Followers

Alhamdulillah...

Monday, May 31, 2010

Alhamdulillah acu selamat menjejaki semula bumi Malaysia
tepat jam 8.20pm malam sabtu lepas...
segala cerita selanjut nye tunggu entry nya ye...


Chào mung to Vietnam!!

Tuesday, May 25, 2010

Jawapan kepada persoalan yang di tinggal kan
dalam ruangan komen entry sebelum nie
insyaallah 9 pagi esok acu akan berangkat
ke negara yang banyak kesan tinggalan perang

insyaallah panjang umur kita jumpa lagi minggu depan...
doa kan acu selamat pergi & selamat balik ya...



I'm Ready

Monday, May 24, 2010

Semalam acu lepak kat rumah sepanjang hari
maka nye acu amik kesempatan packing apa yang patut
sebelum berlepas rabu nie ...

so, acu ada hari nie & esok je lagi untuk abis kan keja
tak sabar nye.....



Macam-macam Ada..

Sabtu lepas, acu keluar rumah seawal jam 9.15 pagi
acu nak antar Abang Yeh balik kampung
sebelum ke station bas kat Bukit Jalil
kami singgah breakfast kat kedai mamak depan rumah acu

so, dalam pukul 10 kami bergerak dari kedai mamak
nasib baik jalan tak jam...so, dalam 10.15 dah sampai Bukit Jalil
lepas tinggal kan dia..(acu tak tunggu sebab dia dengan kawan dia)
acu terus menuju ke pusat bandaraya...

dah lama rasa nye tak ronda sorang2...
tempat tuju pertama..acu ke Petaling Street..
niat asal nak cari beg...tapi terpaksa cancel...
nak tau sebab apa cancel...

sebab acu kena ikut dengan NEGRO...huh
seram gile...dari mula acu jejak kaki kat Petaling Street tu
dia terus ikut acu ke mana saja acu pegi...takut nye...
acu terpaksa masuk menyembunyi kan diri acu yang 'comel' nie
dalam kedai pakaian kat tepi2 tu...
tunggu sampai dia hilang baru acu keluar...

sempat jalan sekejap..nak pilih beg pun tak berani
pastu acu terus gerak...acu parking keta kat KL Sentral
ronda2 kejap kat KL Sentral...pastu naik LRT
pegi ke Masjid Jamek...

acu nak jalan2 kat Pasar Malam Jalan TAR
walau pun jam baru pukul 11.45 tapi acu tau ada gerai yang dah buka
so, tepat seperti yang dijangka kan..memang dah banyak yang dah buka
dah lama acu tak jalan2 kat pasar malam nie...
kalau tadi nak beli beg, kat sini acu nak beli baju

antara yang ada kat Pasar Malam Jalan TAR










nie baju yang acu nak cari

pukul 12.30 perut dah lapar..tak tahan bau laksa penang
tapi bila singgah kat gerai tu..lain yang acu order...
bihun sup & bandung cincau jadi santapan tengahari acu..sedap!!!

kaki dah penat...matahari dah mula terpacak...
dah dapat apa yang acu nak...terus naik lrt balik ke KL Sentral
amik keta terus balik ke Kajang...puas ati dapat ronda KL..hehehe

lepas isyak, sekali lagi acu ke KL..jumpa Mr.EE dan kawan2..
pegi Pavilion..niat nye nak tengok wayang tapi cancel
sebab show yang kami nak tengok pukul 12.15
sudah nye kami lepak makan sambil layan muzik kat Carlos je...

kami makan seafood spageti, skinned potato & my feveret Nachos



dalam pukul 11.45 balik..pusing2 KL kejap
pastu acu terus balik ke Kajang...penat & ngantuk...huarrrghhhhh



Jika Ia Nya Satu Realiti...

Friday, May 21, 2010

SMS Pertama::

"TAHNIAH" Your simCard b'jaya menangi RM30,000.00 dr "COCA-COLA"
No.siri DT2547 dipaparkan di-TV3 s'mlm pkl 22.00
Sila Call hotline: 013-853-0412



SMS Kedua::

"TAHNIAH" Simcard Anda B'jaya menangi RM10,000.00 dr:
"POWER ROOT" Nampak di TV3 s'mlm pkl 23;30
No.PIN: AD1080 Sila hub.Office: 012-825-8165


SMS Ketiga::

From; POWER ROOT
"TAHNIAH" Simcard anda Berjaya Cabutan Bertuah (RM15,000.00)
PIN "225447" info Sila Hubungi 017-8943782
terimah kasih Penghantar:
POWER ROOT

Jika dihitung jumlah keseluruhan yang acu menang RM55,000.00
fuuuhhhhhh!!! jika ia satu realiti...

Bayou

Malam tadi acu keluar dinner dengan Abang Yeh (anak sedara acu)
kat Alamanda Putrajaya...
niat asal nak mencuba kat Little Taiwan
tapi bila tengok Little Taiwan di Alamanda hanya menjual variasi air je
terpaksa le batal kan hasrat nak makan kat situ

masa lalu kat depan Information Kaunter Alamanda
Abang Yeh ternampak le pamplet tentang restoran Bayou nie
nampak menarik...so, kami pun cari le restoran tu

kedudukan nye berhampiran dengan Big Apple Donut
tidak lah menyukar kan kami untuk mencari...
memula tengok...erk...tak de orang..ada satu couple je tengah makan
dah risau nie...takut makanan tak sedap...

tapi kami masuk juga...sebab nak try juga
kalau tak try tak tau kan...
tengok menu..banyak juga pilihan makanan nye
restoran nie baru setahun dibuka...

antara yang kami cuba malam tadi

Macho Chicken (macho ke???)

Steak Sandwich

Hawaian Smoothies & Fruitty Smoothies

sempena ulang tahun pertama Bayou ada promosi
pembelian RM30 ke atas dapat Fettucini Seafood nie percuma

kesimpulan nye:: not bad makanan kat sini...boleh datang lagi lepas nie


Hak Milik Mutlak...

Tuesday, May 18, 2010

setelah baca entry kak azie yang lepas
acu rasa tertarik nak meniru...hehehehe
dengan bantuan kawan acu..
maka terhasil lah watermark seperti di bawah nie...
simple but nice and yg penting acu suka....

kalau pompuan yg jenis gile glemer...memang macam nie
suka nak expose kan muka sendiri..ahaks


Cepat la...

huaargggggghhh....
tak sabar nye nak tunggu
minggu depan!!!!

p/s:: budak yang over excited..first time jejak airport Paris..huhuhu



Dapat Kawan Baru & Jumpa Kawan Lama

################Dapat Kawan BARU###################

Sabtu 15-05-2010
Lokasi:: Hotel Vistana, Kuala Lumpur

Pagi sabtu baru nie, acu mewakili abang acu yang tinggal di Penang
untuk ke Majlis Anugerah Murid Cemerlang 2009 anjuran KOWAJA
anak abang acu; Akmal yang dapat 5A dalam UPSR tahun lepas

mula-mula sampai kat hotel tu, rasa kekok juga
maklum le semua nye datang dengan keluarga...acu je datang sorang-sorang
sekali tu masa acu nak breakfast, ada sorang kakak tu datang kat acu

kakak:: "sorang ke?"

acu:: "ye.saya wakil kan abang.akak pun sorang ke?"

kakak:: "a'ah...anak tak dapat datang sebab kat asrama."

bermula dengan perkenalan yang ringkas tu
terus le kami jadi kawan sepanjang majlis berlangsung...
nama kakak tu Kak Liza..
anak Kak Liza nie lepasan PMR..dapat 8A tu...

walau pun majlis tu separuh hari je
tapi banyak kisah hidup Kak Liza yang dia kongsi kan dengan acu
sebenar nye Kak Liza nie ibu tunggal..
arwah suami dia meninggal kerana kanser usus..
pelbagai dugaan, hinaan, keperitan hidup yang Kak Liza
hadapi di masa awal menjadi ibu tunggal
sedih acu dengar...

tapi syukur Alhamdulillah walau pun bergelar ibu tunggal
2 anak Kak Liza nie berjaya dalam pelajaran mereka
rezeki untuk Kak Liza...




##############Bertemu Kawan LAMA#############

Sabtu 15-05-2010
Lokasi :: Bangsar

petang sabtu tu lepas asar, acu berjumpa semula dgn 2 orang kawan lama acu
kawan yang sama2 belajar masa kami di Kolej MARA dulu
yang di kiri tu Jimi..yang di sebelah kanan tu Raymee...
kawan yang dah berpuluh tahun tak jumpa..rindu nye...

semoga niat kita nak ada kan reunion untuk kawan2 kolej
di restui & di permudah kan Allah...insyaAllah...



Cerita Dolu-dolu...

Sunday, May 16, 2010

Acu baru je balik dari KL..
lepas mandi, mata nie tak ngantuk lak
sementara nak tunggu mata nie tertutup
acu pun layan la drama kat TV2.."Siapa Punya..??"

drama yang mengisahkan percintaan
antara Chot dengan 3 perempuan yang bersahabat baik
dalam masa yang sama ada seorang lagi perempuan; Moli yang menyukai Chot
tetapi Moli seorang yang tidak cantik & gemuk
kesemua mereka nie tinggal sekampung
Chot & Moli berkawan sejak kecil...kira memang bersahabat baik la

tapi tujuan acu tulis entry nie bukan le nak bercerita pasal drama tu
cuma drama tu mengingat kan kisah acu dulu-dulu
persahabatan Chot & Moli sama seperti persahabatan acu dan En.M
acu nama kan dia En.M je lah..malas nak bagitau nama penuh dia

acu & En.M bersahabat baik sejak sekolah rendah lagi
kebetulan keluarga En.M menyewa di rumah sewa yang mak acu sediakan
umah sewa tu belakang umah acu je pun..tak jauh
so, setiap petang kami akan bermain bersama-sama
malam-malam acu pegi ngaji quran kat umah En.M..

kami juga belajar di kelas yang sama masa sekolah rendah
walau jauh mana acu pergi belajar, kami tetap keep in touch
cuma rezeki En.M dalam pelajaran kurang baik sikit

masa acu di UTM Skudai, En.M dapat keja jadi navy
dan kebetulan kena posting ke Labuan..lebih kurang 4tahun kat sana
sebelum En.M ke Labuan, kami berdua ada buat perjanjian
sekira nye dalam masa 4 tahun kami terpisah tu
kalau masing-masing belum berkahwin..kami janji nak kahwin berdua
hahaha..kelakar kan?? boleh pula la buat perjanjian macam tu

nak dijadikan cerita, memang selepas 4 tahun tu kami masih lagi bujang
(dan acu masih lagi bujang hingga sekarang..hehehehe)
tapi malang nye hubungan kami terputus seketika
sehingga la raya tahun 2003, (kalau tak salah acu la..)
acu pergi beraya ke rumah dia, mak dia bagitau acu En.M dah nak kawin
acu punye la terkejut...tapi kena la control kan..malu..hehehee
walau pun masa tu acu dah ada Mr.EE tapi acu tak boleh nak tipu
ati acu tetap sedih...rasa nak menangis lepas dengar berita tu

sehari selepas dia nikah, acu sms dia...antara kata2 En.M yang masih acu ingat

"aku sebenar nye memang nak suruh mak aku meminang hang sebab
teringat kan janji kita dulu. tapi sebab kita dah lama lost contact
so, aku tak berani nak luah kan hasrat aku tu. sebab aku tau hang dah
ada pakwe. aku memang nak kawin dengan hang.."

balasan dari acu::

"tak pe lah..anggap je lah kita tak de jodoh. aku memang sayang hang.
biar lah kita terus kekal sebagai sahabat.."

hari perkahwinan dia acu datang walau pun En.M tak izinkan
kata nye, dia tak nak tengok acu sedih & dia sendiri tak sanggup nak tengok muka acu
sebab dia sendiri pun sedih mengenangkan yang kami tak de jodoh...

bukan setakat kami berdua je sedih, mak & kakak En.M menangis peluk acu
sebab mak dia memang mengharap kan kami berdua di satu kan..
di depan mak acu, mak En.M luahkan rasa kecewa dia...

emm...tu serba sedikit cerita acu & En.M...
malas nak cite panjang-panjang nanti orang bosan
sekarang nie En.M sudah pun ada 2 orang anak..
dan sekali sekala kami ada bertanya kan kabar

emm...sesekali mengimbas semula kenangan dulu-dulu
best gak kan...hehehheee
kalau Mr.EE terbaca entry nie..acu nak dia tau
perasaan cinta & kasih pada En.M dah lama terpadam
yang ada hanya perasaan sayang sebagai seorang sahabat sahaja
so, don't wori ;-)

cuba teka, mana satu acu??? hehehe





DIA Belum Mahu Pulang :-(

Friday, May 14, 2010

Sekian lama kita rindu kan kepulangan nya
tapi malam nie sekali lagi kita dikecewa kan...
ingat kan kejayaan menjulang MR THOMAS
seperti 18 tahun lalu akan berulang lagi
rupa-rupa nye 'dia' masih belum mahu pulang lagi ke Malaysia..

MR THOMAS masih belum puas mengelilingi negara lain
bila nak balik Malaysia????
kami rakyat Malaysia rindu dengan MR THOMAS..
apakah ada peluang kita untuk melihat MR THOMAS pulang???
kita tunggu dan lihat 2 tahun lagi...huhuhu





Kalau Lah Begini...

Wednesday, May 12, 2010

Kalau la amalan security checking kat airpot macam nie

atau macam nie...

atau pun macam nie...

mungkin akan berlaku macam nie...

atau mungkin ini...

atau pun mungkin ini...

pasti juga akan wujud iklan sebegini...


iskh...tak dapat acu bayang kan kalau betul2 berlaku...
CONFIRM acu tak travel ke mana2 dah...uwaaaaaaaaaaa

tapi ada bagus nye kalau jadi macam tu sebab
acu pasti akan...




p/s:: heheheee...sekadar hiburan semata-mata.. ;-)