Followers

Moto GP 2009

Tuesday, October 27, 2009

Untuk pertama kali nye acu ke Moto GP nie
tahun2 sebelum nie tak penah pun acu pegi
tapi tahun nie terasa teringin nak tengok life Rossi
so, ari ahad lepas acu pun pegi le ke SIC tu

acu bertolak dari umah dalam jam 10.35 sampai kat sana pukul 11 lebih
tunggu dia kat parking PO...almaklum le tiket ada pada dia
sempat lagi mesej dekat dia suruh bawa makanan...hehehehe
acu tak sempat bekpes la...ahaks

dia tinggal kan acu kat main gate..
acu cari port nak makan...lapar lor....
dia bawa nasi lemak + green tea + air mineral


lepas makan, acu cari mangsa untuk tolong acu snap gambar...
tu le masalah nye bila jalan sorang2 nie
kebanyak kan nye acu minta tolong dengan omputih
sebab tak segan nak minta tolong diaorang...hehehehe

kat depan gate tu banyak gak booth yang disediakan
semua nye berkaitan dengan peralatan moto la termasuk le dengan game moto nie

antara moto2 yang dipamerkan di Moto GP nie

nie pula antara pompuan seksi yang dipamerkan..hehehee


acu lepak kat main grandstand...
race start pukul 2petang...dengan kategori 250cc
yang dimenangi oleh team Aoyama dari Jepun
pastu elok je abis race 250cc nie, ujan mula turun
tapi nasib baik le ujan tak lama...
tepat 3.35petang kategori 500cc start

ada 2 moto yang terbabas sebab track licin
akhir nye kemenangan berpihak pada Stoner
Valentino Rossi hanya berjaya dikedudukan ke-3 je
tapi walau dia di tempat ke-3 dia tetap menjadi Juara Dunia
sebab point yang dikumpul nye dah banyak
sebab tu dia tak heran pun tak dapat nombor 1

lepas je abis race, dia amik acu untuk masuk ke pit
kebetulan masa acu ke belakang pit, Rossi belum lagi balik
hohoho...rezeki nie..harap dapat la berjumpa dengan dia
face to face...iskh..iskh...

nie antara pemberita yang acu tak tau dari negara mana
menunggu untuk menuramah Rossi...
masuk le muka acu dalam stesen tv diaorang nie...hehehe
tunggu Rossi tak keluar, krew nie pun boleh lah...
janji dari team Rossi...

yang nie acu bangga, nama petronas pada moto Rossi...hehehehe

jeng..jeng...jenggggg...krew2 dia dah keluar

lepas nie harap2 Rossi lak yang keluar....readdddyyyyy

punya la lama menunggu...sudah nye tu je yang acu dapat snap
huh...laju nak mapuh dia jalan...


tapi apa2 pun acu puas...walau pun tak dapat berjabat tangan
apa lagi nak bergambar dengan dia tapi sekurang-kurang nye
niat acu nak jumpa Rossi secara life tercapai...
tq so much my dear darling....i love you...

Sabtu Yang Lalu

Memandang kan minggu si dia bertugas di SIC sempena Moto GP
maka nye acu menghabiskan ujung minggu acu dengan aktiviti sendiri
pagi sabtu tu dalam pukul 10 lebih Dr Fatimah datang ambil acu kat umah
acu dah janji nak ikut dia pegi perjumpaan Alumni students Fakulti Sains Komputer
memandangkan acu pun salah seorang alumni nye

abis perjumpaan dalam pukul 12.30...lepas tu sesi bergambar dan lunch
lepas makan lepak berbual kejap pastu solat zohor
dalam pukul 3 kami gerak ke rumah kenduri pula

kenduri nye tak jauh pun dengan universiti nie
kenduri kahwin anak sedara Che Nah...

masa kami sampai orang dah tengah susun kerusi dah...hehehe
dah nak abis dah kenduri nye...tapi makanan masih banyak lagi
meriah kenduri nye...siap ada karaoke lagi...

memandangkan orang dah tak ramai maka nye
layanan yang kami dapat setaraf VIP...hahahaha
dapat merasa lauk pauk pengantin...sedap....

dah abis makan...bergambar sekeping dua

pastu Dr Fatimah antar acu balik ke rumah...
humang ai...kenyang gile....Alhamdulillah....


p/s::bila tengok orang kawin rasa tak sabar nak kawin..hehehe..amin..

Rezeki Yang Dapat Di Kongsi Bersama

Friday, October 23, 2009

Tadi pagi ada jamuan kat opis acu
jamuan nie tanda terima kasih kami staf2 yang naik pentas aritu
bak kata DJ EPOI cayang "rezeki yang sikit dikongsi bersama"
(erk..betul ke ayat tu bro?? lebih kurang sama la tu kan..)

jamuan nie di rancang lepas kami naik pentas aritu
pada mula nye kami plan nak makan sate
tapi ada yang tak nak sebab baru je makan masa jamuan raya aritu
akhir nye kami sepakat pilih
bihun soto

nasi himpit+kuah kacang

dan katering tu berikan percuma kuah lodeh nie

dan 2 jenis kuih...cucr badak & kuih talam suji
so, kami mohon kerjasama Kak Wan
tolong tempahkan menu yang kami cadangkan...

terima kasih ye Kak Wan
semua makanan tu sedap2 belaka...x puaih makan..hehehe
and thanks to Pakcik Apak yang sediakan air pagi tadi
Pakcik Apak nie pun salah sorang yang naik pentas aritu gak

oh ya tak lupa gak terima kasih pada Tn Hj Aris
yang sudi menjadi pengaraca & tolong bacakan doa untuk kami semua

nie En. Zaidi Presiden kelab kebajikan opis acu
wakil kepada kelab mengucapkan tahniah pada kami semua

sementara acu lak mewakili kawan2 berlima yang naik pentas tu
mengucapkan terima kasih pada semua yang terlibat
and special thanks to our mantan Ketua Unit

tapi tadi ada gak staf yang tak dapat join
biasa le..dah ada komitmen keje...
apa nak buat dah tak de rezeki diaorang
macam acu yang tak de rezeki nak
pegi open house bro Epoi & Kak Syabar...uwaaaaaa
(sampai sekarang terasa sedih nye...uhuk..)

nie antara tetamu yang datang menjamu selera tadi

lepas abis makan tadi, sesi kemas mengemas lak pantry kitaorang tu


dah abis mengemas apa lagi....sesi bergambar la pulok...hehehehe
nie acu & mantan Ketua Unit Pengurusan & Integrasi Data
which is unit acu tahun lepas...Dr Hjh Fatimah Sidi
(eeeee...burok nye muka acu pakai tudung merah nie..)

dia nie lah yang teruk 'mengerjakan' acu tahun lepas
kerja dengan dia memang tak de istilah rehat...hahahaha
setiap hari balik umah paling awal pukul 10malam
weekend pun kena keja...sampai dating pun tak sempat...ahaks

tapi Dr Fatimah nie baik...kebajikan staf di bawah kelolaan dia
dijaga dengan baik sekali...(wah...'kipas' baik punye...hahahahaa)
eh...tapi acu cakap betul tau...bukan sebab nak mengampu
setiap kali kami kena kerja lebih masa
dia mesti belanja kami makan....dia tak kedekut dalam berbelanja
tak penah berkira walau satu sen pun
sebab tu la kami pun tak boleh berkira bila dia minta tolong
penat macam mana pun tetap juga kata 'OK BOS'
tak de istilah menolak..tak de istilah 'NO'

so, once again acu nak ucap a zillion thanks to her
atas segala tunjuk ajar & segala ilmu yang dicurahkan oleh Dr
since acu mula keja kat Universiti nie sampai sekarang
memang tak terbalas oleh acu...thank you..thank you so much

(tetiba rasa syahdu lak...uwaaaaaaa)

nie pulak Ketua Unit Aplikasi Utama Universiti; Dr Marzanah
bersama dengan staf2 di bawah pemantauan dia
yang berjaya naik pentas aritu

Dr Marzanah nie pun sama macam Dr Fatimah Sidi gak
seorang yang tidak pernah berkira apa2 pun
samada tenaga mau pun duit ringgit

sekarang nie both of them dah tukar jawatan dah
diaorang dah jadi pensyarah di Fakulti Sains Komputer
doa acu semoga diaorang berjaya dalam bidang baru diaorang sekarang nie

nie lak pengarah acu...Dr Suhaimi

nie kami yang berjaya aritu tapi sorang tak de..Jafni
mana ntah dia pegi time nie...

dan nie bersama kawan2 yang suka glemer...hahahhahaa

sekali lagi acu nak ucapkan terima kasih pada semua yang sudi datang
memeriahkan majlis dan menghabiskan makanan yang di tempah
semoga majlis nie & rezeki yang kita makan tu diberkati Allah..insyaallah


p/s::emmm...ada juga insan yang tak de budi bahasa time makan tadi
semoga Allah lembutkan hati dia...amin...

Hari Ini Acu Naik Pentas...

Monday, October 19, 2009

Acu naik pentas???
nape naik pentas???
mau joget lambak kah???
oh..nehi..nehi..mau runtuh itu pentas
kalau acu berjoget lambak kat atas tu..hahahaha


sebenar nye...ari nie adalah ari CEMERLANG acu
eh..bukan acu sorang la...acu & kawan2 yang lain juga
nie anugerah untuk kerja tahun 2008 nye

acu akui, 2008 adalah tahun yang memenatkan
masa tu acu masih di unit data...setiap ari balik lewat malam
paling awal pun pukul 10malam..weken pun kena keja gak...
time tu sistem yang acu terlibat nie baru nak dibangunkan

tapi Alhamdulillah penat tu berbaloi dengan anugerah nie
syukur dengan anugerah yg acu dapat nie...
ada orang tak puas ati ke???
emm...kalau ada pun, ada acu kesah???? hahahhaa

nie antara kawan2 yang sama2 dapat Anugerah Pekerja Cemerlang 2008







kebetulan ari anugerah tahun nie di buat serentak dengan
jamuan Aidilfitri & jamuan Depavali Universiti
so, meriah nye lebih berbanding tahun2 sebelum nie

antara kawan2 yang datang meraikan kami
(erk..ye ke meraikan kami ke datang meraikan jamuan??hehhee)




seperti tahun2 sebelum nie, pasti akan ada artis yang datang
untuk menghiburkan tetamu yang datang
tahun nie pun tak ketinggalan gak...
artis jemputan tahun nie Jay Jay...4 lagu yang dia nyanyikan
antara nye lagu baru dia Pemaisuri & Joget Angan Tak Sudah

so, sebelum dia berangkat pulang tu sempat le acu
snap gambar dengan dia...Che Nah & anak dia pun join sekali

di kesempatan nie, acu nak ucapkan a zillion thanks to
mantan Ketua Unit Data; Dr Fatimah Sidi
sebab 'mengerjakan' acu secukup2 nye tahun lepas...uwaaaa
tapi pengorbanan tu berbaloi dengan anugerah nie...hehhehee
tq..tq..tq...so much....i love u...