Followers

Open House Round Pertama

Monday, October 5, 2009

Date:: 2-October-2009
Day:: Friday
Time:: 12.30 - 2.15pm
Location:: Kajang

Rumah pertama yang acu pergi open house tahun nie
rumah opismet acu; Midie Sanrio...
tahun nie si Midie nie beraya di rumah baru
acu pergi dengan Maziah

& Suria

menu nye nasi putih + ayam masak merah + gulai nenas ikan masin
+ ulam2 + sambal belacan + kuih muih + tembikai
sedap masakan nye...

kuih muih je sempat snap..main menu tak sempat
terus ngap je aritu...hahahaha

tq to tuan umah....Midie dan wife nye Aida...



Date:: 2-October-2009
Day :: Friday
Time :: 9.00 - 11.30pm
Location :: Puchong

Rumah kedua yang acu pergi ialah rumah Mommy Farah @ aramis2177
sebenar nye dia bukan buat open house pun...
tapi acu, Ummeh Linda & en Ghazi (anak teruna nye..)
nak menjenguk Mommy Farah yang balik dari Jeddah
tahun nie dia sambut raya kat sini...dan cuti lama
mommy ada kat sini sampai 8-October nie...
so, acu & ummeh tak lepas kan peluang le nak jumpa mommy
di samping tu nak tengok Baby Raisha yang lahir di Jeddah aritu
erk..acu nampak macam amoi la pulak...hahahaha

best sangat dapat berkumpul macam nie..
tengok le baby Raisah tu...muka mcm konpius je...hahahaha
geram sangat kat baby Raisha...sangat tembam...
rasa nak gigit2 je pipi nye...


banyak yang kami bual kan...maklum le lama tak jumpa
mommy pun ada bagi kami souvenir
acu dapat arbaya a.k.a jubah & minyak atar
merelip merelap jubah yang mommy bagi
terasa ala-ala artis lak...hahahaha

nie si ensem Ghazi..anak ummeh...
bila nak jemput p umah nie ummeh???

tq so much mommy sebab 'masakkan' mee goreng untuk kami
and tq gak untuk semua souvenir tu ya...
ummeh jgn lupa tau, jemput ke rumah
acu tak sabar nak makan ikan masin yang ummeh goreng...

mommy, sampai la nie dok bau ikan masin
yang tok mama hang goreng....huhuhu


Date:: 3-October-2009
Day :: Saturday
Time:: 12.45 - 2.00pm
Location :: Kajang

ari sabtu memang ari untuk beraya...heheheehe
dapur memang tak berasap le ari tu...
lepas mandi, acu siap2 nak pergi beraya

acu ke rumah Ieda...sorang kenalan yg acu kenal thru blogging nie
kami sebaya...dan dia pun masih bujang...
Ieda pun beraya di rumah baru gak...
dia masak kan laksa untuk acu..sedap!!!

aritu snap gambar guna camera dia..
lupa lak nak snap guna camera acu...
maka nye tak de la gambar...huk..huk...


Date:: 3-October-2009
Day :: Saturday
Time :: 4.45 - 5.20pm
Location :: Selayang

tak sempat panas montot dok kat umah nie
acu bergegas ke KL...huhuhu
sian kawan acu; si Mas nie...tapi nasib baik le acu sempat gak merasa
bihun soto yang dia masak...

kisah nye macam nie...
acu bertolak dari Kajang dalam pukul 2.45petang
sepatut nye Kajang ke Selayang tak de la jauh mana pun
tapi ntah apa sebab ntah ari sabtu tu jalan semua nye jam..
jam yang teruk lak tu...
almost 2 hours nak sampai ke rumah Mas nie...

masalah nye pukul 5 acu dah janji dengan si dia
nak folo dia dan kawan2 si dia beraya....
tu yg jadi kelam kabut tu...

sori la Mas, insyaallah aku janji nanti aku p lagi umah hang ya..
anyway, tq jemput aku ye...sedap mihun soto hang masak tu...
tak puas lak makan aritu...uwaaaaaaaaaaaa

sempat snap sekeping gambar dengan Mas
tengok le muka acu yang burok tu (mcm le selama nie lawa benor..)
semua nye gara2 kelam kabut nak balik....huh
lepas snap gambar, salam, bagi duit raya untuk anak2 dia
terus acu bergegas balik ke KL....


Date:: 3-October-2009
Day:: Saturday
Time:: 5.50 - 9.00pm
Location:: Puchong

huh...nasib baik le diaorang tunggu acu gak..
dan Alhamdulillah jalan balik dari Selayang tu tak jam...
lepas semua dah cukup, 4 buah keta konvoi ke Puchong

awal2 nye kami semua sesat gak nak mencari rumah
Zul...kawan si dia nie...
maklum le tak de yang mahir dengan area Puchong nie
but Alhamdulillah setelah 3 kali pusing
at last jumpa jugak rumah Zul...

makan kat rumah Zul nie wetern style...
yezzzzaaaa...i likeeeeeeeeee....hehehehe
si Zul nie sebenar nye Chef...
so, masakan aritu semua dia yang masak

menu nye fish head noodles

first time acu makan.....sedap dan acu suka
terus le acu minta resepi kat Zul nie..
bila nak masak nye acu pun tak tau le...hahahaha
ada Seafood Fetucini

ada ceaser salad

ada otak-otak dumpling

desert nye puding apa ntah...sedap...
lepas kenyang, kawan2 si dia nie layan main PS2 jap

dalam pukul 9pm baru kami gerak balik...

tq to Zul & wife...lupa le nak snap pic diaorang :-D


selesai sudah beraya ari sabtu tu...
ari ahad, ari untuk berehat, basuh baju & kemas umah

8 xoxo:

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Acu,
asal banyak sangat makanan nie..

LOL kelaparan amat nieh melihat semuanya..

*Acu pakai baju merah tu memang nampak mcm amoi la..

ni hao?

Hehe..

Jake's Daughter said...

Pya..Tq sbb sudi mai umah aku....

cerpelai said...

Abis laa budak tu kena makan dengan Acu.. Hahahahaa..!!

Tapi Acu memang ramai kenalan.. Itu yang gua respek..

@cu SaYaNg said...

LOL::

hahaha...mmg suka nk nunjuk yg ai nie byk mkn...hahahaha

erk...tu la psl...terserlah wajah amoi nya...hehehehe

@cu SaYaNg said...

Jake's Daughter::

welkam ieda..sedap laksa hang..x puaih makan tapi aku nak cepat aritu...hehehee

@cu SaYaNg said...

en cerpelai::

nasib baik mak & bapa bdk tu ada..kalau x,mmg acu dah ngap dh..hahahaa

acu pun suspek la lu jadi kwn acu...dh le keje dgn majalah kegemaran acu...best gile kwn dgn lu...hahaha

bUdAk kEnTaNg said...

salam Acu..
warghhh!!! byk giler umah terbuka..ade lg ke yg tgh Q..
hohoho..

mantop la cu,klu den ha nak dtg sebuah umah pon da cukup takleh terisi itu pon minum ayor jer..hahaha..tp camne acu sempat lg snap gambo yer..hehee..mmg kamese sentiase dlm gengaman acu ker??hehe..

~tp seyes acu time baju mrh tu dah mcm amoi.. ingat salah org td..hoho

@cu SaYaNg said...

budak kentang::

utk weken nie insyaallah ada lg le..harap2 tu dpt le smp ke semua rumah yg jemput tu..hehehe

ala man..acu bkn nye mkn byk2 pun..cukup sekadar amik ati tuan umah...yg penting dpt jumpa kwn2...

camera dok dlm beg je..if x malu acu kuar kn le..kalau malu,dok diam2 je la camera dlm beg tu..ahaks..

hahahaa..acu dok tgk gmbr tu mmg jelas ketara mcm puteri hang lipo..hahahhaha