Followers

Italiannies

Tuesday, December 29, 2009

Setiap kali acu ke One Utama a.k.a OU
acu selalu nampak signboard berkelip2 kat atas bangunan
di wing sebelah kanan OU...tertulis "ITALIANNIES"
dan dah lama acu suara kan pada My Darling


"teringin la nak makan kat situ..macam sedap je"

dan akhir nye, hasrat nak makan di situ tercapai
pada Jumaat lepas bersamaan dengan 25-12-2009
pada sambutan Krismas aritu...
tapi bukan acu pegi makan kat situ sempena Krismas
no..no..no..jangan salah anggap

awal nye, lepas maghrib tu kami menonton wayang
cerita yang dah lama acu tunggu...
filem Allahyarhamah Yasmin Ahmad..MUALLAF


di Cineleisure Mall, Damansara

ramai nye manusia pada aritu tak payah cerita la kan
ye la...ari Krismas & juga ari cuti bagi kaum2 yang lain
time nie la nak keluar dgn family or gf or bf or sesapa lah

sama la juga seperti kami...yang dah lama tak keluar sama
(macam le lama sangat..baru seminggu je pun...)
so, lepas abis wayang..Darling ajak acu pi makan
dan kebetulan nye di The Curve pun ada Italiannies nie
apa lagi...acu ajak le dia makan kat situ...hehehhee


"Darling belanje ye...hehehehe..."

setelah kata sepakat dicapai, kami pun menuju le ke restoran tu
emmm...ramai juga..kena tunggu table kosong dulu


tapi Alhamdulillah tak lama pun kami tunggu dah dapat meja
emmm...masa memula tengok menu

"apa nak order ye??"

maklum la tak biasa lagi kan makan kat sini
apa yang pasti makanan nye memang makanan asli orang Itali
kebanyakkan makanan nye berasas kan minyak zaiton
akhir nye kami pilih untuk order yang set punya
set tu termasuk appetizer & main course je

sementara kami memilih apa yang kami nak makan
kami dihidangkan dengan roti herba nie..di makan dengan minyak zaiton & vinegar



acu pilih set NOVELTY dan menu pilihan acu

appetizer :: Pizza Caprese
pizza nie tak de rasa...garam tak rasa..masin nye dari chese
manis nye dari hirisan bawang segar...dan masam nya
dari baby tomato fresh & yang dibakar bersama pizza tu

main course:: Pan Fried Fish With Angel Hair
sedap tapi salad yang kat sebelah tu acu tak makan langsung
sejak balik dari Turki, acu memang tak boleh nak telan dah
salad2 yang macam tu...tekak acu dah tak leh nak terima dah..
semua nye gara2 dihidangkan benda tu hari2 di Turki dulu...huh

minuman:: hot water..sebab tak tau nak minum apa

My Darling pula pilih set CLASSIC

appetizer:: Minestrone Soup
asas sup nie ialah buah tomato..so, memang masam la...

main course:: Penne Bolognese
sepatut nye penne tapi memandang kan penne dah abis
so, diganti kan dengan spegeti...
portion bolognese nie tersangat la besar
acu rasa 3 orang pun cukup untuk satu mangkuk nie
bolognese nie terpaksa di bungkus separuh..sebab banyak sangat

minuman:: grape shake

emm..makanan kat sini ok la...
mungkin tak kena dengan tekak acu kot...
tapi at least acu dah merasa le makanan kat Italiannies nie
kalau diberi pilihan lain, mungkin Italiannies nie pilihan terakhir acu..hehehe



5 xoxo:

kakcikseroja said...
This comment has been removed by the author.
kakcikseroja said...

Salam @Cu...

best tak cerita MUALLAF tu?.
Alamak! makanan Itali tu macam tak lalu la pulak kakcik w/pun kakcik mmg suka makan spaghetti. :)

Terima kasih kerana tulisan dah beso sikit. :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

bagi acu yg peminat setia cerita arwah YASMIN,cerita Muallaf nie memang cerita yg acu tunggu..dan cerita nye best..cuma seperti cerita2 dia yg lain,ending nye macam tergantung yg memerlukan kita berfikir...

azieazah said...

Wahh ni geng makan nih.. bleh ngam dgn Kak Azie nihhh..

bila2 kalu rasa nak lunch tang area Bkt Bintang, contact me.. mungkin kita leh together-gether.. hehehe

No tepon dah kasi ritu kan?

@cu SaYaNg said...

kak azie::

insyaallah...kadang2 acu p gak ke sana sbb kakak acu keja kat UDA Holdings kat BB Plaza tu..

nanti acu calling2 akak ye..no tipon dah ada...