Followers

Cinta Jejaka Saigon

Friday, June 1, 2012

Tarikh:: 26-05-2012 (Sabtu)

Acu naik bas dari KL Sentral ke LCCT jam 9 pagi
sampai sana check in beg lepas tu terus boarding
malas nak lepak kat luar lama-lama

Photobucket

Tawaf se"round" dua dalam kedai Duty Free
kemudian lepak tunggu gate buka

Sambil menunggu tu seronok pula mengusik anak Vietnam nie

Photobucket

Comel kan???
agak nya kalau acu kahwin dengan orang Vietnam
anak acu pun mesti macam budak nie...mata kecik je :)

Flight berlepas dari LCCT jam 12.15 tengahari

Photobucket

Lebih kurang 2 jam dalam flight akhir nya selamat landing
di TanSonNhat International Airport..Alhamdulillah

Photobucket

Amik je beg acu terus keluar cari teksi
memula nak amik airport teksi yang pakai kupon tu
biasa nya tambang airport teksi dengan teksi kat luar tu
tak banyak beza pun tapi entah kenapa kali nie
tambang teksi yang dikenakan melampau tinggi

Cancel!! terus keluar berjalan ke hujung aiport
tahan saja teksi yang lain

Photobucket

Dari airport acu terus ke Hotel
Lan Lan 2 Hotel yang menjadi "Rumah" kedua acu di Saigon
on the way ke hotel nie hujan mula turun...renyai-renyai

Alamak! musim hujan la sekarang
memang la melepak je dalam hotel
rosak segala plan...huhuhuhu

Tunggu hujan berenti perut dah meroyan lapar
biasa nya acu ada tapau kan something dari Malaysia
tapi kali nie tak bawa apa-apa sebab memang dah berhajat
nak ke Satay House jumpa Pakcik Mat
tapi apa kan daya...kita hanya mampu merancang :(

Dalam pukul 4 petang baru hujan berhenti
acu keluar berjalan ke kawasan sekitar
cari barang yang di pesan
kemudian cari something untuk hilang kan
meroyan dalam perut nie

Dah dapat semua, acu balik ke hotel
lepak..makan..mandi..solat...layan TV
malam nya keluar semula..nak jumpa kawan-kawan

Seperti biasa lah, diaorang mesti terkejut setiap kali acu datang
kena "marah" sebab datang diam-diam tak bagitau diaorang dulu
hehehehee...dah nama pun surprise mana boleh bagitau

Salah seorang kawan acu cakap next time datang dia suruh tido
kat rumah dia je tak payah nak check in hotel
senang dan selesa kata nya

tapi acu la pula yang rasa tak selesa
sebab kat rumah tu penuh dia anak beranak, mak bapa dia
pastu keluarga abang dia dan juga adik beradik dia lain
mesti rasa tak bebas :)

Perkara wajib bila sampai Saigon nie mesti la kena minum kopi nya
siap tapau bawa balik ke hotel...hahahahaaa

Photobucket

malam tu borak dengan diaorang sambil layan kopi dan nasi lemak

Photobucket

dan juga kuih murtabak mini nie

Photobucket

Thanks Sanah dan Moon belanja acu dinner yang lazat itu :)

Dalam pukul 11 malam acu minta izin balik ke hotel
mata dah ngantuk...badan pun terasa letih
sedih sekali lagi bila nak berpisah dengan diaorang :(

Sampai hotel, bukan boleh tidur lagi
nak kena packing dulu barang-barang yang dibeli
dalam pukul 2 baru acu tidur


Tarikh:: 27-05-2012 (Ahad)

Biasa nya sarapan pagi acu cuma di hotel
tapi pagi ahad tu acu terasa nak makan sarapan orang Vietnam
so, acu keluar cari gerai yang jual sup

Janji dengan kawan acu jumpa di sana
pagi tu acu breakfast dengan mee sup daging

Photobucket

dan semesti nya ditemani dengan segelas kopi susu panas

Photobucket

Makan...borak...sambil melihat ragam rakyat vietnam di pagi hari

Kawan acu tapau kan acu mee goreng untuk acu makan di airport nanti

Photobucket

Pukul 10.30 acu check out dari hotel
dia offer nak hantar acu ke airport
acu tolak awal-awal...hahahahaaa

Tau sebab apa????

Sebab dia nak bawa acu ke airport dengan motosikal...hohohoo
tak sanggup acu nak naik motor kat bandar Saigon nie..ngeri..
so, nak selamat acu naik teksi saja

Awal acu sampai ke airport...kaunter buka 11.40 pagi
so, melepak la dulu sementara tunggu kaunter buka

Photobucket

Mujur ada teman setia acu nie...so, tak de la boring

Photobucket

Lepas check in terus boarding
menghabiskan masa berjalan-jalan window shopping
kedai-kedai kat dalam airport tu

Photobucket

Tepat jam 1.25 petang acu berlepas balik ke Malaysia
selamat tinggal bumi Saigon
insyaAllah panjang umur nanti acu datang lagi :)

Photobucket

Masih terasa kelakar dengan insiden ini

Photobucket

Hehehee...Nani..Nani...awak buat saya ketawa sorang-sorang :)






Photobucket

18 xoxo:

kakcik said...

Lain kali mak nak ikut, boleh? :)

h4ni3 said...

kite pun nak ikut! nak borong kain! hehe
acu dah pandai cakap vietnam ke belum?

so, mana gambo jejaka tampannya tu? ;)

[PCL] said...

emmh.. ada secret admirer ka Acu..takpa, makin sepet la kalau dpt anak dgn vietnamese...keh3.

p/s ; acu, U top5 commentators kat blog pcl bln lps..TQVM , entri khas jam 11am sat ni..xda apa sumbangan pcl kpd blog acu ni..cuma penghargaan dan ucap terima kasih ja..

@cu SaYaNg said...

kakcik::

insyaAllah boleh mak
nanti kita plan ye :)

@cu SaYaNg said...

h4ni3::

ok2...nnt kita plan
dah belajar tapi susah la..sampai sekarang tak pandai2...jenuh si Moon tu ajar...hehehee

gambar dia??
nanti2 acu upload ye :)

@cu SaYaNg said...

hahahaa...dah la acu pun bermata sepet gak...hehhehee

top commentator?? fuuhhh!!!
terharu nie...hehehehee

Kella said...

Acu! sonoknya.. orang kata barang2 kat sana pun murah! ye ke?

JunAina said...

Acu tak nak tayang2 hasil habiskan duit kat sana ke?

@cu SaYaNg said...

Kella::

murah kalau skill bargain anda bagus...hehehee

@cu SaYaNg said...

Kak Junaina::

Nak tanyang?? ala..malu nye :)

Azian Elias said...

acu gi sorang2 yeee...best gak kan kalau sesekali solot traveler..

anaa said...

mana jejaka nya..? eksaited nak tengok nih... :)

@cu SaYaNg said...

kak azian::

Setakat Ho Chi Minh nie berani
selain dari tu belum berani lagi la kak :)

@cu SaYaNg said...

kak Anaa::

gambar dia ek...nanti2 lah acu tunjuk ek :)

-gedek! said...

tak takot ke naik kapalterbang? Takoootttt!

@cu SaYaNg said...

Uncle Gedek::

Walau pun dah beratus kali naik flight, perasaan takut tu tetap ada..hheheee

gadisBunga said...

jejaka saigon tu ke yg cakap i love you tu acu??? :D


hihih teruja nihhh!!!

@cu SaYaNg said...

GB::

ye sayang :)