Followers

Sawit Corner

Monday, December 28, 2009

Masa acu on the way nak ke Bandar Melaka
kami lalu kawasan Masjid Tanah...
maklum le kami kan ikut jalan kampung
sekali kan, masa lalu kat kawasan kebun kelapa sawit
banyak sangat kereta berhenti tepi jalan...
dalam hati dah terdetik "apa hal pulak nie??"

rupa2 nye...dalam kebun kelapa sawit tu ada tempat makan...
orang Melaka mungkin dah tau kot tempat nie
masa kami lalu tu, acu nampak kain banner tergantung kat situ

wah...menarik nie....acu tanya kakak, nak singgah tak?
dia ok je...anak2 sedara acu pun ok je...
so, acu patah balik sebab time tu dah terlajak ke depan dah
kawasan makan nie diberi nama

banyak juga pilihan makanan kat sini...
dan acu rasa istimewa nye kat sini ialah cendol
sebab ada pelbagai jenis cendol...cendol cincau, cendol jagung
cendol kacang, cendol pulut, cendol biasa & cendol special

ramai orang berenti makan kat sini...
tempat duduk kat bahagian depan penuh so, kami pilih
bersila atas pondok nie...

pilihan kami aritu, cendol cincau & cendol special
cendol special nie campuran kesemua bahan2 tu..

dan makanan kami pilih nasi ayam...sedap nasi ayam dia...

sementara Amirah lak pilih bakso..not bad..sup bakso dia sedap sangat

makan dah tak toleh kiri kanan dah...nikmat sangat...hehehehee

masa mula2 masuk kat sini, acu nampak ada satu tempat tulis

rupa2 nye..lepas kita order cendol tadi tu
kita boleh refill cendol kat situ...
refill sebanyak mana yang kita nak..ia nya PERCUMA
tidak dikenakan sebarang bayaran tambahan
minum le sepuas2 nye...

tapi refill nye nie asas untuk cendol je la...
ais, santan, gula & cendol...tak de la jagung, pulut or kacang tu semua
so, sesapa yang tersesat ke Masjid Tanah nie
jangan lupa singgah...tempat nye berdekatan dengan Kem Masjid Tanah



2 xoxo:

kakcikseroja said...

Salam Acu..

terkedip2 mata kakcik nak baca tulisan kat blog Acu ni.. almaunah eh.. almaklumle... org tua katakan.. :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

hehehe..ok..ok..acu janji
lepas nie acu besar kan tulisan kat blog acu...

sian akak..hehehe