Followers

PGL????Best...........

Monday, February 23, 2009

Setelah 2 kali terlepas menonton di Istana Budaya
akhir nye malam Jumaat yg lepas dapat gak acu nonton...Alhamdulillah...
tapi sedikit frust sebab menonton dr Upper Circle...huhu
nampak kecik je pelakon2 kat bawah sana...uwaaaaaaaaaa
semua gara2 tangguh beli tiket...uhuk...

Puteri Gunung Ledang The Musical memang BEST...
syok...seronok...best...best..best...
tempat memang full...ramai manusia yg datang malam tu

acu dan Fruitheart bertolak ke IB lepas maghrib
jalan jam...acu sampai sana dah nak dekat start dah...
parking pun jauh...kena menapak sikit
masa claim tiket kat kaunter IB tu
masih ada lagi insan2 yg datang nak membeli tiket...
menurut penjual tiket tu, tiket sold out
yg menunggu untuk beli tiket yg orang cancel last minit pun ramai...

nie acu sempat snap part Puteri menari semasa menyambut
kedatangan Sultan Melaka ke Majapahit


yang baju merah sebelah kanan tu la Tuah @ Stephen Rahman-Hughes
ensem u....tergoda i....hehehheheee
sori le imej tak jelas...nak fokus lebih2 tak boley
sebab amik gambar curi2...

tayangan lebih kurang 3 jam...tu termasuk rehat 20minit le
tayangan melibat kan 2 segmen...
segmen pertama kat Majapahit..segmen kedua kat Melaka & Gunung Ledang
ada diselit kan teknik2 magic...

antara nye part Puteri nak melarikan diri ikut Tuah
tetiba je dia ilang masa dalam lindungan Bayan @ penjaga puteri
Bayan cuma selimutkan badan Puteri alih2 je lepas tu Puteri dah ilang

bercerita pasal lagu dalam PGL nie
acu paling suka part Sultan Melaka nye lagu...
best...lagu nye rancak...
ye lah yg Puteri & Tuah semua lagu tangkap lentok nye
maklum le orang tengah bercinta...semua meleleh je la

lakonan AC Mizal sebagai Gusti Adipati Handaya Ningrat pun best gak
paling comel lakonan adik Mohd Afif Halim sebagai Raja Ahmad
anak Sultan Melaka....comel je masa dia berlawan silat dgn Tuah


lepas dah abis show masa last sekali tu
Tiara said thanks pada penonton,penaja & bgtau malam tu
ada disediakan tabung untuk kutipan derma Gaza

lepas tu sesi sain autograp
acu tak sain pun sebab malas nak beratur..
cuma menyelit utk snap gambar diaorg je

nie le rupa Tuah & Puteri
ensem kan si Tuah tu...

nie lak rupa Sukania Venugopal yang berlakon sebagai Bayan


lepas tu acu bergambar dengan poster diaorang je


niat asal acu nak bergambar dgn Tuah & Puteri
tapi lain yg acu cari lain yg acu dapat
tak dapat bergambar dengan diaorang...dengan 'PONTIANAK' pun boleh lah

acu jumpa dengan pontianak cantik @ Maya Karin nie time rehat 20minit tu
masa tu ada husband dia tapi husband dia tak nak bergambar...
ensem husband si Maya nie...sesuai dengan dia...

teringat kata2 Tuah pada Puteri sebelum Tuah berangkat balik ke Melaka ::

"setapak ku melangkah pergi, 2 tapak rindu ku setia pada mu..."

3 xoxo:

nurdaniella said...

salam acu, waaaa... bestnya dapat bergambar dengan maya karin.. huhu..

@cu SaYaNg said...

hahaha...best ek b'gmbr dgn org glemer...dia cantik...suami dia pun ensem

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.