Followers

Tunjukkan Rasa Sayang Anda

Monday, March 23, 2009

Wahai kawan2...kakak2...adik2..abang2 sekelian alam...
dah register ke belum?
acu dah register....

kalau anda sayang kan bumi anda....sila lah layari http://www.earthhour.org/malaysia
sekarang jugak!!!!

jangan lupa tau 28 MAC 2009
8.30 - 9.30 malam
padam kan semua lampu
bergelap cuma satu jam je...

tunjuk kan lah rasa sayang anda itu
selamat kan lah BUMI kita!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOT Kah Saya???

Sunday, March 22, 2009

mai kita layan tagged dari pn farah nie

Do You Think You Are Hot?
emm...hot kah acu?pada pemikiran acu yg cetek nie kan
sepoyo2 nye acu cakap YES! acu seorang yg hot...hahahaha
terutama nye bila acu dalam pakaian berwarna itam


Upload gambar kegemaran anda?
nie la my feveret pic


Kenapa anda suka gambar ini?
emm...nape ek...
mungkin acu nampak hot kot dalam gambar nie
hahahahaa....macam poyo je...
apa yg pasti acu sgt suka gambar nie walau pun tanpa apa2 sebab
gambar yg di snap oleh my opismet fety di Botanical Garden, Putrajaya
and insyaAllah it'll be my big poster dalam bilik acu
nanti dah siap acu publish kan ye ;-)


Bila kali terakhir makan pizza?

kali terakhir acu makan pizza kat Jack's Place
kat One Utama...pada bulan posa thn lepas 09-09-2008
aduihhh...terliuq la pulak tengok pizza tu...nyummy kan?
try la...lebih sedap dari Pizza Hut


Lagu terakhir yg anda dengar?
opick = Bila Waktu Telah Berakhir


Apa yg sedang anda buat selain dari selesaikan tag ini?
Chatting dengan kawan lama acu
jai


Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
kawan2 sekolah perlis :: dik mi / salmi
kawan2 sekolah teknik :: sofia / salmi / piah
kawan2 universiti :: piah / sofia
kawan2 opis :: p / pia / piah / sofi / sofia
family :: yang / salmi / acu / maksu

macam2 org panggil...acu suka semua nye asal kan ia nye
menunjuk kan diri acu


Tag lagi 6 org *soalan seterusnya ada kaitan dgn org yg anda tag!
untuk yg nie, acu stop kat sini je
sebab acu tau ramai yg tak suka kena tagged nie
(tapi acu suka...hehehhee)
jadi tiada la jawapan untuk soalan seterus nye ye Pn Farah sayang...


sekian, terima kasih >:D<

SisterHood Award


Thanks to kak daniel bg award nie...
ekceli nie second time acu dapat award nie
sebelum nie my fren farah dah bagi kat acu dah
emmm...acu stop award nie smp sini je la ek
sebab acu rasa dah ramai yg dah dapat dah award nie
thank you so much akak
luv u >:D<

KiPPas

Friday, March 20, 2009

Pagi tadi acu keluar rumah pukul 7.30am
singgah isi minyak jap kat Shell & beli 1 lagi keta ferari
tambah kan koleksi yg sedia ada..hehehehe
terus bergerak ke Hentian Bas Kajang
mau ke mana cik acu???
remember acu cakap nak pi renew my passport?
so, acu pi Jabatan Imigresen Kajang la

nak cite nie...acu tak puas ati sikit nie
bayang kan la...acu dah bayar singgit utk beli borang nie

bukan masalah kena bayar singgit tu...
apa sangat la singgit tu kan...
dah beli borang pastu penat mengisi lak kan

pastu dah penat beratur utk amik nombor giliran ni kan

masa kat kaunter amik nombor giliran nie la
staf kat kaunter tu cakap kat acu

"Dah cuba renew pasport nie kat mesin ke?"

"mesin kat mana?tak nampak pun.."

"ada kat tepi belakang sana...(sambil tunjuk kan arah nye..)
kalau renew kat sana cepat sikit. akak cuba la renew kat sana dulu
kalau tak boleh baru akak tunggu nombor giliran akak nie di panggil"

Ya Allah...selepas lebih 30minit beratur nak amik nombor tu
baru tau ada cara yg lebih mudah...
tak ke rasa sakit ati menunggu....cis!!

acu pun pi la ikut arah yg dia cakap kan tadi tu
masa acu sampai ada 3 orang je tengah beratur nak guna mesin tu
diaorg pun tak puas ati gak sebab lambat cakap
lepas isi borang baru orang kaunter tu cakap

sepatut nye diaorg kena tulis banner besar2 tempek kat situ
bgtau sesapa yg nak renew pasport pegi je kat belakang tu
tak yah susah2 beli borang & beratur amik nombor giliran
if mesin tu problem baru le guna manually macam tu
hampeh betul la...

acu nak cite pasal mesin imigresen nie lak...
for those yg nak renew pasport..and pasport nye yg baru nye
maksud acu yg ada cip nye...boleh guna mesin nie je
ringkas & cepat...

nama sistem nie ialah Kiosk Pembaharuan Pasport @ KiPPas
sangat senang...follow je step yg tertulis di skrin tu
bayar pun kat mesin nie gak
dalam masa 2 jam pasport dah boleh di ambil...

memandang kan pasport acu siap pukul 10.30
maka acu pun pi la cari kedai untuk bersantap dulu
acu bekpes bihun sup & milo ais kat kedai nie

lama gak acu lepak kat kedai nie sambil tengok orang lalu lalang
lepas dah boring tu, acu beli paper pastu pi lepak dalam keta

dalam pukul 10.15 acu pun naik semula ke Jabatan Imigresen tu
terus bawa resit yg diprint oleh KiPPas tadi ke kaunter untuk amik nombor giliran
tunggu sekejap je, nombor acu pun dipanggil
jeng..jeng..jeng...dah siap pasport baru acu yg akan tamat pada 2014 nanti

maka dengan itu tamat lah sudah riwayat pasport lama acu...ahaks...
sayang betul tengok pasport tu...maklum le my first pasport
baru guna 6 pages banyak lagi ruang kosong...huhuhu...

dah ada pasport nie baru le boley pi holiday...yahoooooooooooo........
destinasi ke mana tu TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Ahlan Wasahlan...

Monday, March 16, 2009

Ingat tak acu bgtau aritu yg acu teringin nak makan makanan Arab?
Alhamdulillah ari nie hasrat acu tu tercapai...ahaks...


ring...ring.. (henpon ku berbunyi..)

Dia:: ada kat ne?

Acu:: kat opis le...nape?

Dia:: bz tak ari nie?

Acu:: tak de la sangat...biasa je

Dia:: jom pi makan kat restoran arab tu...

Acu:: yg kat Sri Petaling tu ke?

Dia:: a'ah...jumpa kat sana...

Acu:: wah!!! best nye...ok..


maka, acu tanpa perlu membuang banyak masa lagi
cargas terus ke restoran yg di maksud kan itu...
on the way nak ke sana tadi, hujan la pulak...
tapi tak pe...hujan rezeki...nyum..nyum...hehehehe

acu sampai sana dalam pukul 1...
dia lum sampai lagi so, acu masuk dulu cari tempat
harap-harap tu tak ramai le orang...
and Alhamdulillah memang tak ramai pun
masa acu masuk tu ada 3 kumpulan je
mungkin sebab belum gaji kot
sebab tu tak de orang....

oppsss!! lupa lak nak bagitau nama restoran tu ek...
acu makan kat sini

nampak tak signboard tu?
tak nampak??? emm....nie nama restoran nye


Al Diafah nie one of our feveret arabian cuisine yg both of us suka makan
suka nye saya...hehehehe...
lambat pulak la dia sampai...dah tak sabar nak mengorder nie...

sementara tunggu dia, acu dihidangkan dengan minuman selamat datang nie
arabic coffee...emm...kopi nie for those yg tak suka herba or rempah
memang tak tertelan la...termasuk la si dia nie
bau herba kopi nie memang kuat...

memandangkan dia tak suka, maka nye acu le yg tolong abis kan part dia
hehehhee...acu nie telan je walaupun bau kopi tu busuk...

tadi dia order Kabsa Rice With Chicken

Kabsa rice nie ala2 nasi tomato...sedap...
lebih sedap daripada beriani kat Diafah nie...
satu pinggan nasi tu boley makan 2 org
untuk sesapa yg tak banyak makan le
dia nie sekali hadap je..hahahhaha

acu lak order Macaroni With Tuna

dan juga Fried Chicken nie...

fried chicken dimakan dengan roti arab nie

sedap tau roti arab bila makan dengan fried chicken tu...best...
roti arab tu ada 3 keping...acu yg abis kan...hahahaha
sudah nye macaroni tuna tu acu pack bawa balik
sebab dah tak leh nak masuk lagi dah...perut dah full!!!

pencuci mulut dia sediakan ala-ala cup cake nie

rasa nye sama je macam bahulu tapi sedikit keras compare dgn bahulu kita
mungkin bahulu arab jenis keras kot...ntah le...atau diaorang tersalah adunan
pukul 2 lebih kami abis makan pastu terus le balik ke opis masing-masing....

Thank you very much Yang...puas ati dapat makan semua tu...

Tahniah Ijad & Pasangan

Ari ahad semalam acu kena keje
kebetulan nye lak ada kenduri kat Tanjung Karang
kerani kat opis acu kawin...nama dia ijad
jadi, acu pun deal dgn abg din, ikhwan, che nah & kak wan
nak gerak sama2 ke Tanjung Karang tu...

lepas keje dalam 3.15 tu kami gerak dari opis
ikhwan amik kami semua kat opis...
pi dengan keta dia je...

acu & che nah sempat bergambar sementara tunggu ikhwan datang

perjalanan memakan masa hampir 2 jam
kami sampai sana dah dekat pukul 5 dah...
orang dah sibuk mengemas dah...hehehehe
tapi nasib baik le masih ada lagi makanan kenduri nye

sampai2 je terus tuju tempat makan...
perut masing2 dah keluar macam2 nyanyian dah...
makanan nye pulak teramat la menyelerakan
terutama nye pecal...adus....
acu nie memang hantu pecal...suka sangat2
lauk pauk dia semua nye ayam...ayam pedas, ayam goreng & ayam kurma
cuma sup babat je yang lain sikit...

tau tak apa itu sup babat?
sup babat tu sup kulit lembu...
tapi bukan le kulit lembu yg warna coklat tu...
nie isi di bawah lapisan kulit coklat tu la...
tapi acu tak rasa pun sup tu sebab isi nye dah abis
yg tinggal cuma kuah nye je...

kudapan nye pun banyak
macam-macam ada....
ada rempeyek...ada tumpi...ada tapai pulut
ada kerepek ubi pedas...ada agar-agar merah & ijau
ada kek...ada kerepek kacang dal..ada pelbagai jenis kerepek pisang
ada kuih koci...pastu ada keropok apa ntah nama dia
yg dibuat daripada nasi kering pastu digoreng...

kami lepak sana sampai pukul 6.30
lepas solat asar, bergambar jap dengan pengantin nye walaupun
dah tak berbaju pengantin...tak kisah lah....
yg penting seri pengantin tu tetap menten....

dalam 6.30 baru kami gerak balik....
thank you to ijad & family atas bekalan yg dibungkus kan untuk kami semua
buat susah-susah je....hahahahaha

pastu kan nak cerita...masa on the way balik tu
acu lupa lak nama tempat nye
ari mendung nak ujan
acu tengok kejadian alam sekeliling nye..Subhanallah...acu rasa ganjil
acu belum pernah lagi tengok keadaan yg sedemikian

langit diselaputi awan mendung...menanda kan ari nak ujan
pastu sebahagian pokok2 nie masih di sinari matahari
dan sebahagian lagi dah dilitupi awan mendung
pokok2 tu nampak seperti emas....
sangat cantik permandangan masa tu....
indah nye kejadian Allah...

Pelaris Makan Diri

Friday, March 13, 2009

Ya Allah...korang baca tak paper metro ari nie?
eeeee.....sedih..marah...geram...semua perasaan ada
kisah pompuan yg menjahanam kan kaum nye sendiri
selepas terjerat dengan bomoh...

nie acu paste artikel dalam metro tu

Pelaris makan diri

PETALING JAYA: Dia cuma mahu mendapatkan pelaris daripada
seorang bomoh warga asing bagi memajukan perniagaan
kedai makan yang baru diusahanya bersama suami.

Wanita beranak lima itu tidak menyangka bomoh terbabit sebenarnya
pakar pembelit yang mampu memperalatkan pelanggan menurut perintahnya.

Ketika berurusan mendapatkan pelaris, mangsa berusia 42 tahun bukan
saja diarah membekalkan gadis jelita untuk menjerat lelaki kaya dan
dijadikan hamba seks bomoh itu, malah menjadi punca dia bercerai dengan suami.

Mengimbas peristiwa hitam itu, mangsa yang mahu dikenali sebagai Rasyidah,
berkata dia bersama suami berjumpa bomoh berkenaan, Mac tahun lalu,
ketika baru memulakan perniagaan kedai makan.

“Apabila mendapat tahu bomoh itu boleh menyediakan pelaris, kami bertemunya.
Dia memberikan tiga botol minyak pelaris setiap satu berharga RM240.

“Kami diminta mencampurkannya dalam air mandian yang didakwa bomoh itu
boleh menyebabkan kami kelihatan berseri, sekali gus
menarik minat pelanggan ke gerai,” katanya.

Bagaimanapun, beberapa minggu selepas pertemuan itu, sikap Rasyidah
berubah menjadi terlalu bencikan suami dan sering teringatkan bomoh terbabit.

Pertengkaran demi pertengkaran akhirnya menyebabkan mereka bercerai,
September tahun lalu.

Bomoh itu menabur kata-kata manis mengajak Rasyidah berkahwin.

“Disebabkan saya enggan berkahwin dengannya, saya diikat dengan
sumpahan supaya memperkenalkan gadis jelita kepada bomoh itu
untuk ditidurinya selain menjerat lelaki kaya.

“Saya memperkenalkan enam gadis, termasuk dua rakan sekerja
berusia 22 hingga 36 tahun. Mereka diperbodohkan dan menjadi tempat
melampiaskan nafsu serakah lelaki terbabit,” katanya.


Menurut Rasyidah, bekas suaminya tidak putus-putus bersolat memohon
pertolongan Allah membuatkannya menyedari melakukan dosa besar
menganiaya gadis terbabit.

“Bekas suami turut berjumpa beberapa ustaz dalam usaha memulihkan
saya daripada sihir serta kembali kepada keluarga,” katanya yang sudah
merujuk dengan suaminya pada 2 Februari lalu.

Rasyidah bersyukur suaminya masih mahu menerimanya walaupun dia
mengaku segala perbuatan buruk dengan bomoh terbabit, termasuk terlanjur.

Kini, dia dihantui penyesalan amat sangat kerana tindakan memperkenalkan
enam gadis kepada bomoh itu menyebabkan mereka menjadi hamba
seks selain diperalatkan menjerat lelaki kaya dengan keuntungan
diberikan kepada lelaki terbabit.

Berikutan itu, dia bertekad membongkar keburukan bomoh berkenaan
sehingga diugut lelaki asing itu.

Ini membuatkan Rashidah membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul.

“Bomoh itu mengugut akan memusnahkan kehidupan saya sama ada
cara ‘kasar atau halus’ tapi saya tidak gentar dan mengatakan kepadanya saya
hidup dan mati kerana kekuasaan Allah.

“Hampir setiap malam saya menangis mengenangkan perbuatan syirik
dan keji sebelum ini. Saya berdoa semoga Allah mengampunkan dosa saya serta
memberikan balasan setimpal kepada bomoh itu,” katanya yang tidak mahu
lagi berurusan dengan sebarang bomoh.

Dia cuba menyelamatkan keenam-enam gadis terbabit, tetapi hingga kini gagal
disebabkan pengaruh bomoh itu masih kuat menyelubungi mereka.

ntah la ek...mungkin masa dia lakukan perbuatan tu dia dalam keadaan tak sedar
di bawah pengaruh bomoh tu agak nye
tapi sedih nye acu kenang kan nasib kawan2 dia yg dijadi kan mangsa bomoh tu
dia tak pe lah dapat rujuk semula dgn suami dia


tapi diaorang tu????kesian nye.......

Bosan

Petang nie acu nak pi kedai gambar
nak pegi tangkap gambar...
mesti le tangkap gambar dah pi kedai gambar
tak kan nak tangkap rama-rama lak...

acu nak tangkap gambar untuk buat passport
passport acu dah expired...

uiks..mana mau pegi??
acu nak pi bercuti...

bercuti ke mana???
ada le...mana boleh bgtau sekarang...
kena tungggguuuuuuuuuuuuu....


p/s::sebenar nye tengah bosan...

Pasang Lagi Satu???

Thursday, March 12, 2009

Tak sangka ek...dalam diam2 Salih Yaacob nak "pasang" satu lagi..hehehe
dengar cite nye nak kawin dgn anak Tan Sri...huh..bukan calang2 orang tu
muda lagi le...around 29thn...
umo Salih nie if tak salah acu 48thn kot...

Kalau betul Salih kawin dengan anak Tan Sri tu, mean Salih dah ada 4 isteri le...
uish...dahsyat tu....hehhehehee
apa yg acu baca dalam paper ahad lepas, pompuan tu
ada lah anak tunggal Tan Sri tu..
pompuan tu pun seorang usahawan...ada byk cawangan
restoran kat beberapa negeri...masyukkkkkkkkkkkk....hehehehee

permulaan perkenalan diaorang nie bermula
masa Salih on air kat radio Sinar
pompuan ni salah sorang pendengar Sinar...
dia sangat suka celoteh Salih kat Sinar Pagi
disebabkan minat, dia call stesen radio tu untuk borak...
tak sangka lak diaorang sempat tukar2 no phone
pastu terus jumpa pastu terus luahkan hasrat nak kawin...

macam tu le cite nye.....
ada sesapa yg mempunyai hasrat murni mcm Salih tu?
hehehehehee....

Jom Tambah Kalori Lagi

Wednesday, March 11, 2009

Hah...ari nie acu dah keje!!!
hehehee...acu cuti semalam
cuti balik kampung...jumaat smpai le selasa
best nye...dah lama tak balik...

puas dapat berehat kat kampung
tak de ke mana2...betul2 mengabis kan masa kat umah mak
dapat makan masakan mak...sedap nye....
dah lama acu tak makan nasi, balik umah tak tahan godaan

acu balik sini pagi semalam...naik bas pukul 12tghari dr kampung
punye la lembab bas nie, acu sampai KL pukul 6petang..
huh...sakit pinggang dok lama2
dah le tak berenti makan....lapo gile...
mengong betul la drebar bas nie...

sampai je KL, si dia amik acu terus acu ajak p makan
tak tahan siot...lapar gile...
niat ati nak ajak dia makan kat
Al Rawsha
tapi memandangkan semua jalan penuh sesak
acu ajak dia singgah KLCC...
teringin nak makan kat Restoran Cabai...

nasib baik le orang tak ramai...
tak yah nak tunggu terus dapat tempat duduk
kami duduk kat tepi tingkap
nak tengok view sambil kunyah2...hehehhe

sambil tunggu dia buat pilihan untuk santapan dia
acu dok layan amik gambar water fountain kat bawah




acu tak yah nak pening2 pikir menu nye
sebab dah set dah dalam pala otak nie apa yg nak di ngap

emm....malam tadi acu order Classic Nachos as appetizer


dan main corse acu Chicken Club Tacos


tapi acu makan tak abis pun
cuma makan 1 ketul je roti pita tu...selebih nye acu bawa balik
termasuk le dgn steam vegie tu...kenyang..
cuma abis kan fries je...

dia lak order Grilled Chicken

dan Brownies Ice Cream sebagai penambah kalori...hahahahaha



lepas makan, antar dia balik...
acu terus balik umah...
emm....rindu nye kampung...rindu nye kat mak
terasa nak balik lagi....uhuk...

This Is How Cover Girl Shot Done..

Friday, March 6, 2009

Kereta Baru

Petang semalam seperti yg diberitahu
acu ke KL lepas opis...
tapi niat asal nak amik wife Mat terpaksa dibatalkan
sebab kursus nye abis lambat...
jadi acu ke KL sorang diri...pukul 6 lebih baru acu gerak dari rumah
wife dia akan terus ke Ikea dengan member dia

so, sampai kat KL si dia datang dengan Mat naik kereta baru
wah..wah...besar bagak...hahahaha
nak tau keta apa?
emm...Mat beli keta Toyoto Fortuner



lepas amik acu..terus kami gerak ke hotel Mat menginap...

setel apa yg patut, makan kek yg acu beli pastu baru gerak ke Ikea
syok nye naik keta baru...masih bau kedai lagi...hehehehe


kami sampai kat Ikea dalam 8.50
Mat call wife dia...tanya ada kat mana
sementara tunggu dia sampai, kami lepak kat Ikea restaurant
layan perut dulu...
saje je ajak Mat makan kat sini sebab nie 1st time Mat datang Ikea

acu makan salmon


dia makan meatball


Mat makan chicken


pastu kami order chicken wing untuk dinikmati bersama2...


masa tengah makan tu wife Mat cakap dah sampai
dia nak jalan2 kat Ikea tu ditemani kawan dia
maka nye acu lepak je la sama dgn diaorng nie

pelik kan acu tak shopping?
ya...acu pun pelik..acu boley tak shopping walau satu barang pun semalam
dah le Ikea tengah SALE lak tu...
nak tau sebab apa?
sebab nye, time tu dah pukul 9
semalam kan ari kamis..ari kamis Ikea tutup pukul 10
jadi gedebuk gedebak ada lebih kurang 1 jam je untuk shopping

acu malas nak rushing...
lagi pun SALE Ikea tu abis 22-03-2009
acu ada banyak lagi masa nak shopping
acu boleh datang semua la kemudian
sebab tu la semalam acu langsung tak tawaf Ikea tu
dia pun macam pelik bila acu tak nak masuk tawaf..hehehe

pukul 10 lebih baru wife dia keluar
tapi tak banyak pun dia shopping
rupa2 nye kawan dia cancel nak teman dia shopping
so, dia tak tau nak jalan2 kat dalam tu sorang
lor...sian nye...nape la dia tak bgtau Mat yg dia jalan sorang2
kalau dia cakap awal2 boley acu teman kan dia

emm...tak pe la Fini
tak de rezeki...next time datang i'Allah acu teman kan
semalam pun acu bagi buku katalog Ikea 2009
untuk Fini belek2 apa yg dia nak...

lepas tu kami gerak balik...
singgah minum jap kat Pelita Jalan Ampang
dalam pukul 11.40 baru Mat antar ke tempat acu park kereta
acu sampai rumah pukul 12 lebih...
terus acu zzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZ..penat!!!

Lunch...

Thursday, March 5, 2009

Tengahari tadi acu kuar lunch dengan kawan acu; Noi
kami kuar lunch kat JM Beriani di Bangi...
pukul 12.50 acu amik dia kat fakulti dia pastu terus gerak ke sana
sebenar nye kami ada janji dengan uncle Zamani..

uiks..sapa lak uncle Zamani nie?
penyanyi Zamani tu ke?
iskh...tak kan la kan...kalau penyanyi tu mesti le abang Zamani
hehehhee...betul tak??
jgn marah ye uncle...gurau je
uncle pun muda lagi...boley lagi di panggil abg...hehehehe

uncle Zamani nie acu kenal masa thn 2005..
masa tu kami sama2 pegi Biro Tatanegara a.k.a BTN kat Meru
dia sama group dengan acu & Noi...
persahabatan kami nie bermula di situ & Alhamdulillah kekal hingga sekarang
tapi biasa le tenggelam timbul...kadang2 lost contact gak

tapi ari nie..ntah apa mimpi dia tetiba je pagi tadi dia ym acu
ajak keluar lunch...memula tak set pun ari nie
tapi dia call Noi, kebetulan Noi free ari nie (minah nie selalu bz)
so, Noi terus setting lunch tghari nie kat JM Beriani
both of them memang suka beriani...acu ikut je la

nie le rupa uncle Zamani

sori le acu lupa lak nak snap gambar noi...hehehehe
sebab perut dah lapar....
kami sampai je sana, uncle dah siap sedia tunggu
orang tak ramai sangat sebab ari ujan

waitress datang terus je amik order
tak de pikir panjang nye...masing2 dah set apa nak makan
diaorang order nasi beriani kambing


acu lak order mee bandung muar...


side order kami rojak petis


dan tauhu bakar


untuk minuman 3 of us order air bandung...sama lak selera nye..hehehhee


lepak kat situ sampai pukul 2 lebih
tak lama sangat sebab waktu lunch kan 1 jam je
uncle yg byk bercerita...dia nie memang seorang peramah
lunch ari nie uncle yg belanja...
thanks a lot uncle...nanti belanja lagi ye...hehehhee

Noi balik sama uncle sebab uncle nak singgah fakulti Noi
acu lak balik sendirian....
memandang kan petang nie acu nak ke KL
so, on the way balik tu acu singgah jap kat
L Apperanti Deli
nak beli kek untuk si dia...

acu beli kan dia 3 ketul carrot kek


2 ketul coklat cheese kek


dan seketul green tea tiramisu kek


kami memang suka tiramisu tapi green tea tiramisu nie belum penah try
sebab tu acu beli seketul je...if sedap next time boley beli lagi...
acu sampai opis hampir pukul 2.30