Followers

Day #1 Dari KL ke Saigon

Thursday, February 7, 2013

Cerita percutian acu dengan family bermula pada 17 01 2013 aritu
ahli rombongan yang acu bawa seramai 8 orang termasuk acu
semua nya pertama kali nak ke Saigon nie kecuali acu lah..hehehee
 
 
 Flight AirAsia berlepas dari LCCT pada jam 2.55pm
 

 
Alhamdulillah tepat jam 3.45pm kami selamat mendarat
di Tan Son Nhat Airport Saigon
segala urusan di airport berjalan dengan lancar
 
  
Dari Airport, acu terus bawa diaorang semua ke hotel
seperti biasa, Hotel Lan Lan 2 tetap menjadi pilihan
memandangkan kami ada 8 orang so, 2 teksi diperlukan
 
Alhamdulillah urusan check in kat hotel semua nye lancar
kawan acu; Jenny yang booking dan arrange kan bilik untuk kami
cảm ơn much Jenny :)
 
 
Petang tu kami ke Pasar Ben Thant kejap nak cari kasut
untuk anak sedara acu
tak boleh nak shopping lama-lama sebab pukul 7 malam
acu nak bawa diaorang menonton Water Puppet Show
 


Balik hotel, mandi dan solat
kemudian berkumpul kat hotel pukul 7 malam
fuhhh..!! mengalah kan travel agen pulak...hehehehee
 
Kali kedua menonton Water Puppet Show
dan semesti nye lah kali pertama untuk diaorang semua :)
 

 


Alhamdulillah family acu enjoy dengan show nie
walau hakikat nya sepatah haram pun kami tak faham...hehehehee

Nie acu letak kan sedikit video Water Puppet Show



Balik dari Water Puppet Show, kami terus menuju ke restoran
perut memasing dah berdondang sayang dah

Acu bawa diaorang makan di Restoran Serai
antara restoran yang baru dibuka di Saigon nie



Untuk info semua, makanan halal di Saigon memang agak MAHAL
jangan terkejut bila terima bil lepas makan ya
makanan mahal sebab bahan mentah halal di Saigon nie memang mahal

Bila perut dah kenyang baru lah seronok nak shopping
kami ke pasar malam Ben Thant untuk "mukadimah" shopping





Dalam pukul 12 tengah malam kami balik ke hotel
nak kena tidur sebab esok nak bangun awal untuk agenda seterus nya :)

nanti kita sambung lagi ya :)



 
 
 
 
Photobucket

1 xoxo:

JunAina said...

Rasa macam nak gi HCMC lagik je bila nengok gambo2 Acu.