Followers

Cerita Tentang Phuket

Wednesday, February 4, 2009

Seperti yang acu dah tulis dalam komen acu
ari nie acu tunai kan janji acu pada nye...
acu janji nak cerita kan kenangan acu masa melancong ke Phuket
acu ke sana tahun Mei 2007...selama 4 ari 3 malam
bersama2 dengan kawan2 opis...seramai 12 orang
10 lelaki...pompuan nye cuma 2 org je...acu & Kak Mide

kami bertolak dari LCCT (sebab naik Air Asia) dalam pukul 12 tghari
masa tu tak salah acu tambang flight pegi balik dalam RM300
tak salah acu dalam 1 jam ++ kami dah sampai kat Airport Phuket

sampai sana,dah ada van yang menunggu..
our fren Mr Krishnan (baju merah depan) dah urus kan awal2
lagi tentang pengangkutan dari airport ke hotel
kami menginap di Phatong Bay Shore...dekat pantai Phatong
salah satu pantai yg terlibat masa tsunami dulu...

harga untuk 1 bilik dalam RM300...twin sharing
so, bahagi 2 kira sorang RM150 la...hotel taraf 3 star

ari pertama di Phuket,ada lah aktiviti bebas
kami jalan2 je dulu sekitar pantai Phatong
keadaan dah banyak membangun
segala bangunan & hotel yg musnah masa tsunami
semua dah dibaiki & dah cantik pun sekarang nie

nie acu & Kak Mide bergambar di depan papan tanda Tsunami Guidelines apa yg perlu
pelancong laku kan sekira nye berlaku tsunami

nie lak gambar acu & sorang kawan dari Finland..dah lupa le nama dia
binatang yg utama di sini ialah anjing
siap ada tugu besar lagi untuk si anjing nie

sambil2 jalan tu kami singgah ke travel agen yg ada

untuk cari pakej yg menarik yg ditawar kan untuk melawat ke pulau2
sekitar phuket nie...terutama nye Phi Phi Island

cari punya cari kami dapat pakej yg menarik berharga dalam RM120
RM120 tu termasuk Phi Phi Island & 5 pulau lagi..acu lupa nama pulau lain tu
nie travel agen Islam...so,di jamin makanan nye halal
kami pilih untuk naik speedbot sebab nak hampir dengan pantai
if pilih cruise, kapal tu cuma berlabuh dari jauh sebab besar
so, tak leh nak hampiri pantai...

lepas dah setel untuk aktiviti esok, kami balik ke hotel
tak sabar nak tengok aktiviti malam nie...hehehhee
lepas maghrib, kami semua berjanji kat lobi dalam pukul 8
sebab nak pi dinner dulu...

kami dinner di sebuah gerai makan berhampiran dengan hotel kami
gerai makan nie milik rakyat malaysia...suami org kelantan isteri thailand
makanan nye sangat la sedap & murah...

menu utama mesti la ikan...memang rugi if tak order ikan
sangat sedap isteri dia masak...
sambil tunggu makanan sampai
ada le gadis2 siam datang jual barang kat pelancong nie
salah sorang nye minah nie la...lupa lak nama dia

dia nie jual pelbagai jenis aksesori...ada gelang...subang..dll
harga pun not bad la..dalam RM5 je...
tapi disebabkan kawan2 acu amik banyak..acu try minta kurang
memula dia tak nak kurang kan...jual mahal
tapi pujuk punya pujuk dapat gak kurang walau pun dgn berat ati
sebab tu gambar tu muka dia tak cun...hehehehe

peniaga2 kat Phuket nie diaorg tak suka orang mesia
nak tau kenapa?
kata nye org mesia kedekut...tak de duit
iskh...mulut tak de insurans betul la...

nak tau kenapa diaorg cakap kedekut???
sebab nye org mesia suka tawar menawar...tawar harga serendah mungkin
ye la...bayang kan la acu bagi contoh
ada handbag yg acu sangat suka..niat asal nak beli
tapi harga nye melambung tinggi..jauh lebih mahal di mesia
if di mesia RM30 dah boley dapat..kat sana jgn mimpi le

abis makan kami pi le jalan ke Bangla Road...
ha...nie la tempat yg acu tunggu2...hehehhee
kat Bangla Road nie segala aktiviti 18SX semua nye ada
ada Kabaret Show (nie show pondan)
ada Tiger Show (fully naked real pompuan)
ada pub yg menyedia kan GRO pompuan tulen
ada gak pub yg menyedia kan GRO pondan...
apa je nak semua ada...


jujur cakap, acu memang berminat nak tengok Tiger Show tu
sebab nye nak tengok apa keseronokkan nye Tiger Show
dah cakap dengan kawan2 lelaki acu nak ikut diaorg...hehhehe
tapi memandangkan acu hormat dengan Kak Mide
maka nye tak de la acu masuk..walau dalam ati nie membuak2
perasaan nye nak masuk...tiket dia dalam RM30..
nasib baik tak masuk kan...kalau tak buat tambah dosa je :-D

menurut peniaga2 kat situ, Bangla Road nie merupakan salah satu tempat
yg teruk dilanda tsunami....emmm...
melihat pada aktiviti yg ada tak mustahil perkara tersbut berlaku

selesai tawaf Bangla Road tu, kami singgah tempat mengurut
acu & beberapa orang kawan kecuali Kak Mide try Thai Massage nie
perghhh!!! memang best....harga untuk urut satu badan RM30 je
acu sampai tertido...hahahahaa...sebab sedap kena urut
malam tu memang tido dengan lena nye

esok nye, lepas bekpes..oh ye bekpes nye kat hotel je
kami bertolak ke jeti untuk naik bot ke Phi Phi Island

naik speed bot nie dalam masa lbh kurang 1 jam untuk sampai ke pulau
takut...tu perasaan acu walau pun takut tetap menten comei...hehhehee
takut tu sebab nye acu tak pandai berenang...(malu nye saya..hehehe)

korang enjoy le some view kat pulau di sana...
tiada ungkapan lain yg sesuai selain dari ungkapan....sangat cantik

kira siang ari tu...dari pagi hingga petang aktiviti kami mengelilingi pulau
puas ati...sangat puas ati...kami sungguh2 enjoy kat sana...
kami sampai ke hotel dalam pukul 5 petang dah...
nie acu bergambar dengan Tony..tour guide pulau

balik hotel...memang lepak gile...penat...
rehat kejap lepas tu layan mandi kolam kat hotel
lepas maghrib, kami keluar makan lepas tu semua balik ke hotel semula
rehat kejap...tapi acu tak terus balik
acu bgtau Kak Mide..acu nak ke salon...
dah lama sangat acu teringin nak buat rambut acu ala2 rappers kulit itam

disebab kan harga nye teramat la murah berbanding kat mesia
maka acu tak mau lepas kan peluang yg ada...
acu ke salon yg dekat dengan hotel (sorang diri je tau...)
hampir 2 jam tugas mendandan rambut acu baru selesai
dandanan dilakukan oleh 2 org pekerja salon...
sakit montot sebab lama sangat duduk...
tapi hasil nye...acu memang puas ati...

malam tu kami cuma kuar jalan2 je...
sekali lagi acu ke Thai Massage..tapi kali nie acu cuma urut kaki je
sebab siang tu masa kat pulau acu terjatuh masa terjun dari bot...
adui...bayang kan le budak obesiti nie jatuh..macam nangka busuk le jadi nye
malam nye tido dengan lena sekali

hari ketiga kami nye aktiviti mengelilingi Phuket...
antara nye kami ke Pantai Kata, kilang gajus,kilang mutiara, kilang tshirt & bandar
semua tempat untuk shopping je la...

ha...nie le rupa rambut baru acu...i love it very much

setiap tempat yg kami singgah, acu beli sikit buah tangan bawa balik
paling banyak shopping kat bandar..beli souvenir utk family & my fruitheart...

nie malam last kami di Phuket...esok tghari kami dah nak balik ke KL..uhuk..
kira nye malam last untuk melawat Bangla Road la...hahahhahaa
dan malam tu gak kami melawat ke Jangceylon...sebuah shopping complex di Phatong
acu nie menjadi pilihan kawan2 acu untuk jadi medium tawar menawar...
biasa nye acu akan try dpt kan juga harga yg diaorg nak...selalu nye berjaya le..

gambar yg nie acu paling suka...hahahaha
acu bersama dengan pondan2 kabaret....sexy u....
Bro DJ EPOI...gua tau lu sure suka dgn pondan2 kabaret nie kan??muahahha

tamat aktiviti malam tu...balik pack barang sebab esok tghari dah nak checkout

esok nye pagi2 tu lepas bekpes kami keluar jalan2 ke pantai Phatong utk kali terakhir
sambil bergambar sekeping dua...ada kawan acu yg amik kesempatan mandi

dalam pukul 12, ada van datang amik kitaorang
sebelum bertolak balik kami singgah makan kat restoran Hakem..
lepas makan solat zohor dulu...flight kami dalam pukul 4petang
sambil tu sempat acu snap gambar dengan polis Phuket
seriyus la abg polis nie...takut nye saya...hehehheehe

lepas tu terus gerak ke airport...lepak kat sana...sambil bergambar...

sambil minum kopi...

ada tokoh jadi waitres siam tak???
hehehee...nie amik order diaorg masa lepak kat airport
pukul 4 kami naik flight....

babai Phuket....ada rezeki, umur panjang nanti acu sampai lagi...

11 xoxo:

erisya nor said...

acu best nyer...camner nak booking hotel tuh? baper tambang ke sana? ehem!masa ke haadyai pun kak erisya ke tiger show tapi tarian kebudayaan mak nyah...lawa giler! kalah kita yang ori ni! mereka menari tarian negara2 asean....tapi yg tak bestnyer..di akhir show pameran pelacur2 belasan tahun....untuk dipilih oleh lelaki2 yang menonton show tadi.

Dj Epoi said...

Yeszaaaaaaaaa Gua 1st

Walaweiiiiiiii Lu kutuk Gua eik Acu........takpa ...takpaaaaaaa!!!

Huihhhhhh jangan ler cakap macam tuh ...buat malu gua siut...
Semua tempat yang Acu..G semua Gua g.., Tapi satu tempat eheeem-eheeeeem yang Lu tak pergi Gua redah!!!! HAHAAHAHAH....

Memang gila abis waktu Gua g sana dulu........,Acu waktu Gua shopping2 dulu.....Gua lawan tukaw calculator ngn sipeniaga heheheh pasal diaorang tak reti nak comunicate ngn kita...lawak gila babai nyer lah ...

Nanti Gua carik balik gambow Gua ngn Ziana Zain Thailand heheheh ader lagi ker tak ? entah2 dah kena Bakar/Koyakkan ngn bini Gua heheehehehh......
Gua Layanzzzzzzzz Entry nih hahah!!!

aramis2177 said...

Woh Datin......
sakan nooo hang enjot kat phuket tuh!iskkkk...iskkk...awat hang xlayan mandi pantai dia...aku ni kalau bab2 pantai nih aku sukanyaaaaa.......hmm....bila laa nak sampai lg kat sana....nanti2 aku blk mesia laa kita pi naa....

aramis2177 said...

Woh Datin......
sakan nooo hang enjot kat phuket tuh!iskkkk...iskkk...awat hang xlayan mandi pantai dia...aku ni kalau bab2 pantai nih aku sukanyaaaaa.......hmm....bila laa nak sampai lg kat sana....nanti2 aku blk mesia laa kita pi naa....

@cu SaYaNg said...

kak erisya::
tambang flight airasia=RM300 time promosi jual murah...

if nak booking hotel tu,akak boley booking online http://www.sawadee.com/hotel/676112-rates.html


bro DJ Epoi::
acu dah agak dah..bor sure suka nye entry nie...hahahahhaa...aduhhh acu mmg frust aaa x dpt masuk situ...
next time if ada rezeki ke sana lg, acu nak masuk gak..hehehhee

tawar menawar guna calcutor tu standard aaaa bro...mana2 acu travel pun calculator tu antara alat terpenting...hahahhaa..even ke paris pun communicate guna calculator sbb diaorg tak pandai ckp omputih....hahahhaa...very teruk...


Aramis::
memang enjoy la puan sri oi..
iskh apa lak tak mandi..aku mandi kat phi phi island..cuma tak kan nak letak gambaq mandi kat dlm nie..malu i...hehehhee

nurdaniella said...

acu, seronoknya dapat melancong ke luar negara.. bila la dapat menjejakkan kaki akak ke sana agaknya.. huhu..

@cu SaYaNg said...

seronok sbb dpt tgk budaya org..
;-)

Dj Epoi said...

Acu .g masuk blog Gua
Ambik Lu nyer Award!!!
K Tq

@cu SaYaNg said...

dah amik dah..tq..tq

Linda Latip said...

hamboi..jalan aje..bagus² smntra bujang ni jln puaih² dh kawen naty nk bekepittt aje..nk jln pn ssh..ahaha

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優