Followers

Food Walk:: Bumbu Desa Di Kota

Tuesday, June 5, 2012

Terliur tak tengok???

Photobucket

Nampak sedap dan rasa nya pun not bad
tu Gado gado; pembuka selera yang acu pilih
semasa lunch di Restoran Bumbu Desa, Alamanda semalam (Ahad)

Photobucket

Acu lunch berdua dengan anak saudara acu; Abang Yeh
rambang mata you...banyak sangat lauk pauk yang menarik

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tu sebahagian je menu yang acu ambil
banyak lagi sebenar nya...ada sotong, rendang daging dan banyak lagi

Menu pilihan kami berdua

Bergedil Kentang dan Bergedil Jagung
rasa bergedil jagung tu sama je macam cucur jagung

Photobucket

Ikan Keli atau Pecel Lele Goreng Cili Ijo
cili nya agak pedas tapi sedap
paling suka di makan dengan ikan yang digoreng garing

Photobucket

Ayam Bakakak...ayam rempah yang di grilled
rasa nya sweet dan spicy...sedap!

Photobucket

One more lauk ayam...Pepes ayam
ayam yang diperap dengan rempah dibalut dengan daun pisang
dan kemudian nya dikukus...rasa nya not bad

Photobucket

Talapia Mango...ikan talapia digoreng garing
kemudian dimakan dengan sambal mangga
sambal mangga nya tak pedas compare dengan keli goreng cili ijo tadi

Photobucket

Untuk minuman semesti nye lah pilihan acu Jus Alpokat
Abang Yeh pula pilih air kelapa

Photobucket

Suasana dalam restoran tenang saja
mungkin sebab tak ramai orang kot

Photobucket

Photobucket

Makan sambil ditemani alunan muzik Indonesia
layan je..........

Acu mencuba Kolak Biji Salak sebagai pencuci mulut

Photobucket

Tepung ubi yang digentel menjadi seperti biji salak
dimakan bersama dengan gula melaka dan santan
rasa nye not bad...tak manis sangat

Abang Yeh pula pilih Pisang Saus Karamel

Photobucket

Dua biji pisang di grilled kemudian di siram dengan sos coklat
bukan nya sos karamel...tak tau la kalau sos coklat tu dipanggil karamel
di tabur dengan badam dan kismis dan dimakan bersama ais krim

Semasa nak bayar, acu diberi satu borang keahlian Bumbu Desa
kad keahlian nie akan memberikan kita potongan 10 peratus
di semua cawangan Restoran Bumbu Desa
dan kita akan dapat potongan sebanyak 20 peratus semasa bulan birthday

Photobucket

Isi je terus dapat kad...on the spot
tak payah nak tunggu dia pos atau datang collect kemudian

Selain Alamanda, ada beberapa lagi cawangan Bumbu Desa di Malaysia
iaitu di KLCC, Mutiara Damansara, KL City Festival dan Mid Valley

Thumb up untuk restoran nie...boleh datang lagi lepas nie :)

Photobucket




Photobucket

14 xoxo:

Azian Elias said...

dua dessert tu mmg sellau jadi pilihan kalau akak ke sini..

Kakzakie said...

Aduhh Acu betul-betul menggugat. Gambar-gamabr yg Acu snap semuanya menunjukkan betapa banyaknya makanan boleh dipilih...

gadisBunga said...

ingat kan buffet tadi. kalau buffet mcm tu gile heaven!!

anaa said...

banyak sungguh makanan..kalau k.ana tu 'huru hara' tak tau nak pilih apa.. :)

JunAina said...

Akak suka cara depa hidangkan ikan talapia tu. Cam tengah berenang!

ainnoraini said...

suka kat pencuci mulut tuu..sedap bangat tuu..

[PCL] said...

bila acu up ibu jari tangan tu kira ok sangat lah tu...haha memang sempoi sedap giler... kena request mmD buat pecel lele ikn keli besaq dpt sblm nih...

psst..seb baek acu tak angkat ibu jari kaki..wuhuuu !!

@cu SaYaNg said...

kak azian::

acu asal nye nak rasa pulut durian tapi dah abis lak..tu yg try kolok biji salak nie...tapi ok la not bad rasa nye

@cu SaYaNg said...

kakzakie::

memang banyak pun kak
rambang mata :)

@cu SaYaNg said...

GB::

hahahaa...memang jadi "ular sawa" la kalau buffet macam tu...hehehehee

@cu SaYaNg said...

kak anaa::

sama la kak...kami pun amik masa lama nak memilih :)

@cu SaYaNg said...

Kak Junainaa::

ikan tu cantik je tersusun dalam bakul sebelum dipindahkan masuk dalam pinggan :)

@cu SaYaNg said...

kak ain::

a'ah...memang sedap kak
lepas nie kalau pegi lagi nak try menu lain lak :)

@cu SaYaNg said...

PCL::

erk...x larat nak angkat kaki naik atas la PCL...hahahahaaa :P