Followers

Sabtu Yang Padat

Monday, December 7, 2009

8.40 - 9.30 am

Ambil Amirah & Afikah di rumah kakak acu kat BTHO.
terus pegi bekpes di Bangi Kopitiam Lake View
huh...lama gile tunggu roti bakar...


9.30 - 11.45 am

kami sampai ke destani cinta...eh silap..hehehe
destinasi pertama kami...

"jom..jom..jom....jom heboh heboh.."

tapi acu rasa jom heboh kali nie tak menarik seperti tahun2 yang lepas
tak tau le apa yang kurang nye...

nak masuk umah antu tu tak berani so, bergambar dari luar je la...hehehehe


12.00 - 5.00 pm

Dah penat berjalan & bershopping di Jom Heboh tu
kami singgah kat Mines Shopping Fair
niat asal cuma nak lunch je kat sini tetiba kata Amirah

"tengok wayang nak tak acu? tak pe kakak belanja.."

iskh..rezeki jangan ditolak...hehehhee
acu ok je...adik pun cakap "Ok gak...adik ikut je.."
so, kami pun pegi la beratur kat TGV tu
kami decide tengok cite MYSPY...

movie yang membuat kan kita ketawa dari mula sampai le abis
acu suggest kan pada sesapa yang nak release tension elok le tengok movie nie

lepas abis show, kami jalan-jalan kejap
cari adiah birthday untuk mama diaorang a.k.a kakak acu
jalan sana..jalan sini...masuk kedai sana...masuk kedai sini
penyudah nye kami beli benda nie

2 kuntum bunga yang diperbuat dari kristal & glass
tengok kotak nye tak menarik so, kami beli kotak yang sweet nie sebagai pengganti

lepas beli adiah, kami pegi Restoran Lemon untuk lunch


sementara tunggu pesanan kami sampai, sempat le kami menulis kad
yang akan disertakan sekali dengan adiah tersebut

dalam dok menunggu giliran menulis kad tu, belakang tempat duduk acu nie
ada sorang uncle tengah online Facebook...
yang menarik minat acu untuk tegur dia sebab acu tengok dia main Farmville
dah tua pun main Farmville...hehehheee
dari teguran yang simple terus jadi kawan...nama dia uncle Romlee

sori uncle & auntie Dorothy, acu 'curi' gambar dari Facebook uncle..hehehe
uncle Romlee nie tinggal di Sarawak..dia selalu ulang alik ke KL
sebab auntie Dorothy nie yang running kan bussiness Restoran Lemon
milik uncle David Teoh...
seronok dapat berkenalan & berbual dengan uncle..walau pun sekejap
perbualan kami terberhenti bila pesanan kami dah sampai

lunch kami hari tu Black Pepper Chicken Chop

bila perut kenyang, acu antar diaorang balik rumah...
lepak kejap pastu bagi adiah yang kami beli pada kakak acu
nasib baik dia suka "cantik.." tu kata kakak acu...Alhamdulillah..pilihan yang tepat


7.30 - 10.00 pm

si dia datang ambil acu kat rumah..kami nak ke KLIA
nak ambil Zulhabri & family dia yang baru pulang dari Sabah
sementara menunggu Zul, kami beli coklat & lepak kat Burger King


niat asal kami nak dinner kat Burger King nie
tapi masa dia tengah beratur dapat call dari Zul
diaorang dah sampai dan on the way keluar...
so, cancel lunch just beli air & fries...

diaorang sampai je terus pegi parking...dan balik...
bila dah sampai KL dah malas nak makan

12.05 am
mata dah ngantuk..sampai rumah terus tido...zzzZZZZZZ
ahad nak jalan lagi...erk...

0 xoxo: