Followers

TeSc0

Thursday, January 15, 2009

pagi tadi acu ada baca satu emel dlm mailbox acu
mencerita kan perihal Tesco...
petikan emel tu lebih kurang mcm nie bunyik nye...

********************************************************************
Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News
(
http://www.ljn.co.uk/) diedarkan secara percuma
di kesemua cawangan Tesco di seluruh England..

Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka
untuk regim ganas Zionis di Israel. Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen
berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya.
Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.
Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya
di seluruh dunia,mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan
dengan syarikat perisianIsrael yang berjumlah jutaan dollar.

Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979
dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Yahudi Willesden, London , England.

Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya
membuat "search" di internet dengan menaip "Tesco Jewish" dan
anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco.
Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu
menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi
mereka apabila anda membeli belah di Tesco.

********************************************************************

acu pun search le kat internet nak tengok rupa Jack Cohen nie nie le rupa nye


bermula dengan sebuah kedai runcit

sekarang nie Tesco gah menjadi sebuah gudang membeli belah terkenal
di seantero dunia....



begitu le bunyi petikan nye....
makna nye kan, lps nie tak leh le nak membeli belah di Tesco lagi kan??

10 xoxo:

nurdaniella said...

acu, alamak! besday kami sama la.. ohh, tidakkk!!!

fealize_eleanoer said...

ye lah...btl tu...

lps ni xnak lg soping2 kat tesco...

hehehehe

boleh percaya ke aku ni??? ;))

@cu SaYaNg said...

kak nur...
besday kami tu besday sapa?
bila besday akak?

@cu SaYaNg said...

hahahaa...sama le mcm aku nie.leh caya ke nk boikot nye...emm...mcm x kuat iman je nk boikit..hehehehe

hysMan.. said...

salam singgah..hehe..

klu hak saya,boikot je kak,bkn tesco satu je kat malaysia ni,kan ade giant,jusco etc..haha..

tp kak dngar citenyer,carefour pon israel pnya gak ke???hmm..
tp cuba bayangkan klu kita boikot,bbdk melayu islam yg keje dlm tu cmne ek??kesian dorang..
:P

@cu SaYaNg said...

salam Man
thanks sbb sudi singgah
mmg bukan tesco je yg ada kt mesia nie but cuba la check gedung2 tu semua dtg dr mana...
rasa nye yg betul2 t'jamin mesia punya cuma maidin je la kot...
yg lain tu sy x pasti lak...

fazemy said...

Ye ke?sedihnya..smua diorg konker kat dunia ni kan..

@cu SaYaNg said...

tu le psl...
lps nie beli kt maidin je la
hehehe

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成
,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

紅燒魚takesi said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社