Followers

Syawal Ke-3 : Sambutan Hari Jadi Dengan Nasi Arab

Tuesday, September 6, 2011

Tarikh:: 1 September 2011
Lokasi:: Restoran Abi Ahmadi, Gurun Kedah

Malam raya kedua dah penat ber'BBQ'
maka Hari Raya Ke-3 kami semua keluar lunch di luar
hari nie kakak acu yang jual kuih nak belanja
kata orang rezeki yang dapat elok dikongsi bersama
lebih berkat... :)

Kami memilih Restoran Abi Ahmadi; sebuah restoran yang
menyediakan masakan Arab, western & juga Ala Thai
tapi sempena Syawal nie, cuma masakan Arab saja yang ada

Pilihan restoran ni dibuat sempena memenuhi hajat emak acu
yang teringin sangat nak makan nasi Arab
oh ya! tukang masak restoran nie dibawa khas dari Palestine
restoran nie baru saja di buka
ianya berdekatan dengan Gunung Jerai

Photobucket


Harga makanan kat sini untuk nasi Arab tu sangat-sangat berpatutan
murah sangat...acu memang recommend kan pada penduduk Kedah
untuk mencuba masakan Arab di sini
rasa nasi nya pun enak...pasti tak mengecewakan...cuba lah!!

Pilihan kami nasi kambing dan juga nasi ayam

Photobucket

Photobucket


Satu talam nasi tu untuk dimakan 4 orang sebenar nya
tapi 6 orang makan pun boleh lagi sebab nasi nya banyak

Rombongan kami hari tu lebih kurang 30 orang...

Photobucket

Photobucket


Nie keluarga besar acu tapi tak cukup 2 orang
2 anak saudara acu Abang Yeh dan Adik An tak ada
kedua-dua nya belayar...tak dapat cuti raya tahun nie

Photobucket

Lepas kenyang makan nasi, tiba upacara potong kek
kami ambil kesempatan nie untuk sambut birthday Habib
kakak sulong acu buat kan kek Red Velvet..sangat la nyummy...sedap!!!

Photobucket


Kenyang makan kek, masa untuk berpisah
kakak acu yang tinggal kat Bandar Tun Hussien Onn bertolak balik hari nie
yang tinggal kat Sungai Petani pun gerak balik juga
abang acu di Manjung pun balik juga sebab Jumaat kena kerja

Sebelum balik, wajib snap snap dulu...hehehehe

Photobucket


Terima kasih daun keladi Kak Ma
tahun depan belanja lagi...hehehehee


Photobucket







Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

0 xoxo: