Followers

Syawal #1

Monday, August 27, 2012

Seminggu cuti raya, blog nie pun turut bercuti gak
balik kampung memang susah nak update blog
sebab line internet tenat sangat

Orang dah lama bercerita kisah 1 Syawal
acu baru nak memulakan cerita
biar lah kan...nie blog acu
so, suka hati acu lah kan...hehehehee

1 Syawal tahun nie ramai saudara mara berkunjung ke rumah mak acu
balik saja dari Solat Sunat Raya
orang tak henti-henti datang ke rumah

Menu utama kami di pagi Syawal nie Mee Kari
tapi maaf lah terlupa nak snap gambar mee kari
sibuk sangat layan orang datang

Antara tetamu yang sempat singgah ke rumah pada 1 Syawal

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tukang buat air kat dapur yang anggun bergaya..ahaks

Photobucket

Lepas solat Zohor, kami tutup pintu rumah
eh...bukan tak kasi orang datang
tapi kami pula nak keluar beraya

Kami sekeluarga ke rumah kakak acu yang sulong
a.k.a mak kepada Abang Yeh

Photobucket

Beraya sambil menziarah ayah Abang Yeh yang kurang sihat

Photobucket

Yang tudung hitam tu mak Abang Yeh..kakak acu yang sulong
Yang tudung hijau tu kakak yang kedua

Photobucket

Abang Yeh dan kakak acu yang ketujuh bersama dengan dua anak nya

Photobucket

Lepas Asar dalam pukul 5 petang kami bergerak balik
semoga ayah Abang Yeh kembali sembuh
selesai sudah 1 Syawal tahun nie :)





Photobucket

8 xoxo:

kakcik said...

Melihat gambar ayah Abang Yeh, mak teringat pada arwah bapa... :(

@cu SaYaNg said...

kakcik::

sama kan mak??
Al Fatihah untuk arwah ayah mak :(

JunAina said...

Selamat hari raya acu...

Bestkan bila beraya berkumpul reramai cam tu...

The Red Rambutan said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin ye Acu.

Tahun ni tak ada open house, sebab ada orang masih dalam pantang.

Tak sms aku pun ucap Selamat hari Raya. Nak nangis ni.

@cu SaYaNg said...

Kak Jun::

Selamat Hari Raya kak

memang pun...tak puas seminggu bersama diaorang :(

@cu SaYaNg said...

TRR::

Selamat Hari Raya pakcik!!!!

uiks...ada pertambahan zakat rupa nye ya

acu tak sms sebab tak berani nak kacau TRR...takut!!!

Kakzakie said...

Kalau tak keluar mesti ada lagi tetamu yg datang nak ziarah... kalau lambat siap memang kita tak dapat keluar kan Acu..

@cu SaYaNg said...

kakzakie::

tu la pasal kak
lepas solat zohor kelam kabut tutup pintu rumah...hehehehee