Followers

~Jamuan Perpisahan iDEC~

Saturday, November 29, 2008

Semalam pagi kat opis acu ada buat jamuan perpisahan
merai kan 6 orang staf yg akan bertukar ke tempat baru
jamuan nie buat hasil collection staf di bangunan acu nie
some duit collection tu buat beli adiah kenangan untuk diaorg
antara yang dirai kan semalam....

Kak Ikin - akan berpindah ke Fakulti Pertanian

Kak Jut - acu lupa le dia pindah ke mana :-D


En Hussin - nie pun acu tak ingat pejabat baru dia :-D


Dr Hjh Fatimah Sidi - berpindah ke Fakulti Sains Komputer
kelakar gmbr Dr tahan nangis...hehheheee


Dr Hjh Marzanah Ab Jabar - berpindah ke Fakulti Sains Komputer

sorang lagi Wak Limin...tapi dia tak datang.mungkin ada hal yg
tak dpt dielak kan kot...Wak dulu driver kat pejabat acu

Acara pertama sebelum makan, biasa le ucapan perpisahan dari diaorang
memandang kan ada antara diaorg nie yg bekerja di Pusat Komputer nie
lebih dari 20 tahun...memang le terasa sedih nye bila kena pindah kan...
tu yg gmbr Dr Fatimah tadi tu nangis...hehehehee...tahan sebak...

nie gambar Kak Nab (tudung oren) & Kak Noraida yg tengah tahan nangis....
Kak Nab nie memang Ratu Ayer Mata...pantang tercuit, pasti melalak...hahhahaa
diaorg tau acu nak amik gambar diaorg tu yg diaorg tunjuk bontot je..hehheehe

lepas abis diaorg berlima berucap, maka nye kami pun wakil kan Kak Saizah
untuk say thanks pada diaorg semua...
Kak Saizah nie pun antara orang lama gak kat Pusat Komputer nie


menu utama pagi tu nasi lemak, kuih koci + sardin roll
acu bawa kan kek lapis dari Johor pemberian akak acu

pastu ada orang bawa kek buah kukus...

Kak Noraida sedekah kan buah betik...
nie antara orang kuat dalam jaya kan majlis makan2 nie


Kak Nab & Kak Noraida..acu & Suria makan je...hehhehee
diaorg antara yg sibuk urus kan kutipan, beli adiah & sedia kan makanan

To 6 of them :: acu ucap kan SELAMAT MAJU JAYA ditempat baru

~12th Anniversary~

Friday, November 28, 2008

22 November setiap tahun ada satu tarikh yg cukup bermakna
dalam hubungan acu & dia
sebab nye...tu tarikh ulang tahun percintaan kami
bermula pada 22 November 1996 di Kolej MARA Kulim
tahun nie 22 November 2008 genap 12 tahun usia hubungan kami


memandang pada tarikh 22 November 2008 dia ada latihan sukan
maka nye tak jadi la kami nak celebrate anniversary kami time tu
cuma wish thru sms je...dan jumpa sekejap pada malam nye
cadang nye kami nak keluar selepas dia abis game

malang nye 23hb (ari ahad) acu dah mula demam
ari isnin 24hb tu dia datang amik acu kat umah bawa ke klinik
kena inject ingt kan leh baik...tapi tak gak
berlarutan smpai ke ari rabu mc nye...

tapi petang selasa tu, acu dah rasa mcm kuat sikit
maka nye kami pun keluar la celebrate anniversary kami
lepas amik acu, singgah kejap kat umah dia
kata nye nak amik barang...tertinggal

rupa2 nye dia naik amik adiah utk acu...suprised!!
cantik berbalut...acu lak tak sedia kan apa2 adiah pun
sebab adiah untuk dia dah bagi awal-awal thn aritu
mai kita tengok apa yg ada dalam bungkusan nie....

lepas pembalut di buka


erk...apa ya...emmm....tak sabar dah nie
dalam kotak...ada lagi kotak...


mai kita bukak kotak yang kedua nie ye...
agak2 korang apa adiah nye??
jeng...jeng...jeng....


Ha...jam tangan...macam tau2 je acu memang plan nak beli jam baru
mai kita close up sikit ye


cantik...acu suka...sebab nye acu lum ada lagi jam yg tali leather
terus tukar jam malam tu gak


thank you so much dear
acu memang suka...sangat suka...thanks a lot
love u

kami dinner di Hard Rock Cafe
ramai pulak le orang malam nie
kena tunggu lama...
sementara tunggu tempat kosong
sempat le acu sambar selai t-shirt
simple & nice tshirt..acu suka part logo tu dr leather

hampir 45minit tunggu baru le dapat tempat
belek-belek menu tu...pening dok pikir apa nak makan
last2 acu order Famous Fajitas Chicken + air Berrilicious
dia lak order BBQ Trio Combo + air mango juice
and dessert Hot Fudge Brownies

sementara tunggu makanan sampai, acu suruh dia snap kan gambar
sambil bergaya dengan jam baru


tak lama lepas tu makanan sampai
terus le balun...perut dah lapar...
lepas makan lama gak le lepak kat dalam tu
minta waitress snap kan gambar kami

pastu kebetulan pukul 11mlm ada live band
so, tggu kejap...nak tengok best ke tak
kitaorang sempat dengar 3 lagu je...tak best sangat
lepas bayar terus balik...

tak sedar pun dah 12tahun usia hubungan kami
terlalu banyak dugaan yg kami lalui...terutama nye yg paling teruk
dugaan yg acu rasa apa yg berlaku awal tahun nie
acu mohon jasa kawan2 semua mendoakan penyudah yg terbaik
dalam hubungan kami berdua...

i'Allah acu yakin kami juga akan mengakhiri
hubungan kami dengan ikatan yg lebih suci
cuma lambat atau cepat hanya Allah je yang tahu...

~2nd Chocolate Cake Championship~

Thursday, November 27, 2008

Tarikh :: 22 November 2008
Masa :: 3pm - 5pm
Tempat :: Great Eastern Mall, KL

Setiap jualan kek coklat nie didermakan kepada Children Care
harga setiap sepotong kek bernilai RM15.00
sebiji kek lak around RM350.00
kek2 nie disedia kan oleh chef2 dari 14 buah hotel
setiap hotel diwakili oleh beberapa org artis
biasa le...sebagai pelaris jualan...

this are some photos acu masa kat sana


acu beli 2 keping kek..dr Le Meridian Hotel & Crowne Plaza


cantikkan kek nie...nama nye 'Swan Of Paradise'
lupa lak dr hotel mana...


acu & Alan (pelakon Gubra)...
baik nye lentok...hehheheee

cute je si Nora Danish nie...bln 1 nie bersalin la dia...


eja makin kurus...kata nye lepas balik umrah berat dia turun
nie emel address eja
ejja@streamyx.com


acu & Tonny...nie emel address dia tonyjoe77@gmail.com.
so, for those yg nak berkenalan dgn dia sila2 kan le antar emel...


erra & engku
emran... eera09@hotmail.com

Fahrin ahmad... fahrinahmad@yahoo.com

p/s :: sori le..x de mood nak cite lebih2...badan lum sihat selepas 4 ari demam..uhuk..

~Happy Anniversary To Us~

Saturday, November 22, 2008

Today is our 12th Anniversary
SMS dr dia acu terima tepat pukul 12:01am


Salam...Happy our 12th anniversary my daling...
semoga Allah merestui hubungan suci kita dan mengekalkan nye
hingga ke akhir hayat kite...
aku mengharapkan hubungan ini berterusan hingga ke
gerbang perkahwinan dan hg akan menjadi suri hidup aku dan
menjadi ibu kepada anak2 aku...amin
terima kasih atas segala2nya yg hg bagi kat aku..
aku amat hargainye...happy anniversary
luv u so much!!!!muahhhh....


reaksi acu??menangis masa called dia
tak mampu nak berkata2 lagi....
kawan2 doa kan yg terbaik untuk kami ye...


HAPPY 12th ANNIVERSARY DEAR...I LOVE U MORE THAN EVERYTHING..
Tempat :: Medan ikan bakar, Jln Bellamy (belakang istana)
Masa :: 12pm


Thanks to Dr Fatimah Sidi belanja kami semua makan ikan bakar nie
lepas makan, yg lelaki pi solat jumaat
yg pompuan lak pi shopping kat Ariani (Jalan Masjid India - depan Jakel)

Mula2 sampai dah bergambar dulu...hehhehee


yg depan tu le Dr Fatimah (tudung putih)..dia le yg belanja
ada lagi yg geng pompuan nie...gambar tak complete


nie antara kaum2 lelaki yg join makan2 nie...

from front :: Kak Nab, Dr Fatimah & Kak ikin

From back :: Dr Marzanah, Kak Ikin & Kak Wan (tudung merah)


from front :: Acu, Maziah, Kak Wan & Ijad
kat bawah nie some food yg kami makan
lupa nak snap semua gambar makanan...perut dah lapo

~Final Drag~

Sunday, November 16, 2008

Niat yg asal nye nak tengok Final Drag
akhir nye acu tengok dalam mimpi je :-(
mungkin sebab acu terlalu penat
acu tido masa race start...uwaaaaaaaaaa


tak tau le sapa yg menang....
korang layan je la gambar yg acu amik nie
acu sempat snap 1 je gambar acu
dia snap kan...sebelum start race

nie keta kancil masa atas timbangan


keta satria nie if tak salah acu
rasa nye sama team dengan Fairuz A1 tu
sebab penaja nye Alla Fonte tu sama je dgn penaja Fairuz


keta satria nie di cabut bonet depan
sebab masa crew periksa enjin & everything
diaorg kena pasti kan keta2 nie ikut rules yg di tetap kan


keta nie sebenar nye keta drift
tapi team nie guna keta drift nie replace dgn salah 1 keta diaorg
yg ditarik balik penyertaan nye
sebab tank petrol keta tu kat dpn enjin
dlm drag tank petrol mana leh ada kat depan
demi keselamatan la kira nye if eksiden

tu je lah yg leh acu cite kan
selebih nye acu tak tau nak cite
sebab acu tido.........zzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZ
tido lak dalam CRV kawan dia...yg sememang nye selesa

sedar2 je kawan dia datang kejut acu pukul 1.50am
tu sebab diaorg dah nak balik...
hahhhaaa...malu nye lah...
acu sampai umah dalam pukul 3.30am
sambung tido balik....

~Kota Keriangan~

Seawal jam 6.35 acu keluar dari umah menuju ke KL
acu parked keta acu kat Kampung Baru...kat umah dia
pastu naik putra LRT menuju ke Gombak
awal nye acu keluar umah kan...

sebenar nye acu nak ke Genting Highlands...yehahhhhh
kakak acu bawa rombongan sekolah dia pi Genting
ada 3 org anak sedara acu join rombongan tu
sebab tu acu janji nak jumpa diaorg kat sana

acu nak kejar bas awal pagi...tak salah acu bas 7.30
tu kira bas paling awal la....
sekali kan, sampai je sana..bas yg paling awal ada pukul 10 je
yang lain semua nye dah penuh....uwaaaaaaaaaaa
bayang kan le acu nak tunggu kat situ sorang2
masa tu baru pukul 7.20 pagi...lama gile nak tunggu pukul 10

nasib baik le driver tu baik
kebetulan ada kosong bas 7.30 nye sebab ada org tak datang
so, dia bagi acu naik dulu....Alhamdulillah...
lega nye...syukur sangat2....


snap sendiri gmbr dalam bas...hehehehee














lepas amik gambar tu terus acu tido...hehehee
maklum le malam tadi tido lambat....

sampai je kat stesen cabel car, terus cargas nak naik cabel car
nasib baik le lum ramai orang...
tak yah nak berbaris pun...maklum le masih awal pagi
acu naik cabel car tu dgn 2 org ah so @ nyonya tua
dengar je la diaorg berbual
walau pun acu tak faham apa yg diaorg bual kan



nampak tak dalam gambar acu nie?
kabus tebal...sejuk gile...nasib baik le tak ujan

kakak + anak sedara acu 2 org Syikin & Ana
tunggu acu kat entrance outdoor game
acu suruh tunggu situ supaya senang acu nak cari
yang sorang lagi si Mimi memang dah hilang le
ikut kawan2 dia...

dah jumpa diaorg, kami berpecah...
kakak acu jalan sesama cikgu sekolah dia
acu, Ana & Syikin jalan sama...
kami 2 org nie melayan si Syikin je lah
sebab nye acu dah cakap kat Ana

"Acu nak bergambar je...game semua nye dah main"

heheheheee....teruk betul la minah glemer nie :-D
nak buat mcm mana lagi...dah memang hobi
nasib baik le Ana pun sama gak...
tak nak main sangat game...sebab dia takut
so, Syikin je la yg main...

memula sekali kami pi Dinasourland
disebab kan orang tak ramai, maka nye dalam bot tu
hanya ada kami 3 org je...


nampak tak kabus kat belakang tu?
memang tak nampak apa2 pun....semua nye berkabus je

nie gambar kat atas bukit Dinasourland tu
scenery nye cuma ada sebatang tiang space shot je


nie acu bergambar kat dalam Beryl's Chocolate Land
cantik sangat...sweet...acu suka...comel...
bukan acu ye...tapi chocolate land nie
geram je tengok keadaan dlm tu...
nie le anak sedara acu Ana (tudung cream) & Syikin (tudung itam)
sori le...mak sedara diaorg nie rugged sikit...hehheheee


lepas tu kami teman kan si Syikin nie main Spinner...
ala...yg kerusi pusing tu...
dia sorg je yg naik, acu & Ana berposing je...hehehee



lepas tu kami call kakak acu, tanya dia kat mana
sebab nak ajak makan...acu memang dah lapar sangat
pagi tadi tak sempat nak bekpes...
kakak acu tunggu kami kat Marrybrown
dekat je dengan spinner tu...

nie le kakak acu...dia kakak acu yg no 2
cikgu paling sporting kat sekolah dia...
nama nye Cikgu Khalijah...memang dia sporting


elok je kami abis makan, ujan turun dengan lebat nye
memang le tak leh nak main dah kat outdoor nie...
maka nye kami bertiga amik keputusan nak main indoor game je

memula sekali kami naik Venice Gondola...
ala..sampan ala2 kat Sungai Venice Italy tu...
indoor game nie ramai orang sebab nye
orang tak leh nak main kat luar sebab hujan...



lepas tu kan...acu beli kek kat Coffee Bean
untuk celebrate bufday Ana...
semalam bufday dia yg ke...(acu lupa...hehhehee)
kami celebrate atas Rio Float...
acu tau Ana terharu...hahahhaaa


sori le Ana, nie je yg acu mampu beli
nak beli kek besar, malas lak nak bawa nye
siap nyanyi2 lagi kat atas tu...heheheee

lepas tu kami naik Reindeer Cruiser lak...
on the way nak pi stesen Reindeer tu
kami singgah stall yg ada kat tepi2 jalan tu
konon2 nye nak le beli souviner
hasil nye...nie le souviner yg acu beli


bantal yg dicetak dgn gambar acu....
ingat nak adiah kan pd dia
tapi tak jadi...sebab nye ACU SUKA...hahahahaa

lepas naik Reindeer Cruiser tu
kami sempat tengok show maskot2 Genting
ada Tabby, Ellie, Joe & satu lagi tu acu lupa nama nye


lepas tu kami naik atas...
nak pi main game...
main kejap je sebab dah nak pukul 5 dah time tu
acu nye bas 5.45...so, sempat main dalam 5 game je
lepas tu terus jumpa kakak acu kat depan cabel car
kumpul semua budak2 sekolah dia
pastu dah cukup...terus balik

sampai bawah, acu salam dengan diaorg
pastu terus ke stesen bas
acu sampai kat Gombak dah pukul 6 lebey dah
naik putra terus ke Kampung Baru
acu amik keta terus gerak ke Sepang

dia tunggu acu di sana
malam tadi ada final Drag
huh...penat nye.....

just wanna say thanks to my sister
sebab belanja acu kat Genting semalam
i love u sis...

~Impak Maksima The Musical~

Malam Sabtu yg lalu, acu & dia menonton Impak Maksima The Musical
bertempat di Istana Budaya, KL
dengan semangat waja acu nak tengok teater nie
sebab nye, 1st time nak tengok keta drift atas stage
tak leh nak bayang kan macam mana Ah Pai @ drifter tu buat
tapi semangat acu nie sedikit luntur bila baca
komen wartawan dalam paper...bad komen la

pukul 6.30 acu sampai opis dia
amik dia kat sana...pastu kami pi makan dulu kat Bangsar
sampai kat Istana Budaya dah pukul 8.35
dalam keadaan ujan yg teramat le lebat nye
abis basah baju acu...mapuh le...
sure sejuk gile dlm panggung nanti

lepas claim tiket kat kaunter Ticket2u
terus le kami masuk panggung...
penuh gak panggung...


sori le...gmbr latar belakang gelap
tak tau le setting camera nie mcm mana
tak nampak lak org2 kat belakang tu...
nie acu snap sebelum show start

apa yg acu dpt gambar kan keseluruhan teater nie MENGHIBUR kan
walau pun sedikit kecewa dgn aksi drift nye
terlalu sikit...setakat pusing2 je kat belakang stage
tak seperti di war2 kan...so, quite frust la

tapi ye lah kan...stage kecik mcm tu mana leh nak buat
banyak2 aksi drift kan...so, kira boley dimaafkan le
selain aksi drift, ada gak aksi mat rempit
kira nye ada aksi keta & motosikal atas stage nie

watak2 utama dalam teater nie ::

- Zulhuzaimy ~ DK @ Drfit King :: nie hero la kira nye
- Zed Zaidi ~ Ray :: musuh DK
- Zarina AF2 ~ Ika :: makwe DK & adik kepada Ray
- Dynaz ~ Mimi :: penyanyi kat pub
- Dina ~ Asmida @ Baby :: awek rempit

ramai lagi lah....yg lain acu tak kenal...hhehehee

acu paling suka watak Dina..dia nie watak sampingan je
tapi very the kelakar one...hahahaha
aksi dia memang lawak...setiap kali dia muncul
orang akan ketawa tengok aksi dia...

satu lagi watak yg kelakar, watak Kembang
tapi acu lupa sapa nama pelakon dia
muka tak brape familiar...
dia di panggil Kembang bukan sebab badan dia yg 'kembang'
tapi sebab rambul alfro nye...badan cekeding je
suka bergaya mcm org dolu2...ala2 Don Juan

lepas abis show seperti biasa la aksi sain otograp
acu tak amik pun otograp tu
sebab malas nak beratur....hehehee
cuma amik gambar diaorg je la

nie antara gambar yg sempat acu snap

from left :: Ah Pai @ Drifter, Dina, Dynaz & Zed Zaidi

From left :: Zed Zaidi, Zulhuzaimy (tak tahan tengok renungan dia) & Zarina AF2

acu kat depan poster Impak Maksima....