Followers

Moto GP 2009

Tuesday, October 27, 2009

Untuk pertama kali nye acu ke Moto GP nie
tahun2 sebelum nie tak penah pun acu pegi
tapi tahun nie terasa teringin nak tengok life Rossi
so, ari ahad lepas acu pun pegi le ke SIC tu

acu bertolak dari umah dalam jam 10.35 sampai kat sana pukul 11 lebih
tunggu dia kat parking PO...almaklum le tiket ada pada dia
sempat lagi mesej dekat dia suruh bawa makanan...hehehehe
acu tak sempat bekpes la...ahaks

dia tinggal kan acu kat main gate..
acu cari port nak makan...lapar lor....
dia bawa nasi lemak + green tea + air mineral


lepas makan, acu cari mangsa untuk tolong acu snap gambar...
tu le masalah nye bila jalan sorang2 nie
kebanyak kan nye acu minta tolong dengan omputih
sebab tak segan nak minta tolong diaorang...hehehehe

kat depan gate tu banyak gak booth yang disediakan
semua nye berkaitan dengan peralatan moto la termasuk le dengan game moto nie

antara moto2 yang dipamerkan di Moto GP nie

nie pula antara pompuan seksi yang dipamerkan..hehehee


acu lepak kat main grandstand...
race start pukul 2petang...dengan kategori 250cc
yang dimenangi oleh team Aoyama dari Jepun
pastu elok je abis race 250cc nie, ujan mula turun
tapi nasib baik le ujan tak lama...
tepat 3.35petang kategori 500cc start

ada 2 moto yang terbabas sebab track licin
akhir nye kemenangan berpihak pada Stoner
Valentino Rossi hanya berjaya dikedudukan ke-3 je
tapi walau dia di tempat ke-3 dia tetap menjadi Juara Dunia
sebab point yang dikumpul nye dah banyak
sebab tu dia tak heran pun tak dapat nombor 1

lepas je abis race, dia amik acu untuk masuk ke pit
kebetulan masa acu ke belakang pit, Rossi belum lagi balik
hohoho...rezeki nie..harap dapat la berjumpa dengan dia
face to face...iskh..iskh...

nie antara pemberita yang acu tak tau dari negara mana
menunggu untuk menuramah Rossi...
masuk le muka acu dalam stesen tv diaorang nie...hehehe
tunggu Rossi tak keluar, krew nie pun boleh lah...
janji dari team Rossi...

yang nie acu bangga, nama petronas pada moto Rossi...hehehehe

jeng..jeng...jenggggg...krew2 dia dah keluar

lepas nie harap2 Rossi lak yang keluar....readdddyyyyy

punya la lama menunggu...sudah nye tu je yang acu dapat snap
huh...laju nak mapuh dia jalan...


tapi apa2 pun acu puas...walau pun tak dapat berjabat tangan
apa lagi nak bergambar dengan dia tapi sekurang-kurang nye
niat acu nak jumpa Rossi secara life tercapai...
tq so much my dear darling....i love you...

1 xoxo:

Melor said...

beb,sape suh g sengsowang,,tak nak ajak aku..kan dh takde yg tkg amekkan gmbr ko..hehehe...promo skett blog aku.