Followers

Open House Episode Dua

Monday, September 27, 2010

Sabtu:: 25 September

Lokasi:: Selayang
Tuan Tanah::
Mas Rohayu - x-schoolmet ASTECH

acu ke rumah Mas dengan Fiqa; anak sedara acu
menu utama nye mee kari...pastu sampingan nye kuih raya
menu istimewa dodol yang di import dari Pekan Rabu, Alor Setar
minah nie memang penggemar dodol Pekan Rabu
every year wajib dia oder dodol dari sana...

dari kiri:: Mas a.k.a tuan tanah, acu & wanie

lepas balik dari rumah Mas, acu singgah PAVILION
wah...beraya sampai ke PAVILION..ahaks
acu belanja Fiqa tengok wayang..cite MAGIKA..
not bad la cite nie...boley dilayan
elok sangat la bawa anak2 korang nonton...



Ahad:: 26 September 2010

Lokasi:: Seri Kembangan
Tuan Tanah::
En.Zamrin - officemate acu

Sebenar nye, tujuan acu ke rumah En.Zamrin nie untuk berurut
acu memang selalu berurut badan dengan wife dia; Kak Su
kebetulan pulak, lepas abis berurut tu ada sepupu dia datang
mak Kak Su masak kan nasi himpit + kuah kacang & kue teow goreng
so, acu pun join le beraya sama....hehehee

Lokasi :: Kajang
Tuan Tanah::
Pn. Sri Yanti - officemate + jiran tetangga apartment acu

Balik dari rumah En.Zamrin, acu bersih kan diri & tunaikan apa yang wajib
terus turun ke tingkat 5 pulak untuk beraya...
Sri masak kan nasi himpit + kuah lodeh & juga mee bandung
menu special nye sate yang di masak sendiri oleh ibu mertua kesayangan

lepak lama jugak sebab menunggu si Maziah sampai
mata acu dah hampir nak terlelap dah maklum le badan tengah sedap
baru lepas urut la katakan...

sori le Sri, sebab acu tak tolong apa2 pun...
ingat kan mengurut abis awal...tak sangka lak lama urut nye

Lokasi:: Pandan Indah
Tuan Tanah:: Kakcik Seroja - kenalan blogger

Alhamdulillah tercapai juga niat nak beraya di rumah Kakcik
acu bergerak ke KL jemput Kak Azie...jalan jam gile...
sampai kat kawasan rumah Kak Azie dah dekat pukul 9malam dah
nasib le tak susah sangat mencari rumah Kakcik dengan bantuan "telefonis"

menu utama Kakcik nasi himpit + kuah kacang & mee kari
menu istimewa nye tentu nye lah rendang ayam...
dah lama acu teringin nak makan rendang ayam Kakcik nie
maklum le selama nie asyik baca dalam blog dia je kan..hehehee

::gambar cilok dari blog kakcik::

bergerak balik dari rumah Kakcik pukul 11 malam
thanks to Abang Mus & Kakcik sebab hantar kan Kak Azie balik
and sori ya Kak Azie sebab acu tak hantar Kak Azie balik malam tadi

TERIMA KASIH daun keladi kepada semua tuan tanah
JANGAN serik JEMPUT LAGI ya...hehehehee


0 xoxo: