Followers

'DIA' Menyerang Lagi...ADUIHHHH..

Wednesday, August 4, 2010

Ari nie acu cuti sakit atau dalam bahasa glemer nye MC
since ari ahad lepas lagi..perut acu mula terasa kelainan nye
pastu ari isnin tu daripada perut melarat ke kepala...
acu 'pura-pura' tak layan...biar kan je...

pastu ari selasa pun tak baik2 gak...malah perut dah makin sakit
kepala tak yah cite la..rasa nak cabut je...
lunch semalam acu pegi berurut...dari kepala sampai ke kaki
baik le kejap...tapi malam tadi..ya ampunnnnnnn...
angin dalam perut dah menyucuk2...sakit nye...

kesudahan nye ari nie dapat surat cuti dari doktor
kata doktor acu salah makan...emm...ye la kot
jenuh acu kena cite satu persatu apa yang acu makan
mana le acu nak ingat semua...
kata doktor, orang gastrik tak boleh makan sebarangan
dan yang lebih penting jangan skip makan langsung...huhuhu

selain dari ubat, doktor bagi acu aturan makan & apa yg patut acu makan
yang paling penting dalam menu makanan acu ialah YAKULT


setiap ari wajib minum 2 botol yakult...pagi & malam
yakult tu diminum bersama dengan susu tepung low fat

so, tadi acu pun pegi le ke Carefour beli susu Omega 3 & yakult
harap2 dapat la sembuh perut nie sebelum jumaat
sebab jumaat nie acu akan FLY lagi.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


p/s:: semua gambar adalah ehsan dari En.GOOGLE...

3 xoxo:

azieazah said...

Oh.. nak fly ke mana plak kali ni? Nak berpuasa di tempat lain ker?

Semoga cepat sembuh...

kakcik said...

Semoga Acu pulih sepenuhnya sebelum terbang lagi. Nak ke mana tu? :)

Mary Lee said...

omg i loooove yakult :)

www.marylee31.blogspot.com