Followers

Day #2 Pertama Kali Setelah Sekian Lama

Thursday, February 14, 2013

Aiyok baru nak sambung entri ke Vietnam hari tu
 
Balik dari Mekong [sini]
lepas perut dah penuh berisi,
malam nya acu amik teksi dari hotel
acu bawa anak-anak sedara acu nie ke tempat
yang memang diaorang nak sangat pegi
 
Ke mana kah??? Jeng...jeng...jeng...
 
acu bawa diaorang ke sini 
 

 
Tidak la suprise mana pong tempat nye
orang lain dah banyak kali dah ke sini
acu baru pes taim walau pun dah bertahun ulang alik
 
Bila dah sampai tempat yang diidamkan
pasti nye lah balik dengan bungkusan di tangan 
 

 
Tapi kan masa tengah dok shopping kat dalam HRC tu kan
tetiba terdengar lagu yang selalu dimainkan time Zumba
iskh...kaki, tangan, badan terasa nak ikut sama bergoyang
rindu nya nak zumbaaaaaaaaaaaaaaa..!!!!!
 
Dari Hard Rock Cafe kami terus ke Pasar Malam Ben Thant
susutkan lagi USD dan VND yang ada dalam dompet 
 

 
Satu tips untuk kawan-kawan
kalau bershopping di Hard Rock kemudian terus ke Pasar Malam
jangan lupa sorok kan beg kertas jenama Hard Rock tu ye
tu pun kalau kawan-kawan nak harga murah masa membeli la
sebab kalau kita bawa paper beg Hard Rock ke Pasar Malam
kita akan dianggap "Orang KAYA" walau hakikat adal ah sebaliknya
 
Dah lenguh kaki, badan pun dah penat
kami bergerak balik ke Hotel
on the way tu singgah kejap beli mee goreng
mee goreng dia sangat lazat tau
lupa pula nak snap gambar mee goreng tu
 
Balik hotel semua dah kepenatan
lepas mandi, solat dan makan mee goreng beramai-ramai
kemudian zzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
 
 
Sambung untuk hari ketiga pula ye :-D
 
 
 
 
 
Photobucket

5 xoxo:

Kakcik Nur said...

Mudah2an mak berpeluang ke sana nanti. Mungkin bersama Acu. :)

makchaq said...

Nak ikut jugak la, pi dengan kakcik Nur.... mesti best.. tukang tunjuk jalan dah ada..
Tapi mesti Acu boring jalan ngan orang veteren...

@cu SaYaNg said...

kakcik Nur::

insyaAllah mak :)

@cu SaYaNg said...

makchaq::

selama nie pun acu banyak dok p jalan2 dgn orang veteran...x dak masalah la makchaq insyaAllah :)

Azian Elias said...

ooo gitu ye Acu. kena sorok mana2 paper bag tempat branded2 lah yee..