Followers

Food Walk:: Makan ke Melantak??

Thursday, May 31, 2012

Dah lama acu tak buat review pasal makanan
memandangkan cerita Umrah dah sampai ke penghujung
so, boleh lah acu buat review makanan pulak :)

Pernah dengar nama Williams Corner?? atau Williams Mamak??
atau mungkin ada yang pernah mencuba makanan di sana
secara jujur nya acu tak pernah dengar pun nama Williams Corner nie
apa lagi lah mencuba makanan di sana

Tapi pertama kali diperkenalkan oleh EE bulan lepas
acu terus jatuh cinta dengan makanan di sana
sudah dua kali acu berkesempatan makan di Williams Corner

Biasa nya kalau kita ke mana-mana restoran
menu akan diberi pada kita dalam bentuk buku atau pun sekeping kertas
yang sudah di laminate kan??

Tapi di Williams Corner nie semua menu ditulis di blackboard
yang tertampal di dinding kedai

Photobucket
*acu amik gambar nie dari FB kawan acu*

Meh tengok apa yang acu dan EE makan ye...

Nie pilihan menu untuk kunjungan kami kali pertama

EE minum air tembikai laici...rasa tembikai dia pekat
memang puas hati minum

Photobucket

Chicken Chop...peha ayam yang tak di chop didatangkan
dengan set coleslaw dan kentang lenyek

Photobucket

emm...acu tak suggest kan la pada korang menu nie
rasa nya kurang sedap dan tak worth dengan harga yang dibayar
lebih sedap chicken chop di Station 21, Bangsar

Pernah minum air yang penuh sampah sarap nie?? hehehee

Photobucket

Nie antara air feveret kat Williams Corner nie
nama air nie Soda Hub (eh..ye ke?? lupa la..)
antara campuran yang ada dalam satu gelas tu
Air Ice Cream Soda + Lychee + Asam Boi + Daun Pudina + lemon + serai

Makanan pilihan acu Spaghetti Carbonara with Turkey Ham
nampak tak portion nya??? BESAR punya!!!

Photobucket

Sepinggan spaghetti nie cukup untuk dua atau tiga orang makan
memang sangat berbaloi dengan harga nya
rasanya pun sangat nyummy tapi acu lebih suka kalau carbonara tu lebih :)

Kemudian acu tambah lagi satu menu...Rissoto Seafood

Photobucket

Dalam sepinggan Rissoto nie ada empat jenis seafood
ada udang, sotong, salmon dan mussels
ditengah-tengah nya ada nasi herba

Banyak nya acu dan EE makan!!!

Eh...nanti la dulu
tak habis pun kami makan semua nie
penghabis nya air dan makanan nie di tapau :)


Kali kedua berpeluang ke sana acu dan EE order menu lain

Air pilihan EE..Kelapa Laut Longan

Photobucket

Air nie sangattttttttttttttt manis
sangat tidak sesuai untuk orang yang ada penyakit kencing manis

Acu minum Avocado Strawberry

Photobucket

Penggemar jus avocado atau jus Alpukat
acu suggest kan korang cuba air nie...sedap!

Mencuba menu baru yang acu lupa nama nya...heheheheee

Photobucket

Portion makanan nie sangattttttttttttttttttttttttt besar
sepinggan tu boleh di makan tiga hingga empat orang
dalam pinggan tu ada2 ketul grilled chicken + 5 batang satay ayam
dan 2 ketul lamb yang BESAR...sangat sesuai untuk penggemar lamb

Set ini didatangkan dengan Pesto Rice

Photobucket

Yang best nya, nasi tu boleh refill tanpa sebarang charge tambahan
acu siap refill pastu bungkus bawa balik...hahahahaa
makanan tu pun kami tapau bawa balik
tak habis pun dua orang makan.....kenyang!

Nak makan di sini kena datang dengan perut yang betul-betul kosong
baru lah dapat menikmati makanan nye dengan aman dan lazat sekali :)




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

14 xoxo:

kakcik said...

Mak baru je siapkan spaghetti bolognaise untuk petang ini - westernlah kononnya. :)

Daddy Ziyyad said...

pernah dgr, pernah baca, tapi masih belum sempat try makan kat sini :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

sedap nye mak!!!!

@cu SaYaNg said...

daddy ziyyad::

Pegi la try...rasa not bad tapi portion memang besar2 la..hehehee

gadisBunga said...

next time acu ajak kite! kite nak try avocado strobery!!!

@cu SaYaNg said...

GB::

insyaAllah :)

JunAina said...

Lain kali nak gi ajak akak skali...tapi air dia tu memang lain2 sangat nampak pun dah sedapkan?

Tergoda I...

ainnoraini said...

Semuanya nnpk sedap...menarik...tertarik..
Weiii tergoda bila nengoknyaa...

Azian Elias said...

YA ALLAH.. meriahnya food dia.. Suka bab air niii...

@cu SaYaNg said...

kak Junaina::

air soda hub memang sedap walau pun penuh dengan "sampah"...heheheee

@cu SaYaNg said...

kak ain::

da bomb semua nye kak...hehheeee

@cu SaYaNg said...

kak azian::

air tu memang sedap kak

Afasz said...

eh ni dekat kelana jaya kan????

jus alpokat tu bukan pekat ke???

Kella said...

wahh... telan liur la plak!!