Followers

Nak Ucap Juga Walau Terlewat

Monday, May 10, 2010

Semalam satu dunia menyambut hari ibu
dan semalam, acu berada di kampung...
tapi kepulangan acu bukan la untuk menyambut Hari Ibu
sebab kami sekeluarga tak pernah menyambut Hari Ibu secara official

dah kebetulan acu di kampung, sabtu malam
acu belanja keluarga acu makan...
tak de la belanja besar pun..lagi pun tak ramai yang balik
mungkin masing2 sibuk dengan tugasan..

acu beli kan makanan kegemaran mak acu
sate & mee..acu belikan mee goreng & mee rebus utara
kami makan beramai2 malam tu...
walau pun simple tapi tetap meriah

acu tau mak acu tak baca blog acu nie
dia tak pandai IT pun...maklum le orang tua
tapi di kesempatan nie acu nak ucap kan


SELAMAT HARI IBU untuk emak acu yang tersayang
semoga ALLAH memberkati KEHIDUPAN mak
semoga ALLAH mengampunkan semua DOSA-DOSA mak
semoga ALLAH mengurniakan mak KESIHATAN YANG BAIK
semoga ALLAH melindungi mak dari SEGALA MALA PETAKA yang tak diingini
semoga ALLAH memanjang kan usia mak untuk melihat MAJLIS ACU..insyaAllah



maksudnya::

Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku
dan juga dosa dua ibu bapaku dan
kasihanilah mereka keduanya sebagaimana
mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.



3 xoxo:

kakcikseroja said...

Amin Ya Rabbal 'Alamin.. :)

SYAbAR said...

alhamdulillah.. moga @cu akan sentiasa menjadi anak solehah yang menyenangkan hati ke-2 ibubapa

coco said...

jenguk blog awak, skdar nk tumpang mengaminkan doa awk tuk ibu awk yg dikasihi....

AAAminnn