Followers

Sebelum Berlabuh Nye Tirai 2009

Thursday, December 31, 2009

Sedar tak sedar kita dah sampai ke penghujung tahun 2009
tak sampai 24 jam pun lagi, kita akan melangkah ke tahun baru 2010
acu pasti banyak suka duka yang berlaku dalam
idup kita sepanjang tahun 2009 kan?
sama la macam acu...emm..rasa macam banyak duka daripada suka
acu nak share antara peristiwa suka dalam idup acu sepanjang 2009
(yang duka acu tak nak share..sebab tak mau ingat yg sedih2...)

Januari::

Januari bulan untuk acu & My Darling...sebab bulan kami dilahirkan
My Darling lahir 23 hari lebih awal daripada acu...



Alhamdulillah bulan nie juga acu berpindah masuk ke rumah baru..
dah tak perlu nak menyewa lagi dah...sesuatu yang menyeronokkan
walau pun tinggal sorang tapi acu hepi...


Februari::

setelah pementasan kali pertama acu tak dapat tonton
akhir nye, acu puas ati dapat ke pementasan kedua Puteri Gunung Ledang The Musical
best...menarik...acu suka..lebih suka bila
acu berjumpa dengan Maya Karim & Husband


Mac::

setelah 2 tahun tak pergi F1, akhir nye tahun nie Alhamdulillah
thank you so much to my Darling..


April::

bulan nie acu dapat complete kan rumah baru dengan perabot
walau pun harga nye tak seberapa tapi acu puas ati
seluruh ruang rumah acu dah ada perabot
tapi sampai sekarang dinding nye masih kosong lagi..hehehe
ada le beberapa tampalan je kat dinding tu...
tapi time nie belum ada dapur lagi...hehehehe


Mei::

bulan nie acu paling suka...acu melancong 2 minggu ke Turki & Bahrain
tiada ungkapan yang dapat acu ungkapkan saat menjejak kan kaki di Istanbul
tapi dalam banyak2 tempat yang acu pergi kat Turki tu
acu jatuh cinta dengan Istanbul...orang2 nye pun hensem2...hehehe
dan percutian nie juga tak akan acu lupa kan sampai bila2
bila mana salah seorang ahli rombongan kami meninggal dunia di sana


Jun::

seperti tahun2 sebelum nie, acu tak penah ketinggalan menonton Super GT
cuma beza nye tahun nie, my darling bawa acu masuk ke dalam pit
and acu menonton race dalam bilik ber'air cond'
tak perlu lagi berpanas atau berhujan di Grand Stand..ahaks
dan yang paling best sekali, buat pertama kali nye
acu dapat join Pit Walk yg selama nie acu tengok je dari Grand Stand tu..huhuhu
once again, thank you so much to My Darling...

Julai::

menyaksikan perlawanan bola sepak antara MU & Malaysia di Bukit Jalil
sesuatu yang menyeronokkan...terutama nye bila acu tengok
anak2 sedara acu; Anuar, Alif & Akmal
begitu teruja bila dapat tengok team feveret dia beraksi depan mata..
walau pun Malaysia kalah 2-3 dengan MU tapi kalah bermaruah...ahaks


Oktober::

segala penat, mengantok sebab tak cukup tidur, sakit belakang sebab lama duduk
berbaloi setelah acu di anugerah kan dengan Anugerah Pekerja Cemerlang 2008
thank you so much to my x-ketua unit; Dr Fatimah
atas kepercayaan & tunjuk ajar dari dia selama nie...

dan dalam bulan nie juga untuk pertama kali nye setelah sekian lama
acu menghadir kan diri untuk menonton Perlumbaan Moto GP
dah terlalu lama sangat acu tak tengok race motor nie..
tapi yang best nye tahun nie, acu dapat jumpa Valentino Rossi "LIFE"
walau pun tak dapat bergambar atau ambil autograph dia
tapi acu puas ati...bukan senang tau nak jumpa berdepan macam nie
once again, thank you so much Darling sebab bawa acu masuk ke pit..


November

setiap tahun, November antara bulan yang acu tunggu
sebab November ialah bulan ulang tahun percintaan kami
(erk..orang lain ulang tahun perkahwinan tak kecoh pun kan???)
tahun nie genap hubungan kami 13tahun...
tahun lepas kami dinner di HRC..tahun nie
kami pilih untuk dinner di CHILI'S
acu mohon doa dari kawan2 semoga kami dapat
disatukan sebagai suami isteri yang sah...amin



Disember

bulan penuh keriangan...lepas balik bercuti dengan family

acu dapat jumpa ramai kenalan baru lak..
selama nie hanya berbicara di alam maya sahaja...
akhir nye dengan izin Allah kita dapat bersua muka
walau pun tak dapat berbual dengan semua yg hadir
tapi acu hepi...


semoga tahun 2010 memberi lebih makna kepada kita semua
acu mengharapkan sinar baru akan hadir pada tahun 2010 nie
semoga semua nye berjalan dengan lancar dengan izin Allah..amin



SELAMAT DATANG 2010!!!!!!!!!!!!!



10 xoxo:

kakcikseroja said...

Dalam banyak2 cerita Acu ni (ish..ish..ish.. sempat lak dia bergambo dgn Minah berbikini tu...), ada dua yang kakcik nak doakan :

1) semoga Acu and your darling segera bersatu sebagai suami isteri.

2) semoga persahabatan yang terjalin antara kita akan berpanjangan.

Amin.

Azrul Hisham said...

selamat tahun baru kak acu... :D

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Aduh... mula2 nampak jambangan ferrero Rocher tu dah telan2 liur... pastu nampak kek coklat plak... pastu... nampak Maya Karin plak.... jeles jeles..

heheh... happy new year acu. Vic skang tgh kumpul duit nak pi Beijing atas saranan acu.

@cu SaYaNg said...

kakcik::

hahaha...harus kena sempat amik kesempatan kak..anyway,tq so much kak..acu pun mendoakan benda yg sama..

@cu SaYaNg said...

azrul::

iskh..x yah le pggl kak
kelakar la...acu anak bongsu.terasa janggal la pulak org panggil acu kakak...

anyway,hepi new year to u too..

@cu SaYaNg said...

V.I.C::

hahaha...bagus..bagus..
duit shopping kena lebih tau..

hepi new year to u too

azieazah said...

Imbasan yang best...

Moga tahun mendatang akan memberikan lebih kebahagiaan...

Kalu ada rezeki, bleh kita lak pi melancung sesama, kan?

@cu SaYaNg said...

azieazah::

amin...insyaallah kak
ada planning nanti acu bagitau akak k...

sayang akak... >:D<

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiii


Semua cerita siok2 owhhhhhh!!!

Manis2 semuanya!

Melor said...

beb..i'm hepi to know u tho..mmuaxx!!goodbye 2009!