Followers

Family Day @ Tiara Beach Resort

Tuesday, February 10, 2009

Hari sabtu lepas opis acu ada buat family day
kat Tiara Beach Resort, PD..kami ke sana 2 ari 1 malam...
tahun nie acu salah sorang ajk yg terlibat dalam mengurus kan FD nie

acu ke sana dengan Maziah...
sebelum pukul 9 pagi Maziah dah sampai umah acu
awal nye bergerak....hehehehe
sebenar nye kami nak ke Melaka dulu pagi tu
Maziah nak antar laptop kat adik dia di sana
sebab tu kami gerak awal...

kami sampai kat PD dalam pukul 1 lebih...
singgah lunch kat Pantai Teluk Kemang...
lepas makan, kami jalan2 kejap kat sana...
belek apa yg patut di belek...
dalam pukul 2 lebih baru kami sampai kat hotel

lepas amik kunci,terus masuk bilik..lepak..solat..rehat..
dalam pukul 6.30 acu turun dengan Kak Win & Maziah
nak tinjau apa2 yg boleh ditolong untuk acara malam nanti

acara malam bermula jam 8 malam...
makan malam di Garden Terrace...
kebetulan weken tu ramai betul orang yg buat aktiviti di Tiara
so, tempat makan tu memang ramai sangat orang...

acu bersama Kak Nurul (baju biru) & Maziah..

emm...tahun nie nye FD kurang meriah sikit...
acara malam pun kurang menarik...
emm...tapi acu tetap enjoy sebab ada lucky draw & karaoke..ahaks..
nak tau acu menang apa??
jeng..jeng...jeng.....
hamper je sebenar nye...hahhahaa
hamper sumbangan daripada IBM

acu bergaya manja di sisi hamper yg dimenangi...kui..kui..kui...

sesi karaoke acu berduet dengan En Ghani...
ala...yg pelakon Jangan Ketawa dulu tu...
kami nyanyi lagu Dua Insan (M Nasir & Yunizar Hussin)
lagu feveret acu if pi karaoke... :-D

malam tu acu balik awal gak le ke bilik
dalam pukul 11 lebih...lg pun kami semua dh kena halau
dengan staf Tiara...diaorg nak kemas2 tempat tu dah..
huh...hampeh tul...tak leh nak karaoke lama2

acu berkongsi bilik dengan Maziah..bilik kami jadi 'port' berkumpul
malam tu, Kak Win, Kak Wan & Che Nah datang ke bilik acu
kami berborak sambil makan sambil potong kek untuk acara esok nye...
berborak punya pasal pukul 2 lebih baru kami tido

bekpes ari ahad tu start pukul 7.30pagi
pukul 8.30 berkumpul kat padan depan hotel untuk acara sukaneka
huh...macam2 karenah budak2 masa sukaneka nie...

ada yang dah tak sabar

ada yang suka

ada yg menang hadiah

tak kurang jugak yg menangis bila kalah

mak & ayah berbual sesama sendiri sambil tengok aksi anak2 diaorang


selain tu ada gak acara untuk mak & ayah

pelbagai aksi mak & ayah gara2 sebiji telur...sangat kelakar...hahahhahaa


tahun nie acara sukaneka tamat awal...pukul 10.20 dah setel semua dah
nie semua nye sebab nak bagi peluang orang mandi kolam
bukan setakat anak2..mak & ayah pun tak sabar2 nak terjun kolam
lepas game abis, acu terus naik ke bilik...tido..malas nak mandi...
sebab nye kesan terbakar masa mandi kat Bukit Merah dulu tu
lum ilang sepenuh nye lagi...
so, cukup le kehitaman yg ada tu...tak mau tambah lagi

pukul 12.50 kami check out...terus ke Garden Terrace..lunch
lepas lunch kami sempat le posing untuk yg terakhir kali nye


abis je bergambar acu & Maziah terus bergerak balik
sampai umah dalam pukul 3 lebih...solat....tido........

9 xoxo:

Dj Epoi said...

Best tempat nih...Gua layanzzzzz

Pasal apa Gua cakap Best...
Kolamnya sesuai untuk semua golongan....especially Budak2

Hujung tahun lpas bulan 11 Gua lpak situ...shok ohohhhhhh

@cu SaYaNg said...

ya...mmg best
theme park yg sesuai utk semua golongan

aramis2177 said...

waaaaaa
aku dah lama nak pi tiara beach nih!eeeiii....syoknyaaa.....bila laa gamaknya dapat pi PD lagi..huhuhu....kempunan nak mandi laut nih!hari tu balik hajat aku xkesampaian nak pi mandi manda kat laut sebab asik2 hujan jaa...huhuhuhu

@cu SaYaNg said...

tapi datin
tiara x dak laut
dia ada theme park je

azreen said...

syoknye hang dapat hamper besaqq....

@cu SaYaNg said...

hahhaa...tu hamper paling besar antara hamper2 yg ada...
tapi ada yg lg best dpt tv..huhuhu

Aku said...

beb ... ko dh sgt berubah ! semakin cun !

@cu SaYaNg said...

x de cun nye pun
menten je mcm dulu..hahahaha

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.