Followers

Tahniah Ijad & Pasangan

Monday, March 16, 2009

Ari ahad semalam acu kena keje
kebetulan nye lak ada kenduri kat Tanjung Karang
kerani kat opis acu kawin...nama dia ijad
jadi, acu pun deal dgn abg din, ikhwan, che nah & kak wan
nak gerak sama2 ke Tanjung Karang tu...

lepas keje dalam 3.15 tu kami gerak dari opis
ikhwan amik kami semua kat opis...
pi dengan keta dia je...

acu & che nah sempat bergambar sementara tunggu ikhwan datang

perjalanan memakan masa hampir 2 jam
kami sampai sana dah dekat pukul 5 dah...
orang dah sibuk mengemas dah...hehehehe
tapi nasib baik le masih ada lagi makanan kenduri nye

sampai2 je terus tuju tempat makan...
perut masing2 dah keluar macam2 nyanyian dah...
makanan nye pulak teramat la menyelerakan
terutama nye pecal...adus....
acu nie memang hantu pecal...suka sangat2
lauk pauk dia semua nye ayam...ayam pedas, ayam goreng & ayam kurma
cuma sup babat je yang lain sikit...

tau tak apa itu sup babat?
sup babat tu sup kulit lembu...
tapi bukan le kulit lembu yg warna coklat tu...
nie isi di bawah lapisan kulit coklat tu la...
tapi acu tak rasa pun sup tu sebab isi nye dah abis
yg tinggal cuma kuah nye je...

kudapan nye pun banyak
macam-macam ada....
ada rempeyek...ada tumpi...ada tapai pulut
ada kerepek ubi pedas...ada agar-agar merah & ijau
ada kek...ada kerepek kacang dal..ada pelbagai jenis kerepek pisang
ada kuih koci...pastu ada keropok apa ntah nama dia
yg dibuat daripada nasi kering pastu digoreng...

kami lepak sana sampai pukul 6.30
lepas solat asar, bergambar jap dengan pengantin nye walaupun
dah tak berbaju pengantin...tak kisah lah....
yg penting seri pengantin tu tetap menten....

dalam 6.30 baru kami gerak balik....
thank you to ijad & family atas bekalan yg dibungkus kan untuk kami semua
buat susah-susah je....hahahahaha

pastu kan nak cerita...masa on the way balik tu
acu lupa lak nama tempat nye
ari mendung nak ujan
acu tengok kejadian alam sekeliling nye..Subhanallah...acu rasa ganjil
acu belum pernah lagi tengok keadaan yg sedemikian

langit diselaputi awan mendung...menanda kan ari nak ujan
pastu sebahagian pokok2 nie masih di sinari matahari
dan sebahagian lagi dah dilitupi awan mendung
pokok2 tu nampak seperti emas....
sangat cantik permandangan masa tu....
indah nye kejadian Allah...

9 xoxo:

sakurasa 2 said...

Acu sayang
taniah untuk teman acu n
selamat Pengantin Baru
acu bila lagi? he he he

@cu SaYaNg said...

hahaha...soalan maut tu..kalu jawab boley maut...hahahaha...
i'Allah...doa kan utk acu ye..

hysMan.. said...

itulah,acu ni asek gi majlis org je..yg acu ni bla lagi kawe nak rase nasi minyaknye??ooo sialp nasi jagung ye..hakhak..
tapi cantek ar sis gambo permandangan yg acu amek nak ujan tu..kuasa keajaiban Allah pada alam..

btw,slamat pengantin baru utk teman acu..siap ade banner lg..hihikk...
:p

@cu SaYaNg said...

Amin...mudah2an dipermudahkan le urusan kami berdua nie...hehehe
i'Allah smp masa,smp seru,smp jodoh nye dpt le abe merasa nasi jagung nye ye...doa kan yg terbaik utk kami... ;-)

Encik Cerpelai said...

Adeihh..
Sedapnya sehingga menjilat kaki..!!
Gua paling suka makanan berasaskan daging..

@cu SaYaNg said...

iskh...geli aaa nak jilat kaki
time tu pakai kasut...hehehehe
tapi pecal dia memang sedap
sangat le sedap nye...

amirul said...

Salam acu,
nih kenduri kawin ke kenduri raya... siap ada kerepek2 lak? apepun selamat pengantin baru buat pasangan mempelai... anda bilo gi? kui3x...

@cu SaYaNg said...

w'salam
org jawa kan wajib ada segala kerepek tu...tu le salah satu keistimewaan kenduri org jawa..
i'Allah..doa kn yg terbaik utk kami ye

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.