Followers

Rezeki Yang Dapat Di Kongsi Bersama

Friday, October 23, 2009

Tadi pagi ada jamuan kat opis acu
jamuan nie tanda terima kasih kami staf2 yang naik pentas aritu
bak kata DJ EPOI cayang "rezeki yang sikit dikongsi bersama"
(erk..betul ke ayat tu bro?? lebih kurang sama la tu kan..)

jamuan nie di rancang lepas kami naik pentas aritu
pada mula nye kami plan nak makan sate
tapi ada yang tak nak sebab baru je makan masa jamuan raya aritu
akhir nye kami sepakat pilih
bihun soto

nasi himpit+kuah kacang

dan katering tu berikan percuma kuah lodeh nie

dan 2 jenis kuih...cucr badak & kuih talam suji
so, kami mohon kerjasama Kak Wan
tolong tempahkan menu yang kami cadangkan...

terima kasih ye Kak Wan
semua makanan tu sedap2 belaka...x puaih makan..hehehe
and thanks to Pakcik Apak yang sediakan air pagi tadi
Pakcik Apak nie pun salah sorang yang naik pentas aritu gak

oh ya tak lupa gak terima kasih pada Tn Hj Aris
yang sudi menjadi pengaraca & tolong bacakan doa untuk kami semua

nie En. Zaidi Presiden kelab kebajikan opis acu
wakil kepada kelab mengucapkan tahniah pada kami semua

sementara acu lak mewakili kawan2 berlima yang naik pentas tu
mengucapkan terima kasih pada semua yang terlibat
and special thanks to our mantan Ketua Unit

tapi tadi ada gak staf yang tak dapat join
biasa le..dah ada komitmen keje...
apa nak buat dah tak de rezeki diaorang
macam acu yang tak de rezeki nak
pegi open house bro Epoi & Kak Syabar...uwaaaaaa
(sampai sekarang terasa sedih nye...uhuk..)

nie antara tetamu yang datang menjamu selera tadi

lepas abis makan tadi, sesi kemas mengemas lak pantry kitaorang tu


dah abis mengemas apa lagi....sesi bergambar la pulok...hehehehe
nie acu & mantan Ketua Unit Pengurusan & Integrasi Data
which is unit acu tahun lepas...Dr Hjh Fatimah Sidi
(eeeee...burok nye muka acu pakai tudung merah nie..)

dia nie lah yang teruk 'mengerjakan' acu tahun lepas
kerja dengan dia memang tak de istilah rehat...hahahaha
setiap hari balik umah paling awal pukul 10malam
weekend pun kena keja...sampai dating pun tak sempat...ahaks

tapi Dr Fatimah nie baik...kebajikan staf di bawah kelolaan dia
dijaga dengan baik sekali...(wah...'kipas' baik punye...hahahahaa)
eh...tapi acu cakap betul tau...bukan sebab nak mengampu
setiap kali kami kena kerja lebih masa
dia mesti belanja kami makan....dia tak kedekut dalam berbelanja
tak penah berkira walau satu sen pun
sebab tu la kami pun tak boleh berkira bila dia minta tolong
penat macam mana pun tetap juga kata 'OK BOS'
tak de istilah menolak..tak de istilah 'NO'

so, once again acu nak ucap a zillion thanks to her
atas segala tunjuk ajar & segala ilmu yang dicurahkan oleh Dr
since acu mula keja kat Universiti nie sampai sekarang
memang tak terbalas oleh acu...thank you..thank you so much

(tetiba rasa syahdu lak...uwaaaaaaa)

nie pulak Ketua Unit Aplikasi Utama Universiti; Dr Marzanah
bersama dengan staf2 di bawah pemantauan dia
yang berjaya naik pentas aritu

Dr Marzanah nie pun sama macam Dr Fatimah Sidi gak
seorang yang tidak pernah berkira apa2 pun
samada tenaga mau pun duit ringgit

sekarang nie both of them dah tukar jawatan dah
diaorang dah jadi pensyarah di Fakulti Sains Komputer
doa acu semoga diaorang berjaya dalam bidang baru diaorang sekarang nie

nie lak pengarah acu...Dr Suhaimi

nie kami yang berjaya aritu tapi sorang tak de..Jafni
mana ntah dia pegi time nie...

dan nie bersama kawan2 yang suka glemer...hahahhahaa

sekali lagi acu nak ucapkan terima kasih pada semua yang sudi datang
memeriahkan majlis dan menghabiskan makanan yang di tempah
semoga majlis nie & rezeki yang kita makan tu diberkati Allah..insyaallah


p/s::emmm...ada juga insan yang tak de budi bahasa time makan tadi
semoga Allah lembutkan hati dia...amin...

1 xoxo:

aramis2177 said...

salam datin sri,
sorry weyh aku xdan nak reply lg msg hang kt Fb tuh..hang amacam laaaa? nanti aku reply naaa...
anyway...awat hang makin kurus nih? take care ehhh!muahss n miss u!