Followers

Acu Nak Balik Kampung

Thursday, December 31, 2009

You spin my head right round, right round..
(bunyi ringtone hp acu)

"Hello..Assalamualaikum.."


"Hello..W'salam..tiket bas dah beli. 9.30am"

"ok..bye.."

"bye"


satu perbualan telefon yg ringkas tapi
info yang ingin disampaikan padat & jelas sekali...hehehehe
sebenar nye My Darling called...esok acu akan balik ke kampung
wah...tak sabar nye nak sampai kampung!!!!!!!!!!!
sebab mak cakap...

"esok nak kacau bubuq asyura"

tapi insyaallah acu akan sampai petang
so, tak dapat la tolong mak & kakak & abang kacau bubur asyura tu
cuma dapat makan je...hehehehee

ok lah kawan2..nak balik dulu
nak packing barang...basuh baju..kemas rumah...
(erk...malam new year disambut begitu lak kan??)
insyaallah panjang umo, kita jumpa lagi tahun depan...





Sebelum Berlabuh Nye Tirai 2009

Sedar tak sedar kita dah sampai ke penghujung tahun 2009
tak sampai 24 jam pun lagi, kita akan melangkah ke tahun baru 2010
acu pasti banyak suka duka yang berlaku dalam
idup kita sepanjang tahun 2009 kan?
sama la macam acu...emm..rasa macam banyak duka daripada suka
acu nak share antara peristiwa suka dalam idup acu sepanjang 2009
(yang duka acu tak nak share..sebab tak mau ingat yg sedih2...)

Januari::

Januari bulan untuk acu & My Darling...sebab bulan kami dilahirkan
My Darling lahir 23 hari lebih awal daripada acu...



Alhamdulillah bulan nie juga acu berpindah masuk ke rumah baru..
dah tak perlu nak menyewa lagi dah...sesuatu yang menyeronokkan
walau pun tinggal sorang tapi acu hepi...


Februari::

setelah pementasan kali pertama acu tak dapat tonton
akhir nye, acu puas ati dapat ke pementasan kedua Puteri Gunung Ledang The Musical
best...menarik...acu suka..lebih suka bila
acu berjumpa dengan Maya Karim & Husband


Mac::

setelah 2 tahun tak pergi F1, akhir nye tahun nie Alhamdulillah
thank you so much to my Darling..


April::

bulan nie acu dapat complete kan rumah baru dengan perabot
walau pun harga nye tak seberapa tapi acu puas ati
seluruh ruang rumah acu dah ada perabot
tapi sampai sekarang dinding nye masih kosong lagi..hehehe
ada le beberapa tampalan je kat dinding tu...
tapi time nie belum ada dapur lagi...hehehehe


Mei::

bulan nie acu paling suka...acu melancong 2 minggu ke Turki & Bahrain
tiada ungkapan yang dapat acu ungkapkan saat menjejak kan kaki di Istanbul
tapi dalam banyak2 tempat yang acu pergi kat Turki tu
acu jatuh cinta dengan Istanbul...orang2 nye pun hensem2...hehehe
dan percutian nie juga tak akan acu lupa kan sampai bila2
bila mana salah seorang ahli rombongan kami meninggal dunia di sana


Jun::

seperti tahun2 sebelum nie, acu tak penah ketinggalan menonton Super GT
cuma beza nye tahun nie, my darling bawa acu masuk ke dalam pit
and acu menonton race dalam bilik ber'air cond'
tak perlu lagi berpanas atau berhujan di Grand Stand..ahaks
dan yang paling best sekali, buat pertama kali nye
acu dapat join Pit Walk yg selama nie acu tengok je dari Grand Stand tu..huhuhu
once again, thank you so much to My Darling...

Julai::

menyaksikan perlawanan bola sepak antara MU & Malaysia di Bukit Jalil
sesuatu yang menyeronokkan...terutama nye bila acu tengok
anak2 sedara acu; Anuar, Alif & Akmal
begitu teruja bila dapat tengok team feveret dia beraksi depan mata..
walau pun Malaysia kalah 2-3 dengan MU tapi kalah bermaruah...ahaks


Oktober::

segala penat, mengantok sebab tak cukup tidur, sakit belakang sebab lama duduk
berbaloi setelah acu di anugerah kan dengan Anugerah Pekerja Cemerlang 2008
thank you so much to my x-ketua unit; Dr Fatimah
atas kepercayaan & tunjuk ajar dari dia selama nie...

dan dalam bulan nie juga untuk pertama kali nye setelah sekian lama
acu menghadir kan diri untuk menonton Perlumbaan Moto GP
dah terlalu lama sangat acu tak tengok race motor nie..
tapi yang best nye tahun nie, acu dapat jumpa Valentino Rossi "LIFE"
walau pun tak dapat bergambar atau ambil autograph dia
tapi acu puas ati...bukan senang tau nak jumpa berdepan macam nie
once again, thank you so much Darling sebab bawa acu masuk ke pit..


November

setiap tahun, November antara bulan yang acu tunggu
sebab November ialah bulan ulang tahun percintaan kami
(erk..orang lain ulang tahun perkahwinan tak kecoh pun kan???)
tahun nie genap hubungan kami 13tahun...
tahun lepas kami dinner di HRC..tahun nie
kami pilih untuk dinner di CHILI'S
acu mohon doa dari kawan2 semoga kami dapat
disatukan sebagai suami isteri yang sah...amin



Disember

bulan penuh keriangan...lepas balik bercuti dengan family

acu dapat jumpa ramai kenalan baru lak..
selama nie hanya berbicara di alam maya sahaja...
akhir nye dengan izin Allah kita dapat bersua muka
walau pun tak dapat berbual dengan semua yg hadir
tapi acu hepi...


semoga tahun 2010 memberi lebih makna kepada kita semua
acu mengharapkan sinar baru akan hadir pada tahun 2010 nie
semoga semua nye berjalan dengan lancar dengan izin Allah..amin



SELAMAT DATANG 2010!!!!!!!!!!!!!



Perjumpaan Bloggers @ FRIM

Wednesday, December 30, 2009

Kejadian berlaku pada 26-12-2009 (Sabtu)
bertempat di FRIM Kepong...
lebih kurang 15 orang penulis blog yang hadir
tapi diramaikan oleh ahli keluarga yang turut hadir
antara kenalan baru yang sempat acu kenal pada hari tu

Abang Dul a.k.a Mazidul Akmal Sidik & isteri

nampak serius dalam TV tapi sebenar nye seorang yang kelakar
banyak cerita yang di kongsi kan dengan kami
otai la kata kan...banyak pengalaman yg dah dia lalui

Kak Azieazah

our food tester pada hari kejadian..
dia lah salah seorang penglipurlara kami masa hari kejadian
keramahan dia buatkan acu terasa macam dah kenal lama je dengan dia

V.I.C @ Diana

acu tak sempat sangat nak berbual dengan dia
tapi anak dia comel sangat...

bro Rahmat

banyak sekali berkongsi pengalaman mengenai hantu
kata nye dia suka mengkaji pasal hantu

En. Azrul dan pasangan nye Ayu

dengan diaorang pun acu tak sempat berbual
tapi acu sempat amik bisnes kad dia...
rupa nye dia IT Support kat sebuah travel agensi di Bangsar
so, lepas nie kalau nak melancong boleh la kontek En. Azrul ye?

Bro DJ Epoi

akhir nye...acu dapat gak jumpa dengan bro DJ..hehehe
sempoi wa cakap lu....!!!!!!
harap2 impian nak berkaraoke bersama tercapai la ye...ahaks

Uncle Rahman

menurut cakap Abang Dul, uncle seorang pakar motivasi
banyak juga berkongsi cerita dengan kami

Kakcik Seroja

kalau compare kan Kakcik & Kak Azie, Kakcik pendiam sikit
lembut je bila Kakcik bercakap...
hepi dapat kenal dengan Kakcik & Kak Azie...

Yuz a.k.a anak perempuan Uncle Rahman

keja di Uitm Kelantan...yang baju merah kat belakang tu adik dia
diaorang nie family bisnes...masa perjumpaan tu sempat promote bisnes
cookies yang diaorang sponsor aritu sedap..anak sedara acu suka

nie bodiguard yang setia menemani acu aritu

perjumpaan aritu campo tolak sama dengan "POT LUCK PARTY"
so, antara makanan yang ada aritu

nie puding berhantu yang Bro DJ Epoi suka...

insyaallah acu janji dengan lu bro..bila acu pi ziarah lu nanti acu bawa
tapi frust la sebab tak dapat jumpa suked..

perjumpaan yg bermula seawal jam 10 pagi dan abis nye pukul 2 petang
tepat seperti yang dijadual kan...
tapi acu rasa kalau tak hujan, mungkin tak balik tepat pukul 2 tu kot..

sementara acu berbual dengan kawan2 yang lain
anak2 sedara acu mandi manda kat air terjun kat situ
huh!! jeles nye!!!!

acu orang yg terakhir keluar dari FRIM tu
lepas semua orang dah balik & lepas hujan dah berenti
acu pula berkelah dengan anak2 sedara acu...
sempat lagi bagi ikan arapaima makan sandwich yang kami bawa
Subhanallah!! besar gile ikan tu...sekali dia nganga macam mulut buaya


dah puas bagi ikan makan, kami pun berkemas nak balik
diaorang ajak acu pegi jalan2 lagi...
pikir punye pikir akhir nye kami decide nak ke KLCC
nak pegi tengok pameran kat PETROSAINS

sampai KLCC terus tuju ke PETROSAINS
tapi kami kurang bernasib baik..tengah dok tengok harga tiket
baru kami terperasan kat kaunter tiket tulis

"TICKETS SOLD OUT FOR TODAY"

tak de rezeki kami nak tengok pameran tu
sudah nye kami lepak kejap kat kolam pastu hujan turun

kami terus ke food court makan waffle & pizza

dah puas bersembang..perut dah kenyang baru kami balik
hantar Anuar balik asrama...terus kami balik ke BTHO sampai pukul 8.50
acu lepak sampai abis SEHATI BERDANSA pastu balik rumah...