Followers

WW#53:: My First Pavlova

Wednesday, June 20, 2012

Rugi pula buat selapis je

Photobucket

Tapi acu puas ati....sekelip mata licin semua
dapat pujian daripada anak-anak saudara acu kat kampung
acu?? senyum lebar hingga ke telinga...hehehehee


Photobucket

WW#52:: Jalan-Jalan Ke Padang Besar Tapi Mana Padang Nya???

Kejadian berlaku Sabtu lepas (16-06-2012)

Photobucket

Macam-macam ada

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mak acu shopping sakan

Photobucket

Acu?? Awal-awal lagi dah cakap "acu nak cari pulut ayam"

Photobucket

Menjamu selera di Hentian Terinai

Photobucket

Sambil menikmati keindahan Tasik Tasoh

Photobucket

Photobucket


Penutup cerita, acu happy dapat jalan-jalan dengan family
nikmat Allah yang tak ada bandingan nya :)





Photobucket

WW#51:: Yahoooo....Jom Kurus!!!!!

Menulis di [sini]
keputusan nya di [sini]...Alhamdulillah

Photobucket







Photobucket

Jom Kurus

Friday, June 15, 2012

Mata ternampak link blog Kevin Zahri [sini]
hati tertarik nak join

Photobucket

Wow!!! Percuma?????

Macam mana nak join????

Apa syarat-syarat nya?????

Hah!! Jom kita tengok apa syarat-syarat nya ya

Photobucket

1) Mesti mempunyai blog yang aktif - DONE!!

2) kenapa anda ingin join seminar ini

Semesti nya lah sebab nak kurus!!!!
acu nak balik berat badan acu yang dulu..huhuhu

Tengok gambar acu 10 tahun yang lalu
sori kelabu asap sebab amik guna hp dan gambar dalam frame

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Beza dengan acu sekarang di tahun 2012

Photobucket

nampak sangat acu nie menjadi "penternak" lemak yang berjaya!

Dah pelbagai produk acu cuba tapi semua nye hampeh
turun nye sikit lepas tu naik nye berkali ganda melampau
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Budak "comel" macam acu nie selalu dijadikan bahan usikan
kadang-kadang acu "kebal" dengan usikan orang
tapi nama pun manusia yang semesti nya punya hati dan perasaan
ada masa tak banyak sikit pun pasti terguris juga
cuma acu pendam kan saja...tu yang terbaik pun kan??

Jadi acu mengharap kan "magic" hasil dari Seminar Jom Kurus nie
acu selalu juga baca kisah kejayaan orang yang berjaya turun kan
berat badan dalam blog Kevin Zahri nie
setiap kali baca, acu tanam kan azam yang satu hari nanti
acu pun boleh berjaya macam mereka semua

Mungkin seminar nie pembuka langkah untuk acu
siapa tahu kan????


3) Kenapa rasanya ramai yang mengalami masalah berat badan berlebihan?

Cara hidup yang tidak sihat menjadikan seseorang tu mengalami
masalah berat badan berlebihan

Sudah lah pemakanan pun tidak seimbang lepas tu
senaman langsung tak buat ditambah pula kalau kerja office
yang hanya duduk depan PC tak bergerak ke mana-mana...
badan yang ringan pun lama-lama
boleh jadi berat...lemak yang sikit lama-lama jadi menimbun

4) Include logo Jom Kurus dalam blog post tersebut.

Photobucket


5) Dalam Blog post tersebut di wajibkan ada ayat dan link seperti di bawah :
(syarat nie kena rujuk kat blog Puanbee [sini] )

“Projek SEMINAR JOM KURUS percuma untuk blogger di anjurkan dengan kerjasama puanbeedotcom , kevinzahri dan Prince Court Medical Centre


So, semua syarat-syarat dah acu penuhi
hopefully acu dapat la join 40 orang yang bertuah tu
wish me luck ya!!!




Photobucket

Nak Jumpa Mak...Hoyeeeeee

Alhamdulillah syukur hari nie dah Jumaat
malam nie insyaAllah acu nak balik kampung
nak jumpa mak acu yang comel nie :)

Photobucket

Tak sabar nak makan masakan mak...best nye...!!!!!




Photobucket

"Terbang Lah Burung Terbang...Terbang Tinggi Tinggi"

Thursday, June 14, 2012

Lanjutan daripada WW semalam [sini]

Keluar dari Istana [sini], kami bermain pula di Taman Burung
tapi bukan taman burung kepunyaan Istana la...hehehehee

Pertama kali kami menjejak kan kaki ke Taman Burung KL
yang terletak di Tasik Perdana
dah lama sebenar nya teringin nak datang sini
tapi asyik tangguh je
nasib baik la budak berdua nie ajak lepas tu

Photobucket

Bayaran masuk ke sini boleh tahan gak RM25 untuk dewasa
dan RM12 untuk kanak-kanak bawah 12 tahun
dengan syarat kena tunjuk MyKad...
kalau tanpa Mykad RM48 dan RM38 untuk kanak-kanak
jauh beza kan????

Photobucket

Tapi acu rasa berbaloi kot harga yang kita bayar tu
sebab boleh tahan luas juga Taman Burung nie
dan burung-burung nye memang banyak la...bersepah sana sini

Photobucket

Sila patuhi peraturan yang telah ditetapkan ye

Photobucket

Yang best nya Taman Burung Kuala Lumpur nie
burung-burung nya dibiarkan bebas
cuma ada beberapa jenis burung je yang di kurung dalam sangkar

So, kita boleh bermain sesuka hati je dengan burung-burung tu
tapi burung-burung nie ada jinak dan ada juga yang tidak

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Antara spesies burung yang ada di sini

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Penat berjalan, kami berhenti rehat di Cafe yang telah
disediakan oleh pihak Taman Burung Kuala Lumpur nie

Photobucket

Tapi jangan terkejut ya...harga untuk sebotol air mineral nie RM4.00!!!!

Photobucket

Acu rasa harga RM4 untuk sebotol air mineral tu terlalu mahal la
agak-agak la kalau nak untung lebih pun
kalau dijual dengan RM2 pun, owner tu dah untung banyak dah

Okay lupa kan bab air mineral mahal tu
selain dari jalan-jalan tengok burung dan bermain dengan burung
kami juga menonton pertunjukan burung

Photobucket

Kelakar je tengok burung kakak tua menjawab soalan math yang diberikan
terhibur tengok gelagat burung-burung tu semua

Kami tak lupa juga mengabadikan kenangan di Taman Burung nie
bergambar bersama....sedikit bayaran dikenakan tapi berbaloi

Photobucket

Sebelum balik singgah kedai souvenir untuk beli buah tangan
tanda kenangan kami pernah datang ke Taman Burung nie :)

Photobucket

Kesimpulan nya, kami memang terhibur
penat berjalan langsung tak terasa...sangat ENJOY!!!!







Photobucket