Followers

15 Ramadhan 1431

Thursday, August 26, 2010

Semalam, jauh perjalanan acu untuk mencari tempat berbuka puasa
sanggup menempuh jam...

melalui jalan yang berliku-liku...

naik bukit..turun bukit...

setelah melalui semua tu, akhir tadaaaaaa....
dah sampai....

Restoran Haven...sebuah restoran yang terletak di atas bukit
di dalam hutan belantara...jauh dari kesibukan kota
acu berbuka puasa dengan MR.EE kat sini...

acu terbaca mengenai Restoran Haven nie dalam Metro Ahad
nampak macam best je..sebab apa best???
sebab sambil makan, kita boleh menikmati permandangan KL
dari puncak bukit nie..suasana nye sangat la tenang...

kekonon tengah menghayati permandangan la nie...
(macam poyo je...hehehehee )

sebenar nye restoran nie ada menyediakan set buffet
tapi buffet nye cuma pada hari jumaat, sabtu & ahad...
kalau ari biasa cuma ada pilihan set berbuka
terdiri Set A sampai le Set G
harga nye pula berbeza...dari RM15 hingga le RM35..

istimewa nye set berbuka nie kita boleh
makan dessert sepuas2 nye sebab disediakan buffet dessert
dessert nye bukan hanya kuih muih atau kek atau bubur atau puding je
tapi ada pizza...ada chicken wing dan banyak lagi

kalau tak berminat dengan set berbuka tu
ada juga menu ala carte...terdiri dari masakan local, western & arabic
pilih je selera mana yang nak...

so, semalam pilihan acu Set G..nasi beriani ayam
saje nak try sedap tak beriani dia...
(walau pun acu bukan penggemar beriani..)
MR.EE akan pilih menu feveret...Grill Lamb
(suka betul dengan kambing..iskh)
dan kami pilih bbq chicken wing sebagai appetizer

sebenar nye, set berbuka tu ada disediakan dengan air sirap bandung
tapi acu tak perasan so, acu order air lain
Lycee Milk Ice..sedapppppp...MR.EE pilih jus tembikai...

nie antara dessert yang sempat acu amik gambar
round kedua & seterus nye dah terlupa..hahahahaa

buffet untuk ari jumaat, sabtu & ahad berharga RM39++...
kalau korang nak rasa kelainan berbuka dalam hutan boleh la try ke sini...
sebenar nye kat atas menara nie ada 3 restoran
selain Restoran Haven, ada Restoran Look Point & Restoran Panorama


Restoran Haven nie terletak di Menara Tinjau, Pusat Pelancongan Menara Tinjau
jalan Ampang - Hulu Langat..atau jenguk kat sini
sebarang pertanyaan atau untuk booking boley call 016-2323999




p/s:: sesekali berbuka dengan unggas rimba best gak kan??? hehehee...




4 xoxo:

azieazah said...

Sedap...! Sedap...! Sedap...!

Mujur tak termakan dengan nyamuk sekali. heheheheh..

Kat area mana tuh?

@cu SaYaNg said...

kak azie::

hehehee...lampu cerah sebab tu nmpk nyamuk lg...

kat Menara Tinjau,Jalan Ampang - Hulu Langat

kakcik said...

Kakcik selalu lalang kat sini, tapi tak singgah pun.. :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

ye ke???
acu nie mudah tertarik kalau ada tempat makan baru...hehehehe
suka sangat nak mencuba