Followers

Pack...pack...Pack...

Wednesday, May 13, 2009

Petang semalam lepas balik keje, acu bawa adik An
pi umah kakak acu di Bandar Tun Hussien Onn
lepak kat sana sampai pukul 11 lebih
kebetulan kakak acu baru je balik dari Bandung minggu lepas
so, banyak le benda yg dicerita nye
tengok barang2 yg dia shopping...
best nye...acu teruja nak ke sana..
insyaAllah ada rezeki ujung thn nie sampai le kot ke sana
hahahaa...banyak le ko punye duit acu oi...

acu sampai rumah dah pukul 12 dah
lepas buat apa yg patut..
acu pun bawa keluar beg besar acu
apa lagiii....start packing le....
tinggal satu ari je lagi nak pegi

so, malam tadi acu list kan barang2 yg nak kena bawa
nie memang acu amalkan setiap kali nak travel
sebab takut ada yg tertinggal...

pastu longgokkan baju2 yg nak dipakai kat sana nanti


dah ada semua barang, baru acu susun masuk kan dalam beg
sepasang baju perlu diasingkan sebab acu akan transit di Bahrain satu malam
sebelum acu terus kan perjalanan ke Istanbul esok nye...
masa transit tu, beg besar nie tak akan dikeluarkan dari kargo
sebab tu kena asingkan baju untuk pakai di Bahrain tu

so, nie beg baju & barang2 yg akan digunakan di Bahrain nanti

nie lak sling beg yg akan diisi dengan camera, purse, gameboy,
passport & kad insurans...yg akan diusung ke sana sini sepanjang travel nanti
selain daripada pasport,kad insurans nie pun penting gak
in case apa2 hal berlaku kat sana (minta dijauhkan Allah..Amin)
kita tak payah nak risau dah sebab insurans dah cover semua
setiap kali travel acu memang tak lupa beli travel insurans nie...


nie le rupa matawang Turki...dipanggil Turki Lirasi
rendah gile duit Malaysia...1 Lira = RM4.00
uwaaaa....mean kalau RM1000 baru dapat 250Lira...
uhuk...apa lah yg boleh dibeli dengan 250 Lira tu
harap2 barang kat sana tak mahal la...iskh..iskh...
acu akan tukar gak duit dalam matawang Euro
semalam masa kawan acu tukar, 1euro = RM4.82
harap2 ari nie boleh le turun sikit..petang nie baru acu nak pi tukar

semalam kakak kat opis nie ada bekal kan acu sambal ikan bilis
untuk dibawa ke sana...terharu nye...thanks a lot ye Kak Wan
so, everything's ready...tunggu time untuk fly je la esok...

hohoho...acu akan bercuti daripada berblogging nie selama 10 ari
insyaAllah acu start keje balik 25hb nie...
so, kawan2 semua take care ye
espeacially to mommy Farah...semoga hang selamat melahirkan baby nanti
and tak lupa juga to Safiya..daughter of Pn Fealize...Happy Birthday dari auntie
sori...auntie tak dapat join besday party Safiya this year
doakan acu selamat pegi & selamat balik ye...uhuk..uhukk..
(mcm poyo je acu nie..bukan nye pi berperang...hahahaha)
insyaAllah 25hb nie kita jumpa balik

I'm G0NNA MISS U ALL SO MUCH...muaaahhhs..

12 xoxo:

Dj Epoi said...

Harap2 Dapat jodoh orang sana heheheheehehheheh...........


Jangan tak hengat jalan balik Malaysia plak Acu oi.....hehehehhe

Semoga semua nya selamaaaaaaaaaat!!!

cerpelai said...

Macam sikit je baju-baju yang nak dibawak tu?.. Nak beli baju kat sana ke Acu?.. Kehkehkeh..

@cu SaYaNg said...

DJ Epoi::
Amin...hehehehehe...kena lak dpt tokei karpet,lu org pertama gua adiah kan karpet turki tu.muahahaa

@cu SaYaNg said...

Cerpelai::
ala...baju2 yg acu bawa semua nye mix & match..akan disuai padan mengikut kesesuaian tempat..hehehe
lagi pun kt sana tak panas so,boley le recycle mana yg boley..kih..kih..kih..

nurdaniella said...

acu, selamat jalan dan selamat kembali yer.. hati2 di tempat orang..

izan said...

bestnya acu...hehehe..

SYAbAR said...

Bestnya acu dpt travel negara timur tengah. Take care and enjoy urself dik

Cik Kham & Co said...

bestnyer piah..take care & enjoy!!!

LotsOfLove-Pearls said...

Take care acu..

kimsalam ngn mamat hensem k..

beri jer blog add LOL kat mamat hemsem k..
hahahaha..

hysMan.. said...

acu..take care n njoy ur trip..
balik m'sia jgn lupa bwk ole2 n bikin contest..huahahaha...

arryani said...

Jangan lupa jalan balik!!!!!

-haih terjerit akak, tak sabar sangat dia nak jalan tu...Tak sempat org nk kirim jajan..

Jake's Daughter said...

Rindu la kt Acu...Lambatnya 25hb...