Followers

Macam-macam Ada..

Monday, May 24, 2010

Sabtu lepas, acu keluar rumah seawal jam 9.15 pagi
acu nak antar Abang Yeh balik kampung
sebelum ke station bas kat Bukit Jalil
kami singgah breakfast kat kedai mamak depan rumah acu

so, dalam pukul 10 kami bergerak dari kedai mamak
nasib baik jalan tak jam...so, dalam 10.15 dah sampai Bukit Jalil
lepas tinggal kan dia..(acu tak tunggu sebab dia dengan kawan dia)
acu terus menuju ke pusat bandaraya...

dah lama rasa nye tak ronda sorang2...
tempat tuju pertama..acu ke Petaling Street..
niat asal nak cari beg...tapi terpaksa cancel...
nak tau sebab apa cancel...

sebab acu kena ikut dengan NEGRO...huh
seram gile...dari mula acu jejak kaki kat Petaling Street tu
dia terus ikut acu ke mana saja acu pegi...takut nye...
acu terpaksa masuk menyembunyi kan diri acu yang 'comel' nie
dalam kedai pakaian kat tepi2 tu...
tunggu sampai dia hilang baru acu keluar...

sempat jalan sekejap..nak pilih beg pun tak berani
pastu acu terus gerak...acu parking keta kat KL Sentral
ronda2 kejap kat KL Sentral...pastu naik LRT
pegi ke Masjid Jamek...

acu nak jalan2 kat Pasar Malam Jalan TAR
walau pun jam baru pukul 11.45 tapi acu tau ada gerai yang dah buka
so, tepat seperti yang dijangka kan..memang dah banyak yang dah buka
dah lama acu tak jalan2 kat pasar malam nie...
kalau tadi nak beli beg, kat sini acu nak beli baju

antara yang ada kat Pasar Malam Jalan TAR










nie baju yang acu nak cari

pukul 12.30 perut dah lapar..tak tahan bau laksa penang
tapi bila singgah kat gerai tu..lain yang acu order...
bihun sup & bandung cincau jadi santapan tengahari acu..sedap!!!

kaki dah penat...matahari dah mula terpacak...
dah dapat apa yang acu nak...terus naik lrt balik ke KL Sentral
amik keta terus balik ke Kajang...puas ati dapat ronda KL..hehehe

lepas isyak, sekali lagi acu ke KL..jumpa Mr.EE dan kawan2..
pegi Pavilion..niat nye nak tengok wayang tapi cancel
sebab show yang kami nak tengok pukul 12.15
sudah nye kami lepak makan sambil layan muzik kat Carlos je...

kami makan seafood spageti, skinned potato & my feveret Nachos



dalam pukul 11.45 balik..pusing2 KL kejap
pastu acu terus balik ke Kajang...penat & ngantuk...huarrrghhhhh



0 xoxo: