Followers

Euro #2 Kota Lama Nuremberg

Wednesday, February 27, 2013

Alhamdulillah...akhir nya selamat landing di Frankfrut Airport, Jerman
Cuaca??? Fuuhhh!!! sejuk dan berangin tapi acu suka





Sementara menunggu bas datang, kami pakat-pakat kenduri kek lapis Sarawak
semua masih lagi dalam mood raya
maklum lah kami ke sana masa tu minggu kedua raya Aidil Fitri
so, nak hilang kan kempunan ada kakak-kakak yang bawa kuih raya



Hah kau!! tengah-tengah corridor airport tu jugak kami kenduri
kebetulan masing-masing perut dah lapar



Yeaayyyy!!!! Bas dah sampai..!!!!







Dari Frankfrut Airport kami di bawa ke Nuremberg
sebuah bandar yang terletak di Bavaria

Permandangan kiri kanan sepanjang jalan ke Nuremberg
tidak secantik di Holland atau Austria





Alhamdulillah dalam dua or tiga jam dalam bas (dah lupa)

kami selamat tiba di Nuremberg




Apa yang ada kat sini??


"The beautiful Old Town, which is the epitome of medieval charm, is nestled at the foot of the castle. It’s home to historical buildings, spectacular churches, one of Germany’s largest pedestrian areas and the traditional Hauptmarkt."




















Dah puas berjalan kat sini, kami singgah lunch di Tam Kebap Haus

sebuah restoran makanan halal milik orang Turkey



erk...satu kebab kena kongsi sebab besar

rasa nya sangat lah marvelous!!





Kami ke destinasi seterus nya selepas semua kekenyangan



To be continue.....










Photobucket

0 xoxo: