Followers

KiPPas

Friday, March 20, 2009

Pagi tadi acu keluar rumah pukul 7.30am
singgah isi minyak jap kat Shell & beli 1 lagi keta ferari
tambah kan koleksi yg sedia ada..hehehehe
terus bergerak ke Hentian Bas Kajang
mau ke mana cik acu???
remember acu cakap nak pi renew my passport?
so, acu pi Jabatan Imigresen Kajang la

nak cite nie...acu tak puas ati sikit nie
bayang kan la...acu dah bayar singgit utk beli borang nie

bukan masalah kena bayar singgit tu...
apa sangat la singgit tu kan...
dah beli borang pastu penat mengisi lak kan

pastu dah penat beratur utk amik nombor giliran ni kan

masa kat kaunter amik nombor giliran nie la
staf kat kaunter tu cakap kat acu

"Dah cuba renew pasport nie kat mesin ke?"

"mesin kat mana?tak nampak pun.."

"ada kat tepi belakang sana...(sambil tunjuk kan arah nye..)
kalau renew kat sana cepat sikit. akak cuba la renew kat sana dulu
kalau tak boleh baru akak tunggu nombor giliran akak nie di panggil"

Ya Allah...selepas lebih 30minit beratur nak amik nombor tu
baru tau ada cara yg lebih mudah...
tak ke rasa sakit ati menunggu....cis!!

acu pun pi la ikut arah yg dia cakap kan tadi tu
masa acu sampai ada 3 orang je tengah beratur nak guna mesin tu
diaorg pun tak puas ati gak sebab lambat cakap
lepas isi borang baru orang kaunter tu cakap

sepatut nye diaorg kena tulis banner besar2 tempek kat situ
bgtau sesapa yg nak renew pasport pegi je kat belakang tu
tak yah susah2 beli borang & beratur amik nombor giliran
if mesin tu problem baru le guna manually macam tu
hampeh betul la...

acu nak cite pasal mesin imigresen nie lak...
for those yg nak renew pasport..and pasport nye yg baru nye
maksud acu yg ada cip nye...boleh guna mesin nie je
ringkas & cepat...

nama sistem nie ialah Kiosk Pembaharuan Pasport @ KiPPas
sangat senang...follow je step yg tertulis di skrin tu
bayar pun kat mesin nie gak
dalam masa 2 jam pasport dah boleh di ambil...

memandang kan pasport acu siap pukul 10.30
maka acu pun pi la cari kedai untuk bersantap dulu
acu bekpes bihun sup & milo ais kat kedai nie

lama gak acu lepak kat kedai nie sambil tengok orang lalu lalang
lepas dah boring tu, acu beli paper pastu pi lepak dalam keta

dalam pukul 10.15 acu pun naik semula ke Jabatan Imigresen tu
terus bawa resit yg diprint oleh KiPPas tadi ke kaunter untuk amik nombor giliran
tunggu sekejap je, nombor acu pun dipanggil
jeng..jeng..jeng...dah siap pasport baru acu yg akan tamat pada 2014 nanti

maka dengan itu tamat lah sudah riwayat pasport lama acu...ahaks...
sayang betul tengok pasport tu...maklum le my first pasport
baru guna 6 pages banyak lagi ruang kosong...huhuhu...

dah ada pasport nie baru le boley pi holiday...yahoooooooooooo........
destinasi ke mana tu TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

14 xoxo:

amirul said...

Salam acu,
Mungkin Pihak imegresen tuh saje nak bgi org beli borang tuh... duit kopi daa... Sepatutnya letak le papan tanda ke pe ke supaya mudah org nampak...

Apepun selamat bercuti...

Jake's Daughter said...

Kalau ida kt tempat acu pon ida geram...

Jake's Daughter said...

Kalau ida kt tempat acu pon ida geram...

Jake's Daughter said...

Kalau ida kt tempat acu pon ida geram...

kamalnzura said...

bunyik mcm masa terdekat aja nak pi holiday nehh...:D

nurdaniella said...

NAK ITOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT!!!!

@cu SaYaNg said...

amirul::
tu la psl...mmg saje je nk duit kita..walau pun cuma singgit je bayaran nye tp byg kn le dlm 1 ari tu brape ramai yg dtg utk renew pasport...huh

@cu SaYaNg said...

ida::
semua org akan ada perasaan yg sama


kamalnzura::
i'Allah bln nie aku p holiday


nurdaniella::
jom le kak daniel..ada duit & international pasport boley je join...

aramis2177 said...

wahhh...syoknyaa dah ada passport baru!!hang nak pi mana nii??eeeiii..mcm best jaa?nak mai kat aku kaa?hehehheee

@cu SaYaNg said...

mommy,
hehehehe...rahsia...tunggguuuuu..
but i wish one day i'Allah nak p sana jugak jumpa hg

sakurasa 2 said...

acu sayang
nak gi mana
nak ikujtttt

ujie said...

acu...ko jln lupa aku da la he3...

@cu SaYaNg said...

sakurasa2::
iskh..x leh bgtau lg
takut nnt cancel lak malu je...
dah smp masa nnt acu bgtau ye ;-)


ujie::
ele..ko tu yg lupa aku sejak dh kawin nie...hehehehe

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.