Followers

Acu Masak??? Hahahaha...

Tuesday, February 24, 2009

Minggu lepas acu ada baca dalam blog Farah
tulisan dia mengenai masakan
roti lapis berdaging
tengok pada gambar tu macam sedap lak...
dia ada bagi
link untuk ambil resepi roti tu..
so semalam,acu dgn si Maziah pun usha2 le
link yang si Farah nie bagi
dengan semangat berkobar nak balik try nie siap print lg tu resepi nye..hehehehee
petang semalam lepas balik keje acu singgah jap kat kedai runcit beli susu, roti & majerin

sekali bila time nak buat bende alah nie...cari punya cari
resepi nye acu tertinggal kat opis lak...adussss
ah...bedal je lah kan...harap2 tu menjadi la...
buka peti ais keluar kan semua bahan2 yg ada

sepatut nye lapisan di antara roti tu inti nye kena masak sendiri
tapi memandang kan rumah acu nie lum ada dapur lagi
maka nye acu tukar kan inti tu dengan tuna ready made...hehehhee
pastu acu lupa nak beli cheddar cheese so, acu ingat nak guna kan cheese yg
acu dok makan pagi2 tu...tapi last minit cancel takut tak sedap :-D

nie hasil nye bila roti tadi bercampur dengan susu + telor + garam


pastu sapu kan majerin supaya roti tu tak melekat kat dalam loyang

dah siap leser kan majerin tu, pastu kita letak le roti tadi sebagai lapisan pertama

lapisan kedua nye lak acu letak kan tuna tadi tu

ulang le sampai abis roti yg dibancuh tadi
sepatut nye lapisan terakhir di tabur kan dengan cheddar cheese tu
dah acu lupa nak beli cheese so, tak de lah cheese dalam masakan acu nie...huhuhu
pastu masuk kan dalam microwave...dalam 30 -45minit...
dan nie la hasil nye

tapi rupa nye tak menarik mcm Farah nye masakan sebab tak de cheese...uwaaaaaaa
tak pe...tak pe...next time acu suba lagi...nie baru first time...never give up...hahhahaa

14 xoxo:

nurdaniella said...

hai acu sayang, nanti next time punya trial, bagi akak rasa yer.. hehe..

ujie said...

wa...boleh tahan gak ek acu ni hehehe..

anntaj said...

acu syg, best juga nampak kek ni...
pandai masak ya..
:)

@cu SaYaNg said...

kak daniel::
hahhaa...boley2..nnt acu pos utk kak daniel di melaka sana nu ye...

ujie::
bak kata kak nita kita tu ye
"jangan pandang ku sebelah mata..."
hehehehee...aku mmg suka masak cuma skrg nie sbb dapur x de..resepi kak erisya bg pun aku lum smpt try lg :-D

anntaj::
mmg sedap.pg td acu bawa ke opis abis licin wooo...try le..senang je nak buat nye..tapi pastikan letak cheese tau...

Yus Yusuf said...

Tunjuk gambar je ke Acu?..
Kasi pos laju laa kat kami-kami yang lapar ni..
Kehkehkeh..!!

@cu SaYaNg said...

hehehehee...
nnt acu pos naa...
nie try je
baru bg member2 opis rasa...
dan hasil nye

"esok buat la lagi.."

hahahhaaa...

SYAbAR said...

Acu,
Jadi atau tidak itu belakang kira. Janji berani mencuba. Tak sedap telan saja, itu rezeki. Kalau sedap satu keberuntungan. Lama2 mencuba pasti berjaya. Akak dulu cuba buat kek span, yang jadinya bingka. Ha ha ha .... baru kena

hysMan.. said...

waaweeeeee..
acu sayang pandai masak lor..
nampak mcm sodap...
dont forget me too,acu pos skali ke jaybee k..

huahahahaha...

aramis2177 said...

laling,
huuhuhu...xpa2.....hang try lagi..aku pun buat byk kali gak...sedap gak ehh buh tuna tuh!geliga otak hang ganti kuah tu ngan tuna..sonang kojo kan!hehehhee....nanti aku pun guna tuna gak laa......

@cu SaYaNg said...

syabar::
akak,nie bukan acu kata la kan..kawan2 si dia kata "SEDAP.."
si dia cuma sempat merasa sepotong je...yg lain kwn dia bedal..hehehe
x pe..x pe..next time acu masak acu letak cheese lak mesti lg sedap.opps!!thanks ya kongsi pengalaman masak span kek jd bingka..hehhehee


hysman::
iskh..jauh betul acu nak pos..x pe..x pe bila acu ke sana nnt acu bawa kan utk hysman ye...i'Allah


aramis::
nak buat mcm mana datin oi..aku kena cari alternatif lain sbb umah aku lum ada dapur...hehehehe..tapi memang sedap..cuma tak pedas sbb aku guna tuna yg plain.

sakurasa 2 said...

Wah acu sayang pandai gak masak ya!!

fealize_eleanoer said...

oppsss...

x yah kan poslaju...

aku yg kat tgkt bawah ni pon x dpt rasa tau !

uwaaaaa!

@cu SaYaNg said...

sakurasa::
acu tak pandai masak kak tapi acu suka masak.acu suka tgk si dia & kawan2 makan masakan acu..sedap ke tak sedap tu nasib le kan..hehehe


fealize::
muahahaa...sori le pn fea..tu acu just try & error je.i'Allah nanti acu buat yg lg sedap ek...hehehehe

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.