gua:- 187cm
Adik gua :- 189cm

Hmmm...

YUZIE AMIR said...

hahaha..budak2 mmg mudah caya apa yg kat tv tu..
wehh hang dok mana la nie?Bila nak kawen dgn Eddie?

sakurasa 2 said...

moga adik cepat tinggi sama tinggi dengan acu sayang he he he

fazemy said...

Haha..itulah..klw pakai pencucui muka tak cantik pun cam model tersebut. hu

hysMan.. said...

konklusinya...emm..
acu dok tiap2 ari makan yogurt@calsi yumm acu da cukup tinggi tak???
tapi jgn tinggi acu ngalahkan si 'die' plak udah...
hehe..nnt time kawen terpakse si 'die' tempah khas kasut alain dellon + 5inci lagi..
hahaa...

amirul said...

Salam acu,
Nak tinggi senang je... panjat pokok gayut kat dahan lima hari lima malam pasti tinggi... hehe

azreen said...

mcm soklan ek bebudak ni....sampai kita nak jawab pun susah... :-)

@cu SaYaNg said...

yus yusuf::
erk...bunyik mcm kejam tp hasil...mantop.. :-D


yuzie::
aku dok kajang.nanti mai la jalan ke umah aku.tp la nie kosong lg.aku baru pindah.i'Allah...doa kan yg terbaik utk kami nooo...Amin


sakurasa::
ala akak...acu tak tinggi la..acu rendah je


fazemy::
tu la pasal..sama je...


hysman::
walau dah lama mkn calci yum nie ketinggian acu menten je...tetap tak leh lawan dia gak..huhuhu


amirul::
erk...nanti bkn jd tinggi tp pjg tangan lak..hehehhee


azreen::
tu la tu...soalan maut nye...