Followers

Syawal: Open House Version Ke-2

Monday, September 19, 2011

Hujung minggu lepas acu ada 4 jemputan open house
tak lah banyak mana pun...Alhamdulillah semua acu pergi
hari Jumaat ada..sabtu ada...dan ahad pun ada
pendek kata weekend lepas dapur acu memang tak berasap la...hehehehee

Tarikh: 16-09-2011
Lokasi: Sungai Merab
Tuan Rumah:: Midi Dan Aida

Check point pertama di rumah Midi; officemate acu
semesti nya lah acu pergi dengan si Suria...mana ada orang lain dah
heheheheee....pukul 4 lebih kami gerak ke sana

Sori ek...gambar cilok kat FB Aida...hehehehee

Menu utama di rumah Midi nie nasi lemak
tapi acu bukan lah penggemar nasi lemak jadi acu makan bihun goreng
tapi sambal ikan bilis dia memang marvelous lah...sedap

Photobucket

Dari rumah Midi acu ke rumah Shazlin di Seksyen 5
sementara Suria terus gerak balik KL
bukan sebab open house tapi bantu dia masak
planning makan-makan dia hari Sabtu untuk teman rapat

Pukul 10 malam baru acu balik ke rumah...



Tarikh: 17-09-2011
Lokasi: Seksyen 5 Bangi
Tuan Rumah: Shazlin

Rumah pertama semesti nye lah ke rumah Shazlin
pagi tu kami celebrate birthday anak lelaki dia

Photobucket

Menu utama dia laksa utara, nasi himpit dan rendang ayam...

Photobucket

Rendang tu sedap...lepas nie boleh la minta resepi ye Lin

Dari rumah Shazlin acu pecut ke Bandar Tun Hussien Onn
kakak acu minta tolong hantar dan ambil anak saudara acu; Afiqa
dari tuisyen sebab dia dan suami ke Tanjung Malim

Dah selesai tugas, acu cargas terus ke rumah Shazlin semula
hahahhaaa...teruk nya lah...2 kali ko acu pergi rumah yang sama
sebab nya nak jumpa kawan-kawan lama...hahahahaa

Sori lah tak ada gambar sebab gambar dalam camera Mas
dalam pukul 6 baru acu balik ke rumah


Malam nya acu dan Sha; jiran sebelah rumah acu
pergi beraya di rumah Kak Ti; jiran depan rumah

Sebenar nya Kak Ti punya open House hari Jumaat
tapi acu dan Sha tak dapat pergi jadi, kami pergi hari Sabtu

Dah pesan awal-awal pada Kak Ti tak payah masak apa-apa
kami datang untuk beraya saja...

Photobucket

Dalam tak masak apa-apa tetap juga ada sate dan nasi himpit
dalam sejam lebih kat rumah Kak Ti kami beransur balik



Tarikh: 18-09-2011
Lokasi: Subang Jaya
Tuan Rumah: Sepupu acu

Open house terakhir untuk minggu nie di Subang Jaya rumah sepupu acu
acu ke sana dengan family kakak acu + Anuar
lepas zohor acu ambil Anuar kat komuter Kajang kemudian terus ke BTHO

Dalam pukul 4 petang kami semua gerak ke Subang
menu utama nya nasi daging...sedap
tapi yang paling jadi rebutan keropok leko asli dari Terengganu

Pantang letak...sekelip mata saja habis
kesian orang yang menggoreng..makan panas-panas memang la sedap kan
lupa pula nak ambil gambar...

Photobucket

Photobucket

Hampir pukul 6 kami minta diri untuk balik
terus hantar Anuar balik ke asrama
sampai BTHO, acu terus gerak balik....

Dah sampai rumah baru terasa P.E.N.A.T





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

0 xoxo: