Followers

Universal Studio Singapore BEST!!!!!

Wednesday, December 8, 2010

AWAS!!! ENTRI INI MENGANDUNGI GAMBAR YANG BANYAK..
SILA JANGAN MUNTAH HIJAU YA...HEHEHEHEE




4 Disember 2010 (Sabtu)

Acu dan rombongan bertolak ke Johor Bharu
kami menginap di Hotel Naza berdekatan dengan Stulang Laut
terima kasih pada En.Hazrey yang beritahu acu lokasi nya

Kami sampai sana dalam pukul 10malam...
mandi...rehat...makan...berbual...tidur...


5 Disember 2010 (Ahad)

Bersarapan di restoran mamak berdekatan hotel
bertolak ke Singapore dalam pukul 8 lebih..
kami masuk ke Singapore ikut Woodlands
Alhamdulillah keadaan di imegresen lengang saja...
mungkin masih awal waktu...kereta tak banyak lagi

Memusing juga mencari Universal Studio ni
sebab dalam Sentosa Island tu langsung tak ada petunjuk
beberapa kali berhenti tanya jalan
Alhamdulillah selepas 3 kali memusing dalam Sentosa Island
akhir nya kami sampai juga jalan masuk ke Universal Studio

Bukan main bersemangat & teruja lagi kami semua
tak sabar nak bergembira dalam sana....best..best...!!!

Untuk pengetahuan kawan-kawan semua US di Singapore
dibahagikan kepada 7 bahagian
i) HOLLYWOOD
- Pantages Hollywood Theater
watch the infamous Universal monsters in a rock-n-roll musical

- Universal Studio Store
A shopping extravaganza offering the largest variety of US themed
collectibles, toys and apparel.

- Star Characters
Exclusive merchandise of DreamWorks Animation characters
and other fun products and keepsakes.

- Celebrity Cafe & Bakery


ii) New York
Bahagian ni kami lalu saja sebab semua dah tak sabar
nak main game kat bahagian lain...
tapi antara yang ada dalam bahagian ni
- Lights, Camera, Action!
Be blown away by the filmmakers incredible special effects as
an empty sound stage becomes the setting for a major hurricane
about to hiy New York City

- Stage 28
A state-of-the-art sound stage for motion picture
and television production


iii) Sci-Fi City
Bahagian ni yang available cuma satu saja
- Accelerator
Test your inter-galatic stamina on this whirling
twirling attraction

- Battlestar Galactica CYLON (Blue Track) - TUTUP
This suspended coaster goes up, around and upside down with
intense corkscrews and cobra roll

- Battlestar Galatica HUMAN (Red Track) - TUTUP
Zooming at speeds of 90km/h, this seated coaster
narrowly avoids collisions as it twists, turns and
propels you over 14 storeys into the air!

- Galactica PX
Bring home a piece of the future from galaxies beyond


iv) Ancient Egypt

- Revenge of The Mummy
Plunge into total darkness on this indoor roller coasters as you
face warrior mummies on a psychological thrill ride

- Treasure Hunters
Children can drive their own desert jeep through an
abandoned Egyptian excavation site

- Oasis Spice Cafe
Egyptian-themed buffeteria serving specialties flavored with
Mediterranean, Turkish, Lebanese and Indian spices


v) The Lost World

- Jurassic Park Rapids Adventure
Enjoy a thrilling river raft ride through primeval dinasour habitats

- Dino Soarin
Children can pilot their own Pteranodon, soaring up into the
clear blue sky or down into the cooling shadows

- Waterworld
Witness death-defying stunts, awesome explosions and thrills
at the sensational'live' water show

vi) Far Far Away

- Shrek 4-D Adventure
See, hear and FEEL the action right from your seat as you join
Princess Fiona & Shrek in a fairytale adventure

- Donkey LIVE
Sing along with Shrek's sidekick Donkey in an interactive 'live' show

- Enchanted Airways
Climb aboard a junior roller coaster for a flight over Far Far Away and beyond

- Goldilocks
Enjoy a bucket of our homemade special 7-spice
"chicken done just right!" as well as delicious fish & chips
and chicken sandwiches


vii) Madagascar

- King Julien's Beach Party-Go-Round
Move it, move it, in this crazy carousel with King Julien,
the Lemurs and more

- Penguins Mercantile
Silly keepsakes inpired by the many characters of Madagscar

- Marty's Casa Del Wild
uncover a variety of lip-smacking southeast asian favorites such as
Thai Green Chicken Curry, Tom Yam soup an more

- Gloria's Snack Shack
Feast on a selection of yummy Japanese influenced rice bowls topped
with grilled meats, vegetables and seafood

Itu antara permainan yang sempat kami main
masa memang sangat mencemburui kami semua...
satu hari suntuk dalam US nie memang tak cukup
kalau betul-betul nak merasa semua permainan
mungkin memerlukan sekurang-kurang nya 2 hari...

Sebelum balik, kami singgah kedai souviner US
untuk beli sesuatu sebagai tanda kenangan

dan mengabadikan kenangan depan globe US

Lepas berpenat lelah kat US kami pusing-pusing Singapore
kemudian destinasi terakhir kami ke Mustafa Center
habis shopping, terus balik ke Johor Bharu

Rezeki kami kurang baik, tersangkut dalam kesesakan di Tambak Johor
walaupun masa tu dah menunjukkan pukul 10.30malam...
sampai je kat hotel..mandi..lepak...tidur...........penat!!!!


6 Disember 2010 (Ahad)

Kami check out dari hotel dalam pukul 9 lebih...
acu & rombongan menuju ke Larkin...nak bersantap di sana
kami ke restoran sepupu acu di sana..Restoran Mat Misai
restoran yang terkenal dengan soto istimewa nya & asam pedas

Perut kenyang, berborak panjang sebab lama tak jumpa...
lepas tu minta izin nak bergerak balik...
sebelum balik, bergambar sebagai kenangan...

Dalam perjalanan kami singgah sekejap di Danga Bay
emm....dah tak ada apa yang menarik dah kat sini...
lepas bergambar sekeping dua terus bergerak balik...

"Wajib" untuk singgah kat Ayer Hitam...heheheee
acu beli pasu & satu set bunga untuk rumah acu
kakak & Abang Yeh pun beli juga...
selain pasu, acu belikan kerepek untuk Mr.EE

Sampai Kajang dah hampir pukul 7malam...
rehat...mandi..solat...terus gerak ke rumah kakak acu di BTHO
sampai sana, makan...tengok tv...tidur....

Habis sudah percutian acu dan keluarga untuk tahun 2010 ni
memang menyeronokkan...best...enjoy...gembira..happy...
panjang umur..ada rezeki...tahun depan ke tempat lain pula..





"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

9 xoxo:

merlot said...

serius jeles... nk pegi jugakkkk

@cu SaYaNg said...

merlot::

hahahaa..niat suci murni aku mmg nk bagi korang jeles pun...muahahaa....pegi la...tapi amik pakej yg 2 ari punya..1 ari tak sempat la...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Oh... ni la tempat percutian sekeluarga yang acu ceritakan aritu ye. Vic ni susah hati mcm mana nak bercuti, tiket dah beli tapi mak masih belum sihat lagi.

Thomas Anderson said...

wo! nice!!

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

US singapore okla....tapi US kat Osaka Japan best gak... huhuuh... tpi tiket masok standard RM120++ tensioN!

@cu SaYaNg said...

VIC::

yup...nie le tempat nye...hehehee
insyaAllah acu doakan mak VIC cepat sembuh...

@cu SaYaNg said...

Thomas::

best!!!

@cu SaYaNg said...

Fadli::

nak ke Jepun sana nu jauh sangat..
lagi pun setiap US tak sama kan dia punya bahagian2 kat dalam tu...harga tiket semua sama je...above 100

hysman said...

perghhhh acu..
gi jb tak roger pon...
hehehe..
byknyer gambo..hehe..
jeles ni cu...
:p