Followers

Lunch...

Thursday, March 5, 2009

Tengahari tadi acu kuar lunch dengan kawan acu; Noi
kami kuar lunch kat JM Beriani di Bangi...
pukul 12.50 acu amik dia kat fakulti dia pastu terus gerak ke sana
sebenar nye kami ada janji dengan uncle Zamani..

uiks..sapa lak uncle Zamani nie?
penyanyi Zamani tu ke?
iskh...tak kan la kan...kalau penyanyi tu mesti le abang Zamani
hehehhee...betul tak??
jgn marah ye uncle...gurau je
uncle pun muda lagi...boley lagi di panggil abg...hehehehe

uncle Zamani nie acu kenal masa thn 2005..
masa tu kami sama2 pegi Biro Tatanegara a.k.a BTN kat Meru
dia sama group dengan acu & Noi...
persahabatan kami nie bermula di situ & Alhamdulillah kekal hingga sekarang
tapi biasa le tenggelam timbul...kadang2 lost contact gak

tapi ari nie..ntah apa mimpi dia tetiba je pagi tadi dia ym acu
ajak keluar lunch...memula tak set pun ari nie
tapi dia call Noi, kebetulan Noi free ari nie (minah nie selalu bz)
so, Noi terus setting lunch tghari nie kat JM Beriani
both of them memang suka beriani...acu ikut je la

nie le rupa uncle Zamani

sori le acu lupa lak nak snap gambar noi...hehehehe
sebab perut dah lapar....
kami sampai je sana, uncle dah siap sedia tunggu
orang tak ramai sangat sebab ari ujan

waitress datang terus je amik order
tak de pikir panjang nye...masing2 dah set apa nak makan
diaorang order nasi beriani kambing


acu lak order mee bandung muar...


side order kami rojak petis


dan tauhu bakar


untuk minuman 3 of us order air bandung...sama lak selera nye..hehehhee


lepak kat situ sampai pukul 2 lebih
tak lama sangat sebab waktu lunch kan 1 jam je
uncle yg byk bercerita...dia nie memang seorang peramah
lunch ari nie uncle yg belanja...
thanks a lot uncle...nanti belanja lagi ye...hehehhee

Noi balik sama uncle sebab uncle nak singgah fakulti Noi
acu lak balik sendirian....
memandang kan petang nie acu nak ke KL
so, on the way balik tu acu singgah jap kat
L Apperanti Deli
nak beli kek untuk si dia...

acu beli kan dia 3 ketul carrot kek


2 ketul coklat cheese kek


dan seketul green tea tiramisu kek


kami memang suka tiramisu tapi green tea tiramisu nie belum penah try
sebab tu acu beli seketul je...if sedap next time boley beli lagi...
acu sampai opis hampir pukul 2.30

10 xoxo:

sakurasa 2 said...

eeee laparrrr
time lunch akak xkuar pun
ada kerja kat office
bestnya!!!

@cu SaYaNg said...

acu nie sebenar nye jarang keluar lunch...kecuali ari jumaat
tapi tadi dah uncle ajak so,acu keluar le...kata org rezeki jgn ditolak

Yus Yusuf said...

Makaih..!!
Ni bukan lunch sis.. Ni Me'lunch'tak..!! Kehkehkeh..
Makan punya banyak cenggini lenkali ajak laa gua sekali.. Gua pun kaki makan jugak sis..

Heh ! Heh !

fealize_eleanoer said...

errmmmm...

jap...

blm bitau pon makan kat situ rasanye best ke x...sedap ke x...mahal ke murah ke!

agaknye sedap la tu ekkk...smpi tapau kek bwk balik!

rindunye nk makan mi bandung muar..
sedapnye la aihhh...

@cu SaYaNg said...

yus yusuf::
ele..jeles la tu..hahahhaa


fealize::
ala...lupa lak nak bgtau
makanan nye ok
harga nye tadi utk semua tu around 48rgt...

kek tu beli kat dpn stadium aaa...bkn beli kt JM Beriani tu

fealize_eleanoer said...

ooo...kek kt tmpt lain ehh...

heheh..

acu tukar la kaler font tu...i smpi silap2 baca tauuu!!!***opss..salahkan font pulak,hikss**

kamalnzura said...

piah,sedapnya tgk kek2 tuh..slluurppp..

amirul said...

Salam acu,
Tauhu bakarnye sedap x? Saya nak try arr... Favourite aku... Mang ai..... sekali mkn smpai RM48?

@cu SaYaNg said...

w'salam
not bad la tauhu bakar nye
mahal ke 48rgt tu?
3 org mkn...lg pun nasi beriani kambing...if lauk kambing kn mmg mahal ckit..mana2 tempat pun rasa nye...

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.