Followers

Ada Sesapa Yang Boleh Sah Kan???

Thursday, January 22, 2009

tadi pagi masa acu check email
ada satu email nie yg menarik perhatian acu
nak tau nape??
cuba la korang baca petikan email kat bawah nie


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.
dan ada juga yang sms kata

"baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .

dah banyak sms yang saya dapat...

daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd
adalah milik Kulim (M) Bhd.
Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation.
siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation.
oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia.

tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada US mahupun Israel.
KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar
yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US.
ini adalah usaha yang sangat murni.

Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusi nya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas.
selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd
terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.
oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa
akan terjadi kepada orang islam malaysia?

oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2
dan sesiapa sahaja.

sama-sama kita membangunkan ekonomi orang islam.
inilah dinamakan Jihad Bisnes.

sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282012-5678443

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

emm...apa pendapat korang?
betul ke apa yg dalam email tu tulis?
acu tak call pun la no yg tertera kat dalam email tu

if ada antara korang semua yg call
jgn lupa bgtau ye kebenaran nye....

14 xoxo:

azreen said...

pya....nnti kalo hang dah tahu betul2 kebenaran nye hang beritahu kat aku ek....

erisya nor said...

acu...tu memang no ofis KFC...:) trylah call cakap ngan MAA tuh :) ada gak yg emel kata perkara yg sama mengani nestle...tapi pengalaman kami, nestle adalah syarikat gergasi yang AMAT menjaga HALAL...erisya kagum ngan mat saleh di sana yang jaga sensitiviti umat Islam dan jaga pelanggan! erisya suka berurusan ngan syk tuh...amat professional !

hysMan.. said...

acu..i pon dpt email ni gak pagi tadi..dan terus post in my blog td pagi..
tapi tak tau kesahihannya..
so what do u think??

nnt da confirm inform me k..
hehe..:P

@cu SaYaNg said...

orait azreen..nnt aku bgtau any updet

@cu SaYaNg said...

ye ke akak?
emm...nnt lah acu try call
any info nnt acu updet kn k..

@cu SaYaNg said...

hysman,nk tau betul ke x mmg le kena call no tu...

nurdaniella said...

acu, memang sahih kfc adalah milik syarikat johor corporation.. betul la apa yang dia bagitau tu.. for further information, please call the number.. ceh, ceh, ceh.. dah macam promote kfc la pulak..

@cu SaYaNg said...

ye ke..
thanks kak daniel

so, kwn2 dah tau le ye jwpn nye
makna nye x yah la boikot kfc tu
sian kwn2 kita yg keje kt kfc tu nnt

ujie said...

jom p sama2 terjah he3...

@cu SaYaNg said...

ko je la p terjah sorg2
wah...sejak dh dkt tarikh langsung nye,asyik nk terjah je ek...
hahahhaa

ujie said...

amboi...aku terjah bukan sebarang terjah tau..yang aku terjah abg misai hahahaha

@cu SaYaNg said...

tau...
tu pun x nk ngaku akan kegatalan ko lagi...hahahaha

ujie said...

hahahaa:)

Daud Awang said...

salam all,

mcm ni je la... kalau KFC Mesia tu dah bagus..tukar je nama semua KFC tu ..pergi kat ROC, tukar nama kepada Ayam Malaysia ke...ape ape je la..janji tak pakai name KFC je...sya tak nampak apa apa kesukaran pun... ape ape pun... sya dah sebulan tak makan KFC, Mc Donald .. support le Makanan Local..atau ayam local...SUGAR BUN ke..Marrybrown